1. balík projektov PPP

Ja tu píšem svoje názory, a nemusím nikomu nič vysvetľovať. Už sa uvedomte a prestaňte každého stále poúčať. Nikto mi tu nebude hovoriť čo môžem alebo nemôžem písať. A keď už ide o to, nikoho som kokrétne nemenoval a ani neobvinil z ničoho, napísal som svoj názor, že nechcem aby toto konzorcium vyhralo, lebo na niektoré firmy mám názor aký mám a hotovo. Tak ako ty si napísal, že chceš aby vyhralo, ja som napísal že ja nechcem a už to láskavo nerieš.

Veď dobre :wink:

Podľa mňa jednou z vypadávajúcich firiem bude OHL S.A. Španielsko . Nemá veľké skúsenosti s PPP projektmi. Môj typ.

tak toto bol dost tvrdy tip :slight_smile:)

Ja si to tiež myslím a už som to aj uviedol na CD.cz 14.1. :arrow_right:

ceskedalnice.cz/net/forum.as … niciar2340

tak toto bol dost tvrdy tip :slight_smile:)[/quotePrečo? ja si myslým, že sa prihlásili firmy ktoré majú väčšie skúsenosti s PPP projektmi ako OHL .

konstrukt: kaviarista opravil tvoju gramatiku, nepíše sa typ ale tip.

Tip: odhad (stávkovanie, odhady)
Typ: druh (typ stroja)

kaviarista to poňal s humorom. :wink: :bulb:

Prečo ? ja si myslým, že sa do tendra prihlásili firmy ktoré majú väčšie skúsenosti s PPP ako OHL.

PS: môj predchádzajúci príspevok prosím zmazať, pomylil som sa tam.

Jasné, ale v rýchlosti písania občas ťuknem na nesprávny kláves :blush:

tak tak, ja som nenarazal na obsah, iba formu :slight_smile:
ale ja jazykovedny puritan nie som, takze nema problema, to len aby rec nestala.

Inak mne jedno, kto to nakoniec vyhra, len nech sa nekradne, neuplaca a nech sa riadne dodrzuju vsetky zmluvy. Viem, ze je to sci-fi, ale verit treba :slight_smile:

Vyradení uchádzači v tendri na D1 podali žiadosť o nápravu :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9272

Vyradení uchádzači z tendra na D1 sa môžu ešte odvolať:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9348

Tender na výstavbu diaľnice cez PPP je zastavený :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9747

Čistá ekonomika? :sunglasses:
Zaujímalo aká časová strata vznikne.

zeby pretlacanie toho spravneho konzorcia za kazdu cenu…

skor to vyzera, ze ani na tu jesen sa PPP projekty podpisovat nebudu .. uvidime ako dopadnu dalsie baliky ..

najsmutnejsie je, ze docela lacny a plus minus pripraveny usek R1 od NR dalej stoji a uz sa mohol daavno budovat ..

že by katastrofický scénář ?

Pripraveneho je toho viac. Hlavne ze mame rok bagrov.

Mne sa tam páčil v diskusii tento príspevok:

"návod na tenderReagovať | Rozbaliť príspevokZbaliť príspevok | Oznám správcovi
taký aby vyhrala vopred určená firma.

1. v tichosti sa dohodnú podrobnosti a cena
  2. vyhlásenie prebehne v celoštátnom denníku napr. Poľnohospodárske noviny s nákladom 3000 ks, z ktorých sa skúpi 2900 ks (všetky okrem predplatiteľov v Hornej dolnej). Súčasne sa pošle do Vestníka, ale ten to uverejní až o týždeň-dva, len termín už beží a zlí uchádzači majú nôž na krku.
    Termín vyzdvihnutia podkladov je v piatok od 13:00 do 15:00 alebo v pondelok od 7:00 do 9:00v centre Bratislavy. Doručenie návrhov obdobne, ten pondelok je lepší, lebo cez víkend aj tak nič nevybavia a majú o dva dni menej.
  3. kontrola úplnosti sa zameria na detaily, napr. neoverený podpis, doklad starší než 30 dní, alebo ešte neprávoplatný, predtlačený mesiac v dátume prepísaný rukou. Chybičky sa vždy nájdu a podklady sa môžu vrátiť ako neúplné"

inak pripominam, ze podla jedneho z prvych materialov o PPP sa dnes, teda 1.4., malo zacat stavat na vsetkych usekoch :wink: