130 km/h na diaľniciach - zvýšiť, alebo znížiť?

Vdaka za cisla. Netusil som, ze za hodinu sa moze odburat az 0,125 promile.
Kedysi davnejsie, ked som si na tie nealka este len zvykal som zaregistroval, ze som po osmich (0,33l ) nejaky vesely :slight_smile:
Odvtedy to obmedzujem na tie cca 3, co ako pozeram je na zhruba na hranici 0.1 promile.

Dialniciar - pridaj aj na vyske a hodne aj na vahe :slight_smile:
ZB je co ? Zubr ? V nasich koncinach je iba Bazant a obcas Clausthaler.

ZB = Zlatý Bažant.

Tak sem hoď aspoň 10 štátov zo západu, kde je povolený nejaký alkohol. :bulb:

A čo tak čítať zloženie ? :bulb:

proč 10?

nestačí příklad D a A, kde je pokud vím povoleno 0,5 prom., tj. 2 piva? A pokud si pamatuji dobře, tak většina evropských států připouští min. 0,2 prom.

V těchto zemích to funguje. Ono to totiž není o té do zblbnutí opakované úvaze, že když se zvýší hranice, budou řidiči víc pít. Řidičů je hodně skupin - zjednodušeně: jedni co nepijí vůbec (na to to nemá žádný vliv), jedni, co stejně pijí (na ty to taky nemá vliv a nabízí se otázka, proč ještě jezdí), na ty, co pijí málo ale ráno se bojí “zbytkáče” (ti se aspoň přestanou bát, když se připustí tolerance 1 piva) a konečně ty, kteří budou neoprávněně méně opatrní a pokud mají přijít o řidičák, tak o něj přijdou v tom či onom systému a pokud o něj už nepřišli tak je chyba zas jinde.

Tolerance je dobrá kvůli té třetí kategorii.

ja by som sa aj vyjadil, ale nechcem pokracovat v OT :slight_smile: nedala by sa tato tema rozdelit?

Nestačí 10 … mne nestačí 1-2 príklady, … keď má mať nejaké pravidlo svoju váhu, treba ho podložiť min. 50% a tých západných štátov akurát vychádza na cca. 10 krajín … tebe Thomas keď stačí, tak fajn. Dovoľ mi mať názor, či ani to už nemôžem ? (a som kľudný) :slight_smile:

jj měj ho, co Francie, Španělsko, Itálie (+ už uvedené). Myslím, že na počet obyvatel v Evropě stačí.

Nuž, Thomas, osobne Španielsko a Francúzsko, ani Grécko za západné štáty nepovažujem.

Veľká Británia
Írsko
Nemecko
Francúzsko
Holandsko
Belgicko
Luxembursko
Dánsko
Nórsko
Švédsko
Fínsko
Rakúsko
Švajčiarsko
Taliansko
USA
Kanada

Mne sa to osobne nechce všetko prechádzať …

no vidíš, tak proč ty pochybnosti …

sám chceš příklady (pak si je najdeš) a když chce někdo jiný zdroj, tak nic. A zas se Ti to nechce hledat …

Pokud F nepovažuješ za západ, jsi velký optimista.

A to som kde napísal, že Franc. nepovažujem za západ :question: - prosím odpovedz. :bulb: :bulb: :open_mouth: :confused: :astonished:

tady (je to jen o jedno výš :slight_smile: ) krátká paměť?

Ale predsa v tom reťazci od hora nadole sú tie, ktoré za západné považujem …

Dialniciar, tu mas presnu mapku :slight_smile:
sme.sk/vydania/20080523/photo/2a.jpg

:wink:

Verejne sa ospravedlňujem Thomasovi a ostatným, namiesto Francúzsko tam malo byť napísané Portugalsko. SPA+POR+GRE, to FR tam nepatrí a preto ho aj mám v tom stĺpčeku, … tam ho mám. :slight_smile:

Ad Andrej: ďakujem. :slight_smile:

no a z té mapky jen vyplývá to, o čem je řeč - nemá cenu buzerovat za každou cenu řidiče a dělat memento z byť jen minimálního množství alkoholu. A s fungováním dokonce hladiny 0,5 prom. (ta je ale podle mého zas zbytečně vysoká) jsou bohaté zkušenosti.

Zaujimave - v podstate je to pravda, akurat nik netusi, aka velka by bola ta 4.skupina (teda ti, co by zacali pit, kedze je tu nejaka tolerancia). Skusenosti z inych krajin asi nebudu velmi prenosne do nasich podmienok, ale to uz len spekulujem.

Úseky, kde by sa mohla zvýšiť rýchlosť nad 130 km/h, posúdia odborníci :arrow_right:
dialnice.info/viewtopic.php?t=11449

Toto je myslim dost vystizne. Ak mentalita nasich vodicov dospeje tak daleko, ze na mna nebudu vytrubovat pri predbiehani kamiona rychlostou 130 km/h, nech kludne na vybranych usekoch zavedu 160tku…

to je sice pravda do istej miery, ale napriklad na usekoch BA - MA - kuty by 160kmh mohla byt v pohode … aj na useku horna streda - PB zapad .. a niektore useky severnej D1nicky ..

usek presov - kosice tiez, ale museli by ho opravit .. lebo nemyslim, ze je az tak OK ..

kľudne aj TT-HS