Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ?

bude tam moznost volby ale podla dialnice.szm jan-jab, hub-iva a ds-tur skratia trasu o asi 6 km cize stale bude blizsie naokolo asi o 50 km. viac km a vyssia rychlost je vyssia spotreba.

tak toto mozem len potvrdit…cez Certovicu mam taktiez najnizsiu spotrebu a myslim si, ze vo vyraznej miere tomu prispieva to, ze vacsinu cesty, ak nie aj celu si tam vodic, vdaka nizkej hustote premavky, urcuje sam tempo jazdy a ak je vykon a plynula jazda, tak aj spotreba je nizsia ako ked tempo urcuju ine pomalsie auta…

Minuly tyzden som absolvoval trasu Michalovce-BA Zlate Piesky-Michalovce cestou tam stara osvedčena klasika spodkom čas 4hod.25minut cestou spät cez Certovicu 4hod.50minut tempo zhruba rovnake jemne nepredpisovou jazdou.Absolvoval som to cez pracovne dni v poobednajsich hodinach.

planovace udavaju rozdiel medzi tymito trasami na urovni 6-7 min, cize, niekde si musel mat problem
4:25…MI - BA, to je lepsie ako dobre…:slight_smile:

Tak probem :smiley: napr. cez Branisko som sa vliekol za debilom co siel cez tunel 60…potom Prešov neviem ako to pocita google ale ked chytis blbu “vlnu” tak stojis na kazdej krizovatke co urobi 5minut a medzi BA a NR lavoprudary co idu max 130 tacho…a usek I/18medzi Kapušanmi a Lipnikmi kedy kolona nebola schopna obehnuť traktor…a toto vsetko urobi tych 10-15minut.Ten prejazd spodkom bol idealny kedy som medzi RS a LC vystihol moment bez kamionov + medzi LC a ZV tiez bez väcsich problemov no a usek MI-RS tam az na par usekov nie je problem obiehat…ale ako pisem to bol idealny prejazd.NO a aj cestou tam aj cestou spät som stal na Pristavnom moste v zapche cize som to pocital od Zlatych Pieskov proste vstup a vystup z D1.

ano, ked sa k tomu prida este okolie Levoce, tak je to jasne…PO - vlna nehrozi 1krat z 15 prejazdov ako tak, ze trafis semafory, inac na kazdom cervena…aspon je zabava :slight_smile:
vies aj, ze aku si mal priemerku BA - PP? alebo BA - MUK Sp. Stvrtok?

Je mozne poslat fotku traktora policajtom, aby ho naucili kde moze a kde nie? Nie zeby ho pokutovali zato ze ste ho nemohli predbehnut :smiley: ale ze nema co jazdit po ceste 1 triedy.

Kanky: priemerku neviem ja som si v BA vybral kartu z kamery a poznacil som si cas a cestou naspät tiez ale uz sa to premazalo…akurat viem ze BA zlate piesky-BB som mal za 1hod. 30minut.
JaNY:usek medzi Kapusanmi a Lipnikmi je blby v tom ze tam jazdi dost vela kamionov a ked mas pred sebou zopar TIR + kolonu 8aut ktore su na seba natlacene tak jednoducho je dost velky problem to predbehnut.Ako dasa ale uz vela krat sa mi stalo ze som sa tak chcel “napchat” do kolony a vodici ma nechceli pustit…co je podla mna velmi smutne…a špz traktora nemam a urcite by som sa tym ani nezapodieval.Inak som do tohto momentu zil v tom ze traktory na cestu 1.tiredy mozu… :smiley:

Keď idete MI-BA severom tak vám nevadí úsek Strážske-Hrabovec? Podľa mňa silne priťahuje bezdôvodne pomalých vodičov. Tá plánovaná preložka I/18 by veľmi pomohla

Ten usek je dost nehodovy za posledne roky tam bolo zopar smrtelnych nehôd…ale teraz sa to zlepsilo dali tam plnu ciaru a vyrubali dost vela stromov cize vidno aj za horizonty.Potom vecer nahodim uz s fotkami nocny prejazd TT-MI.Cas bol 3hod 41minut :smiley:

ale nie je dôvod ísť 10km/h na priecestí, kde je gumová rohožka a možno ísť legálne 50, alebo 70-80 na legálnej 90-tke

Podla mna vsetko nad 30km/h cez tie priecestia je nicenie auta…napr v Secovciach je normalne priecestie ale v Strazskom hlavne to druhe v smere od Strazskeho je v dost ubohom stave…
Vcera som uz nestihal tak nahadzujem az dnes : nahraj-obrazek.cz/?di=15140315716910 zaciatok na krizovatke D1 R1
nahraj-obrazek.cz/?di=414031573836 koniec Michalovce obchadzka Tovarenska ulica.

ten usek nemam v laske…napriklad, ked idem VT - HE, tak cez Strazske nehrozi…radsej po II/558..aj ked…nedavno ma troska nahnevali…tuto znacku, zaciatok obce Tovarne google.com/maps/@48.906217, … 9r7MxA!2e0
vytiahli az sem: google.com/maps/@48.90357,2 … tfBajg!2e0
a teda, 50 ka sa predlzila o par sto metrov (cca 600 m)..pole nalavo, pole napravo, ale 50…google.com/maps/@48.903944, … XU-M_Q!2e0

a tej prelozke I/18 by som sa tesil viac ako akejkolvek dialnici…

skoda, chcel som to porovnat lebo BA - PP mavam cez Certovicu okolo 115 km/h ±

Chodím tadiaľ často autobusom a ráno jeden vodič (striedajú sa štyria) kvôli ušetreniu deca nafty pustí autobus dole kopcom na voľnobeh (hneď za horizontom, ešte pred ostrou zákrutou) a potom preletí cez priecestie (niečo ako japonská príprava na zemetrasenie).

:mrgreen:
Nemohol som si odpustit off-topic, ale tomu sa hovori “nas zakaznik, nas pan”.

treba si kupit auto s normalnym podvozkom a nie rebrinak co ma tvrdy podvozok pre falosny pocit bezpecnosti polovodica.

to nie je o aute, ale o vodičoch… Ten istý prípad sú opravy vozovky, kde sa kvôli 5cm prevýšeniu spomaľuje na 10km/h a vznikajú zbytočné kolóny

podla ZSSK:

na tahu su dialniciari :smiley:

no ísť 60 mimo obce je riskantné, lebo vás môže zozadu nabrať kamión :slight_smile: a čas jazdy je potom tých 6 a pol hodiny