1. balík projektov PPP

Zoznam účastníkov tendra na 1. balík PPP projektov :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9010

Ide o skutočne obrovské konzorciá. :open_mouth:

1. Vinci + Skanska
  2. OHL Group
  3. Bouygues + Colas + Doprastav + Intertoll-Europe + Mota Engil + Váhostav
  4. Eiffage
  5. Hochtief + Alpine Bau + Western Carpathians Motorway Investors Company GmbH
  6. Strabag + Porr Solutions Immobillen – und Infrastrukturprojekte
    +Macquarie Capital Group Limited (Austrália)

[size=75]6. Update by B;[/size]

No a je to tu. Podľa mňa bude asi to najvačšie konzorcium slovensko - zahraničné. A v podmienkach obstarávania sú zvýhodnované firmy so slovenským partnerom a tu je iba jedno také konzorcium, tak neviem neviem…

hm a v podstate su v nom vsetky slovenske klucove firmy, doprastav, vahostav, iniznierske stavby…

ale myslim, ze najma ten vahostav zavazi :laughing:

No dufajme, ze slovensko-zahranicne konzorcium nebude najdolezitejsia podmienka :unamused:

Vinci so Skanskou zamestnávajú 190.000 stálych zamestnancov vo viac ako 170 štátoch sveta. Plne pochybujem, že by slovensko-zahraničné konzorcium malo v tomto naviac. :smiley:

Zároveň tieto dve firmy postavili formou PPP cez 6.000 km diaľnic. Plne pochybujem, že by konzorcium číslo 3 malo väčšie skúsenosti. :smiley:

Skanska má na Slovensku významné zastúpenie. V zaslanej zmluve sú vymenovaní slovenskí obchodní partneri a nie je tam ich tých firiem menej ako desať. :bulb:

Ja preferujem dve konzorciá. Číslo 1 a číslo 3, ale nech vyhrá najlepší. :wink:

No, ale na začiatku sa hovorilo, že zvýhodnené budú firmy slovenské zo zahraničným partnerom a zrejme aj to zaváži pri rozhodovaní o viťazovi. A myslým si, že to slovensko-zahraničné konzorcium je dosť slušné a má veľké predpoklady na zhotoviteľa.

andrej, staci ze tam je vahostav :laughing: sudruh siroky vybavi :wink:

Bolo by dobré, keby sa zverejnili podmienky, na ktorých MDPT dáva najvyššiu váhu a zároveň keby sa zverejnili potom nielen víťazné podmienky, ale aj tie ostatné … :bulb:

KRITÉRIÁ NA VYHODNOTENIE PONÚK sú uvedené v časti IV.1) Oznámenia o koncesii na stavebné práce:

“Verejný obstarávateľ vyhodnotí ponuky na základe ekonomicky najvýhodnejšej ponuky, pričom kritériami na vyhodnotenie ekonomicky najvýhodnejšej ponuky sú:
(i) čistá súčasná hodnota (NPV) navrhovaných nominálnych platieb za dostupnosť a
(ii) realizovateľnosť a podmienky navrhovaného financovania”

Minister Vážny o tendri na 1. úsek: Prihlásili sa podľa neho veľké konzorciá, z ktorých niektoré dosahujú dvojnásobne väčší obrat ako je štátny rozpočet SR. Ako Vážny ďalej uviedol po stredajšom zasadnutí vlády, na ministerstvo dopravy teraz čaká obrovské množstvo práce, pretože každá z obálok má dvetisíc strán textu a je potrebné ich dôkladne zhodnotiť. :arrow_right: … oveľa viac v odkaze …

dialnice.info/viewtopic.php?t=9015

Boj o diaľnice sa začal, rozhodne zmluva, respektíve cena :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9036

Nehovorilo sa logicky o prevádzke, hovorilo sa len o predpokladaných nákladoch na výstavbu, aj tie sa neuviedli ako maximálna suma do tendra, lebo je to len odhad.

Ak by to bolo aj s prevádzkou, asi by sme nevypisovali tender … :smiley:

Združenie Colas + Bouygues + Intertoll + John Lain + Strabag vyhrali PPP projekt v Maďarsku diaľnica M6 - M60 medzi mestami Pécs a Szekszárd. Dúfam, že združenie Colas + Bouygues + Intertoll spoločne s Mota Engil,Doprastav,Váhostav - SK vyhrajú aj na Slovensku. :smiley:

Ja dúfam, že nie…je ich tam moc veľa, sú tam aj špekulanti a navyše to smrdí korupciou.

Nechajme sa prekvapiť :mrgreen:

A kto je v konzorciu č. 3 špekulant, no to by ma teda zaujímalo. :mrgreen:

To by aj mňa zaujímalo, žeby si mieril na Váhostav? zdôvodni MH svoju odpoveď

Nemôžem… Niektoré z tých firiem sú podľa mňa špekulanti.

Tak to je potom čisté krivé obvinenie.

Istotne to nie sú: Colas (člen skupiny Bouygues), Bouygues, Mota Engil, Doprastav ani Váhostav-SK.

Ak tak Intertoll Europe. :wink: Ale ten je tam skôr kvôli zaisteniu dostatku financií.

ok,nabudúce nepíš odpovede ktoré nemôžeš zdôvodniť :wink: