Tak v tomto sa aquila nezhodneme.
Ak nazyvas “lepenim” VVO - tak potom ani zdaleka nemas predstavu o tom, preco ma dnes mesto BA dopravne problemy a preco sa musia rozsirovat cestne tahy atd. - a mame zjavne iny nazor - a ja sa nebudem hadat s adminom.
adoas, nemusime sa zhodnut to nie je podmienka.
ale ano myslim, si ze VVO bude v dobe vystavby uz lepenim a riesenim problemu v IAD.
podstatne viac by za 1 miliardu euro vyriesilo kompletne metro v BA.
alebo aj filialka tak ako bola prezentovana a s primestkymi jednotkami by riesila velmi vela.
Ad dopravné problemy)
-
železničné - mám staré informácie a zo zdroja JPP (jedna pani povedala - i keď práve táto vedela, čo sa deje na stanici, pretože tam pracovala - neviem, či ešte pracuje), že hlavná stanica už nie je schopná prijať (vypraviť) viac vlakov ako sa na nej objavuje. Vidím v tom drobný problém, kedže chceme aby sa viac ľudí presunulo na železnice. A to ešte Hlavná stanica, nie je ktovieako strategicky umiestnená. O ostatných staniciach ohľadom umiestnenia škoda hovoriť.
-
cestné (individuálna doprava) - jediné rozumné riešenie (nie je z mojej hlavy, no už si nespomeniem, kde som to čital, len viem, že sa to týkalo mesta niekde v starej EU), je zúžiť priestor pre automobily individuálnej dopravy (vyhradiť koridory pre MHD na existujúcich cestách) a tým vlastne ľudí prinútiť prejsť na hromadnú dopravu (može im ponúknuť rýchlosť). Ušetrené prostriedky, ktoré sa nepoužijú na rozširovanie ciest a ich opravy (opravy tých neexistujúcich, existujúce treba opravovať aj naďalej, ale môže sa postupne znižovať ich množstvo) sa dajú vložiť do nižšieho cestovného a skomfortnenia hromadnej dopravy. Keby sa toto podarilo, príroda sa nám poďakuje.
Dobre zakladna info - 60% cestnej dopravy ktora cez BA premava - to je tranzit a ten na zeleznice ani na MHD nijako nedostanete.
cavo: ano mas pravdu, hlavna stanica uz teraz nestiaha .. bohvie ako to bude za 10 rokov ?
co bude nieco riesit bude D4 od krizovatky jarovce po D1. tunel pod karpatami po dostavani severnej tangenty az taky akutny nebude
adoas, ale 40% je docela dost a tam sa da co to zmenit
Adoas: Ake TGV? Ja viem len o beznej 160km/h vetve trasy multimodalneho transeuropskeho koridoru … o TGV/ICE som tu veru nepocul …
Zeleznica sa svojou polohou (obchadza vlastne cele mesto) moze stat klucovou sucastou dopravneho systemu uz teraz. Stacilo by len sustredit napojenie liniek MHD na existujuce zeleznicne stanice a nasledne prevadzkovat supravy kyvadlovo z Lamaca az do Rusoviec a z Race do Biskupic s prestupnym bodom na Novom Meste.
JoHnZ,
vo vsetkej ucte voci tebe - najprv si precitaj o com ja pisem.
Ja som nenapisal ze sa bude TGV stavat na Slovensku
Jezis sorry, ja som to cital v RSS a nejak mi to tam asi … alebo uz asi naozaj nevidim, fakt sorry Adoas … adresatom toho mal byt johann …
moj nazor je, ze severna tangenta bude riesit trosku ine veci ako tunel pod karpatami
VVO je potrebny, a ked este Rakusania dobuduju dialnicu …
prepojenie Petrzalka - Filialka sa mi zda velmi zaujimave pre MHD, ale ak by som si musel vybrat medzi VVO a Filialkou, asi by som zvolil ako potrebnejsie VVO
a Filialku by som postavil potom
aquila,
ale tento podiel klesa a myslim si ze si dost sudny clovek aby si pochopil rozdiel medzi cislom 40 a 60 zo 100. Ale OK - je to tvoj nazor.
takze uz to tu mame oficialne: SR dostane peniaze z fondu TEN-T na projekt s nazvom “Prepojenie železničných koridorov na území Bratislavy s priamym napojením Letiska M. R. Štefánika na železničnú sieť”.
takze uz len aby radni pani zacali spolupracovat …
Nove Mesto stale nie je naklonene tomuto projektu
O co tam v skutocnosti ide - o pozemky
a provizie
dialnice.info/viewtopic.php?t=2823
takze priprava sa uz propaguje
tak to je dobry signal dufam, ze to dotiahnu do konca. a ako som uz spominal, keby na meste neboli sprosti, tak sa pridaju, schvalia plan ale vynutia si aspon zastavku nivy a popripade petrzalka centrum.
tieto dve zastavky by nenormalne pomohli…
zastavka nivy - je otazne, kadial (Nivy, Stare Mesto) to vlastne pojde
vsak uvidime
no vsak to by mohlo mesto z toho vytazit, keby neboli hlupy
ja zhruba pocitam, ze to pojde pod karadzickou, resp v priebehu toho zeleneho pasu, kde stava HB reavis