dialnice.info/viewtopic.php?t=9693
o tom ako to vyzerá s cargom hovorí najlepšie počet vlakov roznych súkromných spoločnosti, ktoré na radosť fotografov v hojnom a zvyšujúcom počte brázdia slovenské trate alebo teda
dialnice.info/viewtopic.php?t=9693
o tom ako to vyzerá s cargom hovorí najlepšie počet vlakov roznych súkromných spoločnosti, ktoré na radosť fotografov v hojnom a zvyšujúcom počte brázdia slovenské trate alebo teda
ja co viem od kolegov tak na slovensku su 2 najvacsi prepravcovia z radov sukromych firiem VW (1/4 podiel) a byvale VSZ (1/10 podiel) alebo teda mozno je to v ramci statneho carga ale chcem tym povedat ze najviac sa tu prepravuje auta a plechy (+uhlie).
dialnice.info/viewtopic.php?p=67466#67466
hmm asi tak, alebo sa caka na maj ci bude alebo nebude euro
ZSSK CARGO vyhralo spor s Protimonopolným úradom SR
dialnice.info/viewtopic.php?t=11597
mohli sme mat 14 miliard z privatizacie a mozno aj funkcne cargo.. teraz mame prd a doplacame 5 miliard .. uzasny obchod
cudzie nechceme svoje nemame
.
uzasne rodinne striebro ma tato krajina - letisko, cargo, zsr, zssk…vsetko super podniky, ktore musi stat dotovat aj mojimi danami aby bud vobec prezili alebo aby nebodaj niekoho neprepustili…ja vlastne pracujem na to, aby stat z toho co mu zaplatim, mohol dotovat robotnikov, ktori vlastne ani nemaju co robit…radost zit na slovensku
Musim ta poopravit. Zadotoval si umelo vytvorene a udrziavane kancelarske fleky ako aj nasledky nekompetentneho top-riadenia. Dole sa ide s pracovnou silou na doraz.
pozri mne je u prdele ci sa budu dotovat kancelarske krysy alebo ludia z dielni…pre mna je vysledok ten isty…vyhodene peniaze…
.
btw cargu o kolko klesli prepravne vykony? ked sa islo dovtedy na doraz tak teraz musi byt aj tu priestor na prepustanie
Na tvoju otázku je odpoveď tu
Viac o celej situácií v tomto článku http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=11612
wizard to bola skor basnicka otazka kedze odpoved som poznal, ale dik aj tak
Aj toto si vláda zapíše ako svoj úspech? To sa im podarlo, vláda garantuje zamestnanosť a mzdy tam kde niet čo robiť, zatiaľčo v súkromných firmách sa ľudia musia obracať možno ešte viac aby firmy prežili za tie isté peniaze. Potom je jasné že sa stráca motivácia zamestnať sa v súkromnej firme keď v štátnej je istota či sa darí či sa nedarí. Len s tým rozdielom že tú istotu im dávajú z daní za prácu ktorú robia ľudia v súkromných firmách. A štátne firmy sa za tieto peniaze “zachraňujú”.
Slovenská klasika, Ja som len zvedavý že či sa niekedy niekto najde čo už urobí v tých železniciach poriadok. !!!
Železničiari z Carga pôjdu na týždennú nútenú dovolenku
Železničné Cargo skracuje pracovný týždeň
dialnice.info/viewtopic.php?t=13012
*kým v priemysle boli 60% náhrady, bohaté Cargo dá 70%
Dialniciar> Vacsina prevadzkovych profesii na Cargu (tzn. posunovac, nakladny pokladnik, vozmajster, tranziter/pripravar) zaraba mzdu hlbsie pod narodnym priemerom, takze tych 70% je pre nich casto menej ako dostane zamestnanec co robi vo fabrike pri stroji.
Jasné, jasné, však dotujme krachujúcu firmu s jej 10-20 tis. zamestnancami … však my na to máme!
A inak taký detail: 2/3 zamestnancov nezarába priem. mzdu a tých 60% sa týkalo hlavne priemyslu a teda hlavne všelijakých montérov, montážnikov a opertátorov výroby, s platom do 500 € v hrubom … ale ako vždy: keď si zdravotná sestra musí kúpiť lístok a železničiar nie, prečo by železničiar mal mať 60%, keď môže mať 70%. Akože nehnevaj sa, ale chvalabohu že pre slov. železnice ty už nerobíš.
Buď zadotuješ alebo musíš zavrieť a nahradiť. A ja ti hovorím, že tá náhrada bude túto republiku bolieť o hodne viacej ako tá dotácia. Ale ako vždy: Prečo je dnes problém zohnať a udržať v nemocnici zdravotnú sestru? Poznám veľa ľudí čo odišlo zo železnice a nikto sa na nové uplatnenie nesťažoval. Mimochodom, teraz som videl jednu štatistiku, že železničiari to vlastne štátu nahrádzajú. Železnica je zrejme natoľko náročné a stresové povolanie, že títo ľudia prakticky nič neodčerpajú z dôchodkového systému. Priemerný vek dožitia zamestnancov prevádzkových profesíí a obzvlášť rušňovodičov sa pohybuje na úrovni slabých 67 rokov pričom ročne dochádza k aj 10 prípadom, že zamestnanec je vynášaný v modrom vreci priamo z pracoviska. Zaujímavá a optimistická vyhliadka.
Mala skor ekonomicka otazka.
Bol by u nas rentabilny Ro-La system po zavedeni myta? Napriklad na trati BA Kosice alebo na trati z BA-Cadca?
Rakusania maju takych liniek vela.
zrejme by sa musel dost znizit poplatok za pouzitie siete .. plus v reichu ak sa nemylim, su dokonca za kazdu jazdu RoLa iste danove ulavy na cestnej dani .. cize to chce kusok lepsie premysliet ..