Dennik N vs realita (aktualne):
Dnes 8:30 ráno podľa googlu, trasa k rodičom. Primárne idem Čertovicu ak nie je sneh. Brutálny rozdiel v časoch.
Musíš dať trasu do Hiltonu aby to vyšlo. To, že takú trasu nejde takmer nikto je už druhá vec.
Inak som si z nejakého mne divného dôvodu dal tú námahu a prešiel som tie 2 týždne spamu a zopár postrehov:
- mimo Západného Slovenska nie je žiadny priemysel a ekonomická aktivita - To znamená, že z diaľnic nám už netreba viacej ako Rozšíriť D1 po TT D2, D4, západnú R1 a R7 po NZ?
- Volvo R2 potrebovať nebude
- Nepozerať na intenzity, Soroška musí byť (no chúďatko Biela hora)
- západnú R2 netreba, východnú áno, to neviem na základe akej metriky
A vôbec, aký má význam sa doťahovať o pár minút?
zaujímave, googl, pri ke-ba dáva aj juh a naopak nie. zatial stále pacholand vychádza pár minút menej, čo je úplne zanedbateľný rozdiel.
Ivachnova→Ruzomberok je aktualne kolona.
Podla Waze je aktualne KE→BA rychlejsie juhom.
Tieto posielania screenshotov raz tak, raz onak velky zmysel nedavaju. Cas sever vs juh su velmi podobne a situacne podla dopravnej situacie bude vychadzat raz rychlejsie sever , raz juh. Kludne kazdu hodinu inac.
Kazdopadne trasa severom bude mat stale vyssie riziko potencionalnych problemov - kolona Ruzomberok aj z jednej aj z druhej strany, mozno pravidelne kolony na konci dialnice v Turanoch ( to este uvidime ako to bude dlhodobo ) alebo v zime sneh + s vyssim poctom tunelov vyssia sanca ze jeden z nich bude uzatvoreny. Uzavierka hociktoreho tunelu na severe = rychlejsi juh.
Praveze po otvoreni hub - ivachnova bude riziko len jedno a to posledny usek
visnove zacalo ukazovat realne casy
takze pracovny den vecer, momentalne,
BA, zlate piesky - visnove- KE dargovskych hrdinov 4:09
BA, zlate piesky - R2 - KE cerveny rak 4:03
hubova-ivachnova 18 resp. 20 minut.
juzna trasa cez den stabilne okolo 4:10, neskoro vecer klesa pod 4hod.
z juhovychodu nie je dovod kvoli visnovemu chodit blizsie naokolo ani ked RK je v pohode prejazdny, nieto este ked nie je.
aby som nezabudol, smer KE je stale fantomova obchadzka pri moldave,to je par minut a preto juh neukazuje,treba potiahnut ciaru na mape.
to je jeden pripad zo 100. chyba ktora sa opravi, ale co s kopcami ktore neposluchaju…
Bohužiaľ musím s tebou súhlasiť, lebo v smere na TT a BA je to skutočne tak.
A ta fantomová obchádzka pri Moldave, tak to už niekto skutočne úmyselne zámerne vyznačil, hoci tam žiadna obchadzka nie je. (možno snáď si to niekto pomýlil s Wazom a vyznačil dočasnú nehodu, ale administrátor Googlu to nie je schopný dať do pôvodného stavu.)
KE-BA severom momentane az 4:26.
tur-hub bezproblemov, aleco je zaujimave ze RK mesto tiez akotak, kolona je skor mimo mesta kde su krizovatky s III/2214 a III/2220, mozno este III/2219, to asi tranzit nebude.
rk, je problém, ktorý by sa dal vyriešiť škatulou farby. Veľmi často sa stáva, to že od lm to , že je kolóna, a človek keď príde ku križovatke mondí, tá je v podstate prázdna. Úplne by postačilo potiahnúť od križovatky dva pruhy smerom na LM, aspoŇ po OMW, a hneď by sa uvolnil smer od LM. Vozidla by sa mohli skôr zaraďovať na smer Donovali alebo ZA, lebo takto sa jednotlivé smery vzájomne blokujú.
Poviem ti ako najskor vznikaju tie zapchy.
Ja som isiel na druhy sviatok vianocny o 5 vecer z Liptovskych Sliacov smerom na Zilinu. Takze odbocenie dolava cez obidva smery.
Prisiel som po ceste III/2220 na krizovatku I/18 a do 30 sekund niekto zastal na tej I/18 a pustil ma.
Ja som bol vysmiaty ako leco. no len potom na krizovatke pri Mondy to bolo vidiet.
Hned za krizovatkou smerom na LM je dvojpruh, ktory sa za chvilu potom spaja. Ten bol plny. Takze auta nestihali odchadzat z Ruzomberka smer LM.
Ten predĺžení dvojpruh ale problém kolón nevyrieši. Už to tu bolo viackrát spomenuté, že kolóny sa tvoria kvôli pustaniu áut z vedľajších ciest (Štiavnička, Sliače, Lisková). A samozrejme aj kvôli kvazisoferom, ktorí nevedia jazdiť plynule. Križovatka pri Mondi má dostacujucu priepustnosť, môžeš si to pozrieť na webkamere.
No dobre, ale to je potom celkom slusna intenzita z tych dedin. Na mape scitania dopravy 2022 su tretotriedky len sporadicky zakreslene ale ked pozeram koniec D s 19,6 tisic a dalej na 18ke je to uz cca 24tisic…
veď hej, presne to píšem, že človek príde k mondi, a križovatka prázdna. Je to len môj osobný názor, keby ten dvojpruh, potiahli aspoň po liskovú nie OMW, určite by to pomohlo. určite by sa našlo viacej riešení, ktoré by pomohli, anpr. pri odbočovaní d ľava, ato je jedno ž liskovej, alebo sliačov, predĺžiť ten stredný pruh na zadanie…ale na to by už škatul farby nestačila. Tu sa proste čaká na všeliek otvorenie D1 a preto sa nič nerobí. ![]()
nejazdite cez pacholan, sneží !! spomalená doprava od štrby po ivachnovú. zdržanie 20´.
Akurat som siel Budapest - KE a na M3 zabudli odhrnut lavy pruh
v noci pohoda. Cez den, to bude konec sveta. Horsie ako sneh v BA
da sa povedať, že donovali zostali asi “najhoršia” alternatíva pre spojenei ke-ba. Sever/juh, sú zhruba rovnocenné, pokiaľ sa nevyskytne nehoda alebo nezasype niektoré úseky sneh.