Mr.X, ty náš severomaďarský bratranec, ja som nepísal o diaľničnej obsluhe HE, ale o tom, že sa tam viac oplatí ísť STREDOM cez Prešov (pozri si mapu, aby si nebol prekvapkaný, ako moc je Prešov na “severe” východného Slovenska). No a keď bude postavená D1 až do MI, bude stále patriť severu. Presnejšie, aby si mi rozumel, bližšienaokolo. Stále to nijako nepomôže juhu.
Alebo to nebol tvoj výrok, že juh je od križovatky D1xR1 po križovatku D1xR2?
Tak potom mne, nevzdelanému tóthovi, ty rozhľadený úplnenajbližšievôbecnienaokolo šľachtic z Pešti vysvetli, prečo sa nestavala od LC R7, ale namiesto toho všetkých 40% určených juhu rozkradli na malom kúsku nieskutočnejužnej R1 medzi NR a ZM a kvoli nenažranosti týchto nepravých južanov teraz nie sú peniaze na postavenie skutočne južnej trasy s riedkym zaľudnením po krásnej rovine - R7, ani na pokračovanie R2 cez ďalšiu riedko zaľudnenú oblasť po krásnej rovine? Veď inde si predsa vystačia so 4prudovými jedničkami.
Zvysok tvojich nezmyslov je uplne bezpredmetny, lebo vychadza z chybnej premisy, ze sa niekedy peniaze pomerom 60:40 delili, ked tvrdis “namiesto toho všetkých 40% určených juhu na malom kúsku nieskutočnejužnej R1 medzi NR a ZM”. Jednoducho, 40% sa nikdy na juh nedavalo. Ak by sa davalo, uz by aspon jedno z dvoch spojeni vychod-zapad (to juzne) bolo hotove. A severne by mozno tiez bolo ovela dalej, lebo by sa tam nerobili megalomanske nezmysly.
Trošku si pozri bližšie a potom uprav to tvoje “normálne” spojenie medzi HE a KE. A potom mi tu napíš niečo o bližšie naokolo. Ale aj keby si sa predsa rozhodol ísť po tých cestách 3. triedy, 488 proti 479 je akože to “bližšienaokolo”??? Ako vtip dobré
A áno, dovolil som si prirovnať 4 miliardy Eur k 40% určeným pre juh. Napriek tým 4 miliardám Eur sa stavajú na juhu ďalšie a ďalšie úseky. Či nesedí ti na tom niečo?
tie cesty 3 triedy nie sú vôbec zlé, relatívne dobrý povrch, nízka premávka, žiadne kamióny. Keď bude Budimír Bidovce a D1 PO, niektorí to skúsia aj takto google.com/maps/dir/48.8850 … e3!1m0!3e0
Vcera a predvcerom som siel spodnou a ziadna slava. Ked som videl ako ohybalo stromy na juhu tak staci jeden spadnuty na cestu a skysnem v kolone par hodin.
Nie potom to bude R1 vs R7. R3 je od R4 vzdialena cez 160 km, tam si nemaju comu konkurovat az tak. Konkurencia je napr. R3 vs D3, kde ta vzdialnost je len 50km.
dokoncne vs. nedokoncene uz nie je zaujimave. skor sa crta R1-R2-R3-(R8) cize horna nitra-turiec-b.bystrica aneb dialnica do kazdej doliny. alebo potom R4 vs. D1 na vychode.
O. T. Nem chcel som včerajšie poveternostné podmienky pre dopravu spomínať, no predsa, veď viete.
Včera bola opäť zablokovaná M1 na Győr, asi vietor šarapatil, predpokladám, že najskôr nejaký kamión prevrhol alebo sa vzpriečil, ako sa to stalo pred pár dňami - kolegova priateľka ostala zablokovaná asi jeden a pol hodiny na M1 cestou z Budapešti, keď tiež fučalo, kamión zastavil premávku. I na c. č. 13, po ktorej som opäť šiel šarapatil, povyvaľoval stromy na cestu. Dúfal som, že víchor neprevráti nejaký z mnohých zaplachtovaný kamiónov, a veľa ich šlo cez deliacu čiaru, čo nebolo dobré na úzkej cestičke s otrhanými krajnicami. Bolo ich veľa, to som pochopil pri prejazde ponad už spomínanej M1 (85 km).
Pred krátkym časom bola južná trasa na tom meteorologicky horšie ako tá severnejšia a nik sa nevytešoval…
Na Soroške dúfam neprevracalo, úprimne! Ale niekedy niekomu dobre robí fakt argumentačná škodoradosť.
[size=77]1252[/size]
Na Soroske v lete auta padaju z kopca do priepasti domov.sme.sk/c/1011891/na-soros … miona.html , v zime sa zas smykaju a blokuju cestu, ako bolo pri snezeni cca pred 1-2 tyzdnami.
S vetrom su problemy dalej, a asi by sa patrilo, aby sa tam uz spravili vetrolamy (v ramci R2 urcite). Urcite nebudu stat 90mil EUR/km.
teraz google ukazuje “skvele” priemerky neslavnych usekov
krivan-tomasovce 23 km/20 min (asi 12 min ak bude R2)
zacharovce-figa 15 km/14 min (9-10 min ak bude R2)
roznava-jablonov 17 km/15 min (14 km a 9 min ak bude R2)
spolu skoro 20 minutova uspora
hp-dubna skala 34 km/29 min.
dubna skala-hp 34 km/36 min.
po D1 uspora 15-23 minut.
Hore mas len dva useky kde stromy mozu narobit problemy. Strecno a kralovany. Inak dialnice a kym nie je snezenie tak pohoda klud. Dole na juhu 200km po uzkych cestach a kazdu chvilu lesik.
Samozrejme. Novym dialniciam sa nepohnevam. Nezhodneme sa na priorite, ale to je ina debata.
Nooo ako casovo to tiez zavisi viac na stasti. Vcera som siel od Tornale po Roznavu 60. Sli za sebou tri kamiony a nedalo sa ich nikde obehnut ked k tomu pripocitas minutku tu, minutku tam za kamionom je to casovo narovnako. Na druhej strane na severe je RK a strecno. Je to proste loteria. Ale ked bude obchvat RK a Visnove, budem jazdit len severom. Tych par deci nafty je mala dan za bezpecie dialnice. A o par mesiacov do rovnice pribudne M30. Na to som zvedavy.