KE→BA aktualne navigacia ani trasu severom neponuka. Ak si clovek rucne nastavi trasu cez sever tak je o 30min pomalsia ako juhom.
Podla mapy stoji zapcha 3km pred Ivachnovou na D1 a je v podstate suvisla kolona cez Ruzomberok, Hubovu, Kralovany az po D1 Turany. Google maps ukazuju ze D1 Ivachnova → D1 Turany je na 1h30min.
Cely ten usek je od otvorenia Visnoveho kazdodenny masaker, dnes nie je plnohodnotny pracovny den a sice je po sviatkoch tak zacina vikend a vtedy je vyrazny skor opacny smer.
Bohužiaľ dnes končia silvestrovské pobyty, k tomu je piatok a takto to dopadlo. Keď sa k tomu pridajú kochajuci sa vodiči nechávajúci si stometrove rozostupy, o zápchy je postarané.
nieco na temu kolona, kto by sa rozhodol ze pojde cez madarsko tak prvych 50 km za BP smerom na zapad vraj trva 1:45 az 2 hod. podotykam je to kolona na dialnici a nie na ceste 1+1.
Brat vravel, ze okolo BP uz treti den inteznivne snezi.
Siel som cez BP tyzden dozadu, ked kusok nasnezilo tak pluhy uplne ignorovali lavy pruh. Som bol jedine auto, co si truflo obiehat. By som si tipol, ze sa aktualne jazdi 1+1
stači zmeniť ciel “by hilton,…”, a dať tam pre “objektívnosť” napr križovatku Hrašovík, aby sme podchytili vlastne celý zemplýn, tak pacholand sa javý o cca 8´ výhodnejši.
a kde konkretne je tych 50 km? lebo cela svieti na zeleno, pri tych intenzitach 1+1 si neviem predstavit ze je to normalne prejazdne. Pacho by mohol vysvetlit preco vsetka ta doprava nechodi cez liptov ?
iste, ked nie je dokonceny JZ obchvat KE a od sace po novu R4 haniska ides cikcak po tretotriedke a este obchadzke pri volve 12 minut namiesto cca 5 minut. zaujimave ze ani taketo fabriky ako aj ussteel nevedia tych 7 km urychlit.
V smere od Budapešti začína na križovatke S M0, cca 40km, potom krátka pauza a ďalších 10, je to 2+2 obmedzených na 80, miestami 60. Ja som tadiaľ išiel keď snežilo a mestami to bolo iba na 1 pruh, jednoducho zimnú údržbu v zúženiach nerobili na celej šírke vozovky.
Odkial vies aká je doprava severom? Cez madarsko su 50-80 tisicove intenzity ale len minimum ide ku nam. kolko z tych aut na severe ide skutocne na vychod? Pri kamionoch uz vieme ze pár sto, pri OA snad pár tisic.
Tazke odpovedat seriozne na nesieroznu a tendencnu otazku..
Ok, takze dostavba R2 potom neulahci doprave tu na severe.
V Ziline pri sconte by si nemohol znovu zapnut semafor.
Stale by ostal problem pod Strecnom.
Stale by kolabovala v Martine MHD v piatok, nedelu, kedze cast liniek MHD sa potrebujem presuvat po I/18.
Tak by zase boli niekolkokilometrove kolony na sucianskom semafore.
Stale ti ostane 15 tis. aut v hubovej a lubochni.
Takze aj tak by bol stale problem v Ruzomberku.
Vsetky tieto zavady aj tak by si musel nejakym sposobom riesit.
Samozrejme ze R2 neulahci dopravu na severe. Zatial si ale sever riesi svoje svoje problémy na ukor juhu a ciastocne vychodu. Teraz sa pytam sa co na nesever z visnoveho a pod?
Takze v roku 2010 v Turanoch bolo nejakych 17 tis. aut za 24 hodin.
V 2015 to kleslo na nejakych 5 tis. aut za 24 hodin. Zvysok sa presunul na dostavany usek D1 Dubna Skala - Turany.
Tak isto I/18 v Martine pokles z 27 tis. na na 16 tis, rozdiel sa presunul na D1.
Bude niekde na juhu taky pokles intenzit na povodnych cestach ?
Takze tu budeme stavat obchvaty tych bodovych zavad a pre istotu aby to bolo co najlacnejsie 2 pruh pre intenzity 10 tis. ale dolu na juhu budeme stavat 4 pruhove R-ka, pre polovicne intenzity ?