Preco by si mal vylucit BA a TT kraje? Tadial predsa prechadza D1, teda severna trasa, Aj ked je pravda ze v subehu s juznou, ale tym padom mozme vylucit Aj KE kraj kedze Aj nim prechadzaju obe trasy, a Len Tak mimochodom sucet TN, ZA, PO kraja : 2 101 730, sucet NR, BB, KE kraja: 2 138 231 co je sice o trosku viacej, ale drviva vacsina Nitrianskwho kraja nie je obsluzena R1 tkou, nehovoriac o tom ze D1 ide popri 7 z 10 najvacsich SK miest pricom R1+R2 iba 4 z 10 co u naznacuje lepsiu obsluznost, takisto Aj ten fakt ze D1 ide cez 6 a R1+R2 cez 4 kraje.
mareks, vezmi si pravitko, spravi si na mape ciaru Bratislava - Snina a kukni sa aj trikrat ci ta ciara ide popri D1, alebo R1 a je pre nu vyhodnejsie ist juhom, alebo severom.
Pomozem ti, ta ciara prakticky prechadza Roznavou ktora lezi na R1. Takze laskavo prosim prestan do severneho tahu pridavat aj Presovsky Kraj.
Rozdiel v pokryti populacie juhom oproti severu je mozno 1 milion ludi v prospech juhu. Bodka. A tato pri financovani ako D1 mohla byt hotova pred 5-10 rokmi.
tvnoviny.sk/domace/1776553_r … jrychlejsi
Este niekto si chce robit posmech z jazdy BA-KE cez BP? Cisla nepustia…
Čísla hovoria, že je pomalšia a o 100 kilometrov dlhšia. O rok by mohli skúsiť Čertovicu - ak sa podarí dokončiť Jánovce-Jablonov a Fričovce-Svinia, mohlo by to byť konkurencieschopné ku južnej trase
ved ano, ale tak aspon vidime, ze relevantne trasy BA-KE su bud ZV alebo BP. D1 nespaja BA-KE, ale ako vsetci vieme, obsluhuje co najviac obyvatelstva (priemyslu, okresov, narodnych parkov, cohokolvek).
dúfal som, že tieto diskusie prestanú, keď sa začne kopať Višnové - nikdy som sa tak nemýlil ![]()
co siiii
mozno tak, ked sa zacne kopat Soroska
(samozrejme bez zaruky!)
beriem vás za slovo
Možno tá Soroška pôjde skôr, ako Turany-Hubová
plynula cesta cez madarsko a preto skoro vyhrala. prva polovica trasy prebiehala do 19-tej a ked sa lamal chlieb tak to uz bolo neskorsie ako pise aj i15. a toto skor nahravalo severnej trase, lebo bolo menej aut. podla online prenosu trval usek ZA-RK od 19.42 po 20.45. na juhu google dava useku od tekovskej breznice po DT asi polhodinu ale teraz to bolo od 19.05 do 20.08. strecno je zase vyhovorka to zdrzanie bolo 5 min ale hlavne ze vsetci placu, to je tak typicke…, bez tej nehody pred ZV -mozno nieco pridalo aj obmedzenie kvoli R2- juh vyhra uplne suverenne nad oboma trasami. ![]()
ja len za seba pisem, za ostatnych nerucim, pochopitelne
buducu sobotu idem z KE do Nitrianskeho Pravna, to mi vychadza na D1 a na druhy den sa zhodou okolnosti pojdem preliecit na M3
Tak ja napriklad BP jazdim zasadne cez mesto, oni isli cez obchvat. SIce uz je M0 na tom lepsie po otvoreni noveho useku, ale aj tak je to trasa bez alternativy v pripade nehody (a cez den je M0 plna vsetkych kamionov). Aj ked je trasa cez centrum casovo porovnatelna s M0, tak minimalne je to mile spestrenie oproti stovkam km dialnice pred a po BP. Ale na to asi treba mat trochu znalosti budapesti alebo riadne gule, ked sa v tom meste nevyznas a nevies ani ceknut po madarsky
no alebo mozno v dnesnej dobe staci navigacia.
Inak, ake mate teraz skusenosti s M0? Naposledy som to testoval este pred otvorenim tej spojky pri M5. Na M7xM0 sme sa rozisli s druhym autom a stretli sme sa cca naraz na M31xM3. Teraz by mal byt obchvat este o par minut vyhodnejsi, nie?
obchvat by mal byť úplne bezproblémový, ak už dokončili reko pôvodného mostu cez Dunaj. Spojka medzi M1 a M7 sa má rozširovať na 3+3, takže môžu byť menšie obmedzenia. Ale kvôli tým kilometrom navyše sa tadiaľ neoplatí ísť. Mimo špičiek by sa juhom malo dať prejsť výrazne rýchlejšie, ako počas markizáckeho testu
A čo tak byť objektívny? PPP2 malo tiež zmanipulovaný výpočet výhodnosti. Jasné, to sa nehodí!
Ak spojíš Bratislavu a Sninu, tak Slovensko nerozdelíš na polovicu, spodná časť má nezanedbateľnejšie menšiu plochu ako horná a nahráva R1.
Ak posunieš tu priamo vyššie, tak spojnicou Trnava - Prešov rozdelíš Slovensko na 1/2, D1:R1/R2 sú 50:50. Slovensko nie je len Bratislava a Košice.
Mali urobiť test Bratislava - Prešov… to by boli zaujímavé výsledky.
Ja dam len poznamku. Pocas celeho pokusu som pozeral cez google maps premavku pod Strecnom. Meander bol uplne zappchaty odhad zdrzania minimalne pol hodiny. Ked prisli pod Strecno markizaci tak cervena sa presunula uz za meander, blizsie k Vrutkam, cize spicka oadla. Keby vystartovali o hodinu skor, co je podla mna typickejsi cas odchodu, vyslo by Strecno este horsie.
dolezite je ze ZA-RK presli v case kt. je dost reprezentativny a teda sever nevysiel najhorsie preto lebo bola zapcha. inac ked to dam teraz do googla tak ich test vychadzal horsie. madarsko o 20, juh o 25 a sever o 30 min.
Cestou spat vyhrala Budapest, druhy Zvolen, tretie hejslovacke naokolo blizsie. Jednym velkym dovodom spomalenia severom boli hmly. Jednoducho, trepat sa cez hory je nebezpecne, a to plati v porovnani s BP aj pri ceste cez ZV. To sa realne v ramci Slovenska vyriesi az po dostavani R7… tvnoviny.sk/domace/1776631_r … bratislavy
Hajra! ![]()
Uvidime, ci hejslovacki ministri v Blave obratia sipku, ze Kosice D1 cez Budapest 470km ![]()
nechápem čo robil 5 hodín na južnej trase, za ten čas sa to dá stihnúť aj severom - za ideálnych podmienok