1/2 profil na D1

Zrejme áno. Alebo by PPP na napr. Jánovce-Jablonov trvalo dlhšie obdobie pre koncesionára.

Adoas, poznáš vo svete situáciu, kedy PPP úsek bol stavaný na polprofil?

Nerozumiem otazke :unamused:

Kedy bol stavany 1. krat - to neviem ale dalo by sa to zistit …

V ktorych pripadoch bol tak stavany :question: - to tiez neviem hned vsetky moznosti ale vzdy zalezi na vlade a samozrejme ze postavit na plny profil tam kde vlada za 1. nema peniaze a za 2. su extremne nizke intenzity tak sa postavi jeden profil a potom je pravo (pravo danej firmy) dostavat dialnicu - ale je to “divne” stavat dialnicu na 1/2 profil cez PPP.

Jazyková bariéra zaurádovala. :unamused:

Ja to doplním:

1. PPP môže stavať aj na 1/2 profil, ale bude požadovať prednostnú dostavbu na plný profil a zabratie paralelnej cesty s mýtnym systémom.
  2. Vo svete sa to viackrát uplatnilo: Argentína, Brazília, Mexiko, Chile, Jamajka, Veľká Británia, Austrália a aj v Číne sa to tak robí. Niekde je to pre finančné možnosti vlády, niekde pre problémy s pozemkami a risknutím, že potom bude problém na dostavbu plného profilu.

To som fakt zvedavý či sa to stihne do 2015…myslel si aj úsek KE-hranica s UA? Ja by som sa skôr priklonil k názoru, že D1 bude celá až po roku 2020.

Bolo to myslené len od BA po KE.

No vyzera, ze 1/2 profil bude od Janoviec po Branisko… Uvazuje sa z rozsirenim posledneho useku dialnice Mengusovce - Janovce na plny profil. Sutaz by mohla byt vypisana tento rok.

Tu niekde sa da docitat, ze novy tender nebude, ale bude doplnena zmluva so sucasnym stavitelom.
Ak uz nebola.
Skus pohladat na fore. :wink:

Nemyslím si, že je vhodné reagovať na tamker 2 roky starý príspevok. Odvtedy sa toho zmenilo veľmi veľa…

Buldozér, 3. úsek Mengusovce-Jánovce sa dostavia automaticky na plný profil, stavebné práce vykoná Doprastav, ktorý tento úsek staval na 1/2 profil.

asi si chcel napisat namiesto Doprastavu firmu Stavby silnic a zeleznic :slight_smile:
Vie mi niekto povedat, na kolko vyjde samotny druhy 1/2 profil dialnice, ked uz pri stavbe prveho sa tolko pripravoval aj ten druhy?

Hmhm, ano no, ale myslel som si, že to bude stavať DPS, neviem prečo. :unamused: … tak neviem, kto to bude stavať. Ale tak asi SSŽ. Ale neviem.

Dialnica Mengusovce - Janovce je rozdelena na tri useky. Prve dva boli tendrovane ako plny profil a posledny ako polovicny. Doprastav stavia druhy usek, ktory sa vysutazil ako plny profil. Posledny usek stavia SSZ a EUROVIA a ten bol vysutazeny ako polovicny profil. Tento posledny usek sa ma rozsirit na plny profil. Priamym zadanim to asi nepojde, lebo je to dost velky objem penazi a je ho mozne vytendrovat. Skoncili casy ked sa vyhrala polovica dialnice a priamym zadanim dostali plny profil…

Ano, ibaže diskusia sa posunula ďalej medzičasom: Ut Mar 13, 2007 20:05 a základný problém bol v tom, že ja som si pomýlil dvoch staviteľov s dvomi úsekmi, teda zamenil som víťaza 3. úseku za víťaza 2. úseku a naopak a teda problém zostal: pýtam sa, kto to dostavia :question: :question:

Mimochodom, tieto časy sa neskončili, v Španielsku/Portugalsku/Taliansku/… napríklad stavebná firma podá návrh, že to dostavia bez súťaže a bez navýšenia ceny oproti inflcáii a pokiaľ nie je úsek stavaný cez eurofondy, tak je to Bruselu v praxi jedno.

ibaze tento usek stavany je cez EU fondy … leda ze by nejako vyclenili ten jeden pruh ..

Viem, že je stavaný z eurofondov, ale len upozorňujem na to, že “rôzne časy” sa neskončili a veru si mi teraz pripomenul: dá sa aj vyňať, keďže pôvodná zmluva je mimo druhú polku profila.

Aj keby to bola sutaz a ma sa to stavat v podstate takmer subezne s tym prvym pruhom (teda pokracovat na danom useku), tak konzorcium co tam stavia vie dat lepsiu cenu, kedze uz tam je … alebo sa mylim?

Tak určite ano, pretože už tam hotové stavenisko, zapracovaných ľudí, pozná prostredie. :wink:

Tak som to myslel … proste sa vyuzije existujuce stavenisko, predlzia sa zmluvy (v podstate zduplikuju) a ide sa dalej :slight_smile:

len aby sa nesekli a nedali tam moc velku ponuku :laughing: to by bola sranda :wink: