Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

ale on nikde nepise ze cez donovaly isiel 150-160…Vlados, ze si odcitoval 2 vyroky a urobil medzi nimi priamy suvis je klasicka novinarska finta. nie si nahodou novinar ?

podľa waze napr. zo Shell Einsteinova - McDrive Vihorlatská PO v čase od 19:30 cez Donovaly priemerne trvá 3:50. jasné tá jazda bola úplne bezpečná.

:unamused: neviem comu nechapes, napisal som, ze 19.39 som tankoval (konkretne OMV na Panonskej), (to je cas z blocku) a o 23.01 som bol uz v mcdrive, to mas 3 hodiny a 22 minut, ked to chces pocitat takto z bodu do bodu, ale za 3 hodiny som dal od znacky koniec bratislavy po znacku zaciatok presova, chapes? uz to tu pisem asi po treti krat…, takze som bol rychlejsi len o nejakych 28 minut oproti tvojmu waze a to cez donovaly som mohol ist uplne v pohode, kludne a na dialnici dat vacsiu rychlost… a celkom to sedi

Pekne si vyjadril podstatu: “Len nejakých 28 minút”. Kvôli tomu sa určite neoplatí riskovať špitál ani kriminál. A na zážitok zo športovej jazdy odporúčam pretekársky okruh.

na jednej strane je 28 minut nieco kvoli comu sa podla mna neoplati riskovat, na druhej strane to znamena jazdit 150 po dialnici co je imho stupidita

Nerozumel som, prečo si mal kratší čas (3:22 vs. 3:15), keď si sa viezol dole Donovalmi za kamiónom, plus obmedzenia pri LM, Blatnom, Vlčkovciach. Ale medzitým si písal, že ten druhý čas je od tabule po tabuľu

pohodak: aha, takze ti, co chodia po Nemecku 180, su uplne sprosti. Jediny rozdiel medzi tymi dialnicami je v stanovenej rychlosti. Kvalita podobna, niekde horsia, niekde lepsia, 2 pruhy/smer. Uplne to iste, tu je to nebezpecne, tam je to bezpecne. To da rozum.

(OK, tam su dialnice horsie v tom, ze su casto betonove a huci to jak lietadlo.)

v nemecku je rychlost odporucena na 130 km/h, ked ides rychlejsie tak nesies vyssiu mieru zodpovednosti.
u nas je to obmedzene na 130 km/h da sa ist rychlejsie, ale z vlastnej skusenosti viem, ze nie na celej trase. a tiez ked vidim ako jazdia slovaci egoisticky a divne niektori tak by som to neriskoval a pokutu za rychlost asi este nikto z vas nedostal…

aha, len slovaci jazdia uplne inak ako vsade na svete… ked uz chces diskutovat, tak pouzi aspon “americki vedci zistili”…

Teraz si este daj dokopy kolko tych dialnic v de ma neobmedzenu MPR, asi budes vcelku prekvapeny tymi %…a ako bonus mozes najst v DE podobne pokrutenu cestu ako je nasa R1 s neobmedzenou MPR

A dalsia vec, v nemecku je doslova radovo menej ludi jazdiacich stylom “ja si idem svojich 110 a je mi jedno ze v lavom pruhu blokujem 10 aut co ide 130”

Nemecko je zname dodrziavanim pravidiel. Tu sa nim argumentuje proti dodrziavaniu pravidiel:-). Navrhujem prekracovatelom skusit aj na nejakej nemeckej dialnici, kde je rychlost obmedzena, prekracovat povolenu rychlost a po zastaveni policiou ospravedlnovat svoje konanie tym, ze predsa existuju nemecke dialnice, kde je rychlost neobmedzena, tak nech nebuzeruju a nerobia z vodicov hlupakov :slight_smile:.

dostal uz niekto pokutu na dialnici za 150 tacho? Ja za 5 rokov este nie… Na R1 okolo Hrona to na 150 tempomat urcite neni, ale napriklad LM-PO nevidim ziadny problem. Naco sa tam stavala taka luxusna a prazdna cesta

ale on určite nešiel 150 tacho alebo obcami letel 100 tacho.

R1 minuly tyzden rano v nedelu na prazdnej ceste 143 GPS na tempomate, vlastne Sered - BB na tempomate v kuse. Je to aj o aute. Tych 143 je aj s dostatocnou rezervou na pripadny nahly uhybny manever, zmenu pruhu…

Sladkovicovo - Budca po odbocku na KE z R1: 137km za 59 minut.

