Ano je to pravda ze v Taliansko je aj limit 150 km/h ale zatial ziadna dialnicna spolocnost to nezaviedla, lebo podmienky na stanovenie limitu niesu presne a hlavne su subjektivne, tak v pripade havarky by kazda spolocnost nosila zodpovednost.
Toto je Taliansko:)
Rýchlostný limit na diaľniciach na Slovensku je v poriadku.
Ak, tak by som skôr odporúčal na menej nehodových úsekoch, aby polícia mala tzv. väčšiu toleranciu, napr. pri rýchlosti 150 km/h by nemusela vodiča ani zastavovať, … t.j. zameriavať sa skôr na nehodové úseky a na cestných pirátov.
Myslím si, že 130 km/h je na vetšině míst v pořádku. Jinak zvýšení rychlosti na úseku BA-TT po rozšíření na 2x3 bych neviděl jako šťastné řešení. V Čechách na D1 2x3 Praha-Mirošovice skoro nejde jet víc jak 130-135, protože takový hustý provoz až skoro 100 000 voz./den se casto nevidi. Viděl bych spíš zvýšení rychlosti na rovinatých úsecích mimo města, kde není taková vysoká hustota provozu. Stejně bych to řešil i v ČR.
Já jsem jen pro doporučenou rychlost 130 km/h stejně jako je tomu v Německu. Přijde mi zbytečné, aby policie stála na dálnici a měřila rychlost, když na daleko nebezpečnějších úsecích neměří a někteří tam jezdí jako hovada.
Ale kdo si dneska může dovolit jezdit přes dvě stě při dnešních cenách benzínu
Otázka rýchlostného limitu je o zodpovednosti - či viac zodpovednosti na strane štátu alebo na strane vodiča.
Inak konkrétne pri Prahe na 3+3 pruhovom úseku D1 sa dá ísť bez problémov 150 km/h v ľavom pruhu aj počas bežného pracovného dňa. Výnimkou je piatok poobede, to sa dá ísť sotva 140 km/h, … no potom je to už bezproblémové, … diaľnica D1 Praha-Brno tam sa dá ísť od 100 do 200 km/h bez problémov, len treba byť stále v strehu. Ja osobne však jazdím okolo 150 km/h, … len ak je veľa áut, tak ak sa dá, tak sa snažím “ujsť” a potom už si idem, ako chcem, dôležité pre mňa na diaľnici (kdekoľvek vo svete) je ísť plynule a bezpečne.
Jsem zvyklej na nemeckou neomezenou rychlost na dálnicích a jejich system dopravního značení a tabule s radary. Když jedeš rychle tam kde je to omezený tak ti pride domu foto, jinak múžeš jít jak se líbi.
Jen nesmí být potom na dálnici ležící předmety. Pak dopadnete jak Honza.
Limit 130 km/h je OK na Slovensku. Je viac zodpovednosti na state, ako na vodicovi.
Ja som dokonca za to, aby na usekoch, kde su non-stop kolony bola rychlost znizena na 100 km/h a tvrdo kontrolovana policiou.
Pretoze mnohi vo vychodnej Europe si myslia, ze na dialniciach mozu vsetko, ale to je zasadny omyl. A z tohoto omylu vas vyvedu vsade - vas minister hospodarstva Rusko to spoznal sam na vlastnom tele - v Rakusku. Nesmie tam ja jazdit 2 roky a k tomu pokuta vo vyske 2 000 EUR, a ja by som bol este tvrdsi.
Moznoze na Slovensku ani tak nie je problem vysoka rychlost ale prave naopak, nizka rychlost v lavom pruhu. Mozno by sa mohlo zaviest nieco take ako v Rakusku ci Nemecku na niektorych usekoch…lavy pruh min.100 km/h , stredny pruh min.60km/h.
Honda Ty si fakt honda, odkial mas ze D2 je navrhovana na 150, ved to je blud, ktory vydavas za fakt. Len zopakujem viackrat opakovane fakta, dialnic nie je konstruovana na 150, nie je oplotena suvysle, takze aj ta 130-ka je dost nebezpecna, a dialnica je uz pomaly po zivotnosti, takze 150tka je len nerealny sen rojkov, bez argumentov.
Dialnica D2 bola na skoro celej dĺžke od BA po Kúty postavená na návrhovej rýchlosti 150 km/h, takže bezpečné je po nej ísť po tejto stránke max. 180 km/h ale nie na celej dĺžke. To je fakt, tak sa tá dialnica postavila od Brna až po Blavu.
Že tam nevyhovuje vozovka, to viem. A že bude mať D2 po životnosti, aj to viem, ale to by potom tú dialnicu mohli aj zatvoriť.
Keby tu bol ešte “ktosi” tak by mi zopakoval, že už len kvoli mne by tú rýchlosť nepodporil. Ja tak rýchlo ani jazdiť ešte nemožem, nemám na to “stroj”.
Argumenty nemáš ty ked si myslíš, že stačí na mňa útočiť.