Kedy bol stavany 1. krat - to neviem ale dalo by sa to zistit …
V ktorych pripadoch bol tak stavany - to tiez neviem hned vsetky moznosti ale vzdy zalezi na vlade a samozrejme ze postavit na plny profil tam kde vlada za 1. nema peniaze a za 2. su extremne nizke intenzity tak sa postavi jeden profil a potom je pravo (pravo danej firmy) dostavat dialnicu - ale je to “divne” stavat dialnicu na 1/2 profil cez PPP.
PPP môže stavať aj na 1/2 profil, ale bude požadovať prednostnú dostavbu na plný profil a zabratie paralelnej cesty s mýtnym systémom.
Vo svete sa to viackrát uplatnilo: Argentína, Brazília, Mexiko, Chile, Jamajka, Veľká Británia, Austrália a aj v Číne sa to tak robí. Niekde je to pre finančné možnosti vlády, niekde pre problémy s pozemkami a risknutím, že potom bude problém na dostavbu plného profilu.
No vyzera, ze 1/2 profil bude od Janoviec po Branisko… Uvazuje sa z rozsirenim posledneho useku dialnice Mengusovce - Janovce na plny profil. Sutaz by mohla byt vypisana tento rok.
asi si chcel napisat namiesto Doprastavu firmu Stavby silnic a zeleznic
Vie mi niekto povedat, na kolko vyjde samotny druhy 1/2 profil dialnice, ked uz pri stavbe prveho sa tolko pripravoval aj ten druhy?
Dialnica Mengusovce - Janovce je rozdelena na tri useky. Prve dva boli tendrovane ako plny profil a posledny ako polovicny. Doprastav stavia druhy usek, ktory sa vysutazil ako plny profil. Posledny usek stavia SSZ a EUROVIA a ten bol vysutazeny ako polovicny profil. Tento posledny usek sa ma rozsirit na plny profil. Priamym zadanim to asi nepojde, lebo je to dost velky objem penazi a je ho mozne vytendrovat. Skoncili casy ked sa vyhrala polovica dialnice a priamym zadanim dostali plny profil…
Ano, ibaže diskusia sa posunula ďalej medzičasom: Ut Mar 13, 2007 20:05 a základný problém bol v tom, že ja som si pomýlil dvoch staviteľov s dvomi úsekmi, teda zamenil som víťaza 3. úseku za víťaza 2. úseku a naopak a teda problém zostal: pýtam sa, kto to dostavia
Mimochodom, tieto časy sa neskončili, v Španielsku/Portugalsku/Taliansku/… napríklad stavebná firma podá návrh, že to dostavia bez súťaže a bez navýšenia ceny oproti inflcáii a pokiaľ nie je úsek stavaný cez eurofondy, tak je to Bruselu v praxi jedno.
Viem, že je stavaný z eurofondov, ale len upozorňujem na to, že “rôzne časy” sa neskončili a veru si mi teraz pripomenul: dá sa aj vyňať, keďže pôvodná zmluva je mimo druhú polku profila.
Aj keby to bola sutaz a ma sa to stavat v podstate takmer subezne s tym prvym pruhom (teda pokracovat na danom useku), tak konzorcium co tam stavia vie dat lepsiu cenu, kedze uz tam je … alebo sa mylim?