:laughing:

za 3 hodiny od znacky koniec bratislavy po znacku zaciatok presov
za 3 hodiny a 15minut od znacky koniec presova po znacku zaciatok bratislavy (kedze tam bolo viacero obmedzeni)

stale nechapem comu nerozumies a na druhej strane je pravda, ze som pokutu uz par rokov nedostal, naposledy to bolo tusim za 10euro :laughing:

ano a 100 cez obec chodim kazdy den :wink: na dolnozemskej a potom na “obchvate” bratislavy (aj ked na obchvate trochu viac) a tiez asi 110 na R1 v BB

je zaujimave, ze v polsku cez obce maju vacsinou 90-ku(mimo velkych miest samozrejme), len u nas je to 50, a naschval ju tam daju kvoli tomu jednemu domu co tam stoji :unamused:

alebo ta 80 pri mierovej na obchvate, niektori ludia tam zacnu natvrdo brzdit, takym ludom by som vobec nedal vodicak… a potom ze preco su kolony :unamused:

Niekde som uz dost davno cital, ze “pre optimalnu plynulost cestnej premavky, je stale ist potrebne trochu cez limit”, tusim ze to bolo asi o 5 alebo 7 km/h viac, pokial sa ide menej, tak potom vodici vozidiel za vozidlom, ktore spomaluje, su viac nervoznejsi a robia neuvazene kroky, ktore sposobuju vseboecne vyssiu nehodovost… tak uz prosim prestante jazdit jak priposraty, zazivam to kazdy den hlavne na obchvate… a dost casto aj v branisku, kde je 80km/h, ale on pojde 70 - 75km/h, len aby on neprekrocil nahodou o trochu rychlost a za nim kolona 30 aut, vsetci nervozny :unamused:

Hmm, Poľsko nemôžem posúdiť, ale v Maďarsku majú taktiež v obciach 50-ku na obyčajných cestách cez ne. Pri školách, apod., majú často 40-ku alebo 30-ku, no Maďari ešte vo väčšej miere nedodržiavajú pravidlá CP.

Za to, že sa tam snažia dodržať niekým predpísanú rýchlosť?

nejde o tu rychlost, ale, ze doslova dupnu na brzdu, lebo je tam 80-ka a idu 90-kou… pri tej hustote premavky, je to strasne nebezpecne, preco asi je tam skoro kazdy den nehoda :unamused:

a k tomu polsku, maju tabule zastavana oblast, v podstate pojem ako znizena rychlost v obci neexistuje, ale znizena rychlost v zastavanej oblasti, aj ked vidis okolo seba domy, zastavanu oblast, stale ides 90, pokial neuvidis tu tabulu, zatial co u nas, aj kvoli jednemu domu, v ktorom uz 10 rokov nikto nebyva, daju znacku zaciatok obce…

jasné predpis o maximálnej rýchlosti je nič. chcel by som vidieť ako sa správaš v Rakúsku alebo Nemecku, vlastne či si taký odvážny už v Prahe. presne pre takých vodičov na Slovensku nemôže byť na vybraných úsekom povolená rýchlosť 160km/h lebo oni by si tú hranicu svojvoľne opäť posunuli.

Vlados najma AT policajti sa nesustredia na iluzorne rychlostne limity (v SR sluziace na vylepsovanie rozpoctu) ale na skutocne riskantne spravanie - bezne sa na A/S jazdi 150-160 masovo, ale nikdy nevidis jazdit rychlo v zonach 30 kde aj meraju. Ja osobne jazdim s rozumom, na dialnici je priestor ist viac, ale v zone 40 ktoru mame pred domom viac ako 25 nejazdim, pretoze na ten pohyb ludi a deti je aj 40 zavratne nebezpecnych a pritom legalnych(!). Akekolvek predpisy zdravy sedliacky rozum nenahradia.

Pre vychovu a prevenciu SK policia nerobi nic, za poslednych 5-10 rokov co sa intenzivne meria akurat naucili sa bat drakonickych pokut. Pridam posledny “vynalez” pripojenie na D2 tesne pred rzopletom D2-D1, od pociatku vzdy 90tka co je lokalne aj tak dost ( pripajaju sa auta z Petrzky 70kou cez ostru zatacku vs. vozidla ktore schadzaju z D2 na D1 Žilina, po novom legalne 130 kde nikto, kto na zdravy rozum tolko nepojde… Vid galeria. A navyse si to daj do suvisu s plosnym nasadenim buzeracnych 70tok na novych polprofilocb R Banovce, Svrcinovec, jedine ZV-DT zostala usetrena tohto sialenstva.