130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

to je nezistitelny udaj … realne to je podla rokov od vydania vodicskeho opravnenia … aj ked to neriesi tych co si pred 5 rokmi spravili vodicak, ale vlastne ani nejazdili…

Tak potom by som nič také nedával na roky.

u motoriek je to podla vykonu motora :unamused:

Čo presne myslíš ? Čo je podla výkonu motora :question: :unamused:

na to aby si mohol jazdit na velkej motorke musi mat najskor prax dva roky na motorke do 25 kW po dvoch rokoch to mas neobmedzene na vykon

Tak potom OK. :wink:

Alebo ked si zavrsil 21 rokov mozes rovno robit vodiciak na velku motorku

hej ak ma autoskola taku motorku ale mysli ze v nemecku to tak nieje ale niesom si isty kludne by nieco take mohli urobit aj na auta

Ano, aj tak to to je ale si nie som teraz istý. V každom prípade ja len “presedlám” ale aj to len teoreticky, lebo si xcem spravit vodičák na skupinu “B”. :wink:

Každý predsa vie, že D2 bola na 84% dĺžky naprojektovaná na návrhovú rýchlosť 150 km/h, čo znamená, že bezpečne zvládne aj 170 km/h. Toto by však mohol už byť problém s pripájacími pruhmi, kde sa zmenili medzičasom normy. Takže fakt = pravda a nie blud.

Ďalej, diaľnica D2 je jediná diaľnica, ktorá je vzhľadom k svojej dĺžke oplotená takmer súvisle a ak by toto malo byť hlavné kritérium pre zvýšenie rýchlosti, tak toto by bolo pre zvýšenie. Okrem iného, od r. 2001 sa tu opravilo po oboch stranách v priemere po 20 km oplotenia a priemyselný park pri Malackách spravil ešte svoje, tam sú tie ploty dva a ešte tu robili ploty aj lesy.

Avšak na bezpečné zvýšenie max. pov. rýchlosti na 150 km/h podľa môjho názoru v právnom poriadku SR nevyhovuje vozovka, ale od Malaciek po Kúty, kde je naozaj nižšia premávka by som proti takémuto lokálnemu zvýšeniu nič nemal.

Zdravim,
chtel bych se zeptat, jestli uz probehlo pokusne kratkodobe zvyseni max. rychlosti na D2 na 150 km/h. Slyseli jste uz nekdo o nejake analyze, ktera by toto zvyseni vyhodnotila?

tam je vozovka po zivotnosti, cize najprv by sa cela D2 musela zrekonstruovat ..

To ja vim…ale ministr se kdysi vyjadril ze by to tam chteli zkusit na dva dny, stejne jako v Rakousku…

Mimochodem, o vikendu jsem jel Brno-Blava a zpet, usek hranice CR → Blava mi prisel perfektni, velmi kvalitni…v opacnem smeru jsou v pomalem pruhu vyjete koleje…ale jeste ne tak vyrazne…co se mi libilo bylo spousta oplocenych useku…

Ceska cast D2 je v mnohem horsim stavu, a to jak ve smeru na SR, kde je CB kryt, a jeste horsi v opacnem smeru kde jsou koleje puvodne zalite asfaltem, ktery byl z tech koleji zase vytlacen do strany…des a hruza :slight_smile:

Zpet k tematu, po oprave urcite tyto useky snesou vyssi rychlost, je to krasne rovne bez prudkych zatacek…

V SR sa bude testovať na D2 na úseku dlhom 27,5 km max. pov. rýchlosť 150 km/h v druhej polovici tohto roku po otvorení tunela Sitina v Bratislave.
Slovenská diaľnica D2 bola na väčšinu svojej dĺžky postavená na návrhovú rýchlosť 150 km/h, takže bezpečná jazda by mala byť 170 km/h, avšak to už nie je, pretože sa medzičasom zmenili normy na parametre pripíjacích pruhov a taktiež už nevyhovuje čiastočne vozovka. Testovanie bude trvať v závislosti od rozsahu 10-14 dní.

No vida, tak prece jen…jsem moc zvedavy jak to dopadne…i kdyz diky nizkym intenzitam asi moc problem nebude, ani v patek vecer se tam nic nedeje :slight_smile: jako na D1 ceske i slovenske

Na diaľniciach v ČR by sa mohlo jazdiť stošesťdesiatkou

sme.sk/c/3167424/Na-dialnici … atkou.html

Praha 26. februára (TASR) - Maximálnu povolenú rýchlosť na českých diaľniciach na 160 kilometrov za hodinu chce zvýšiť Ministerstvo dopravy ČR. Návrh bude súčasťou novely zákona o cestnej premávke v druhej polovici roka. Zmene by mala predchádzať diskusia medzi dopravnými odborníkmi.

"Vychádzame z niekoľkých podstatných vecí. V prvom rade sme otvorili niekoľko nových úsekov diaľnic, ktoré už majú nové, moderné parametre, takže by tam stošesťdesiatkilometrová rýchlosť bola prípustná.

“Vychádzame tiež z toho, že nám mladne vozový park. Na cestách vidíme veľa moderných vozidiel, pre ktoré táto rýchlosť nie je problémom. A vychádzame tiež zo skúsenosti, ktoré majú v okolitých štátoch,” vysvetlil hovorca ministerstva dopravy Karel Hanzelka.

Reálny termín platnosti tejto normy je 1. január budúceho roku.

(spolupracovníčka TASR Dana Meissnerová) dem

1. 2007 17:40:00 | Copyright © TASR 2007

a mozno aj u nas…

dialnice.info/viewtopic.php?t=6257

je to v navaznosoti na uvahy v CR…:
“Priestor na tieto úvahami je aj na Slovensku. Sú úseky, v ktorých by táto rýchlosť určite bola akceptovateľná. Je dôležité, že zvyšujeme aj minimálnu rýchlosť na diaľnici, čo umožňuje, aby plynulosť bola vyššia,” povedal dnes v Bratislave po stretnutí so svojím českým rezortným kolegom Ivanom Langerom.

Od Kaliňáka sa v otázke spôsoby jazdenia ani nedá nič iné očakávať: on by najradšej presadil zákaz predbiehania pre všetky autá nad 3,5t na celej diaľničnej sieti a max. pov. rýchlosť dal na 160 km/h, aby jeho motorka mohla raziť non-stop v ľavom prúde, ibaže si chlapec neuvedomuje niektoré zákonitosti … :smiling_imp:

neviem, nestretol som ho este :slight_smile:
… viem si celkom predstavit tie “úseky, v ktorých by táto rýchlosť určite bola akceptovateľná”. potom to bude na D1 (inde to zatial asi nepojde) vyzerat ako na R1 medzi ZH - ZV :unamused:

Ok zvysenie max. ryxhlosti, ale potom dufam ze ke je horsie pocasie, napriklad prsi, tak sa snizi na 110/km/h alebo 90km/h, v pripade husteho snezenia este nissia rychlost.