Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

chlapsi ujednotte sa, jeden place ze stoji hodinu (a nenapise ze 9 z 10 x prejde bez problemov) a druhy sa chvali priemerkou ktora nie je mozna.

a treti argumentuje trasou s obchadzkou :slight_smile:

Ved my si nijako neodporujeme. Po dokonceni D1 to bude hravo pod 4 hodiny aj pri beznych obmedzeniach, vynimocne pri rozsahu obmedzeni ako tento tyzden to bude viac. Nic to nemeni na tom, ze daleko najvacsia brzda je nedostavana D1 ZA-RK.

ved nikto nepochybuje ze lokalke sa ulavi…tranzit ale ZA-RK lahko obide aj teraz takze pren to az taka brzda nie je.

“Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?” Odpoved: viewtopic.php?f=35&t=19740

myslis ze v buducom tuneli Soroska sa taketo udrzby nebudu robyt?

buduci tunel soroska je na celej juznej trase jediny nutny, a bude jednym z dvoch (max troch) tunelov, ktore sa tam tunelari snazia pretlacit. naokolo blizsie ich bude desat dialnice.szm.com/tunnels/tunnels.html , takze zaver si kazdy urobi sam.

asi tak, a “standartne” namietky o udrzbe 300 metrovych “tunelov” pri ZV alebo kdekolvek inde si usetrite. pomer velkych tunelov je momentalne 1-0 a bude 6-1.

Ludia, kto jazdite castejsie, ako je podla vas vyhodne ist PN-KE?

Skus to cez google.maps, ja Ti ponuknem zaujimavu alternativu, ak pre Teba jazdenie nie je len nutne zlo:
342 km/4:41 hod. - PN TO PE II/512 Velke Pole ZC R1 ZV KE.

Este maly postreh z cesty PD RK KE RK BA - v piatok medzi 8-9,00 h. na I/18 medzi MT a RK neobvykle nizka premavka a minimum kamionov, naopak sobota poobede husta premavka v oboch smeroch, sice minimum TIR ale mnoho zahranicnych a “nelokalnych” znaciek.

Isiel som cez vikend BA-BJ a naspat, chodim tam dost casto, v podstate tak raz mesacne ale od leta som nebol tak reku vyskusam si co najviac ciest aby som vedel co a ako cez zimu.
Cesta tam cez Certovicu a Presov, az do podbrezovej radost, cez Certovicu je to uz horsie, povrch dolepeny, ale aspon je to plynule a da sa predbiehat, smer PP skoro ziadne dediny. Potom kuskovana D1, tunel prave piatok poobede otvorili tak som isiel stadial, vychytal dodavku co sla 65kmh v tunely… V PO ako vzdy prejazd vyse 10 minut aj ked bolo 8 vecer a ziadne auta. PO-BJ super. Co sa komfortu je to 100 a 1 oproti ceste cez Staru Lubovnu. Uz aby spojili PP a PO nech nie je nad cim rozmyslat.

Cesta spat cez SL, vzdy sa mi rozum zastavi ked idem usek SL-PP… Hruza strach, horsie ako kopa ciest 2. triedy, vzdy rozmyslam ci sa s tym na Slovensku vobec niekedy nieco spravi, ale chvalabohu uz tadial dlho jazdit nebudem. Napriek tomu ze sa ide cez 15 obci z toho 2 mesta je cesta minimalne o 10-15 minut rychlejsie ako po dialnici.
Posledny usek PP-BA som isiel cez ZA, co sa ukazalo ako uplna blbost, ale chcel som pozriet cestu davno som stadial nesiel (a davnejsie vacsinou az pol 22:00 takze bolo prazdno). Usek Ivachnova-RK som siel asi 30 minut, potom celkom pohoda, a od MT odhadujem priemerku 60km/h v nekonecnej kolone (mohlo byt pol 9 nedela vecer a ziadne kamiony). Takze nakoniec mi cesta trvala vyse 5 hodin, pricom cez certovicu to byva niekedy aj 4:20.
Nuz - neviem sa dockat tych usekov medzi PP a PO, ale myslim ze minimalne v piatok budem este aspon 6-7 rokov chodit cez Certovicu. V takej kolone ako teraz som este nestal, naspat som vzdy chodieval ovela neskor alebo ked som to pocul v radiu tak cez tu Certovicu. Kazdopadne kym nebudu hotove vsetky useky, tak tie kolony budu stale rovnake resp asi este horsie. Cize aj ked sa trasa cez ZA skrati o 20 minut, ale okolo usekuTurany-Hubova budu kolony na 45 minut… Povedal by som ze tragedia ale tak na Slovensku som si uz zvykol.

Najviac ma vzdy fascinuje aky ma slovensko hlupy tvar, a ako mnoho postavenych aj najprioritnejsie planovanuch dialnic a RC ide popri hraniciach. D2, D1 TN-ZA v podstate popri CZ hraniciach, R2 ZV-KE par km od HU, D1 pod tatrami skoro v polsku… Snad R1 ide jedina aspon stredom krajiny, ostatne RC co idu stredom krajiny maju nizke priority. Ale to len tak na zamyslenie, rozumiem ze to je vsetko otazka geografie - hory v strede a orientacia na zapad, plus na vychodnej hranici “koniec sveta”… Myslim ze tie cesty nie su az take zle naplanovane ako skor strasne amatersky realizovane (vystavba medzi PP-PO a nevystavba RK-ZA je na prvy pohlad nepochopitelna).

teraz v telerane promovali velky test, poobede o piatej vyrazia 3 auta z BA do KE troma trasami a v nedelu pojdu nazad. sledujte online! tipovali, ze najrychlejsia bude juzna, potom Madarsko, potom NB

tvnoviny.sk/domace/1776466_t … rychlejsia

Ako sa dalo cakat, severna trasa nema ani teoreticku sancu, lebo Strecno je opat zas a znova totalne upchate (z oboch stran neprejazdne). Cakame na Visnove.

Ako sa dalo predpokladat, ak by sa rozsirila I/50, mohlo to byt uz 10 rokov hotove a nemuseli by ste cakat, a aj tak by severna trasa nemala sancu. Akurat teraz to mate ako dobre zdovodnenie na okradnutie zvysku slovenska o nejaku tu miliardu.

DrX, ty si jediny, kto jazdi Zilina - Martin cez Trencin. Ostatni jazdia po I/18. Ten zvysok je tvoja tisickrat obohrata pesnicka, do ktorej sa ziadne nove noty zakomponovat nedaju…

po 2 hod pred ZA, pred ZV a na obchvate BP

podľa mňa začali príliš neskoro, očakávaný príchod do KE je medzi 9 a 10 večer, keď sú cesty prakticky prázdne

Ze ZA a vsetci Na severnej trade okradaju slovensko? Haha to skor juh… Na severnej spoke BA-KE zije vyse 50 percent obyvatelstva, ktora zaplati do statneho rozpoctu minimalne 70 percent dani kedze na juhu ktoremu by DrX zniesol Aj modre z neba v niektorych okresoch nepracuje Aj vyse tretiny ludi, Na ktorych samozrejme platia okrem inych aj Zilincania a ostatni v severnej trase, teda D1

“severna spojka BA-KE” je naokolo blizsie na ktorom v ziadnom pripade nezije vyse 50% obyvatelstva. ako tu bolo vela krat povedane, ak vylucime BA a TT kraje, a porovname NR+BB+KE tak tam zije viac ludi nez na TN+ZA+PO, cize vzdy bude vacsina obyvatelov lepsie obsluzena juhom. A kedze PO je lepsie obsluzeny juhom nez KE su severom, tak je ten rozdiel este podstatne vacsi. Jediny problem juhu je, ze tam neziju hejslovaci, ktori tu 25 rokov volili Meciara, Slotu a Fica, a tak sa dialnice nakreslili podla pravovernych hesiel, a znasilnuju sa cisla, len aby to akoze vychadzalo (posledny dokazany naokolo-blizsie podvod bolo zmanipulovane vypoctitanie “vyhodnosti” PPP3 priamo smerackym ministrom dopravy). Takze mozete splietat kolko chcete, cisla nepustia, a kedze juhom je jednoducho lepsi teren, tak vzdy sa bude chodit tadial :wink:

PS: sergej, mozes si tipnut, ako casto ja a vacsina Slovenska jazdi Zilina-Martin…