ŽSR - Nové trate

Nové trate v sieti ŽSR - reálne aj nereálne projekty a megaprojekty

Bratislava Fililialka - Bratislava - Petržalka
Bratislava UNS - Bratislava Letisko - Bratislava - Vajnory
Tunel Bratislava hl. st. - bypas
Trnava - Nitra - Zlaté Moravce - Žarnovica
Levice - Lučenec
Trenčín - Bánovce/Bebravou - Prievidza
Prievidza - Horná Štubňa - Banská Bystrica
Trstená - Nowy Targ
Poprad - Nowy Targ - tatranský tunel
Krompachy - Prešov
Prešov - Bardejov - Rzezsow

myslim ze prvy a druhy su docela realnymi. resp spojenie s letiskom chcu rakusani. tunel pri hl stanici podla mna koreluje do znacnej miery s filialkou. ak by bola filialka, dlho nebude tunel pri hl stanici & vice versa ..

ostatne neviem posudit :wink:

Hm, zaujímavé plány.. Myslím si ale, že v najbližších rokoch môže by reálnym nanajvýš ten druhý v poradí…

A Prievidza - Horná Štuba - Banská Bystrica, to je nová tra? Táto tra predsa existuje (Prievidza - Horná Štuba a Horná Štuba - BB), akurát treba postavi prepojovací oblúk (i tak nejako, neviem to správne pomenova) za Hornou Štubou v smere na BB, aby vlak mohol prejs bez zmeny smeru jazdy “elom vzad”, ale to je v tomto kontexte zanedbatená investícia… Alebo chcú postavi tunel priamo niekde z Ráztona do Skleného? Ale tam je veký výškový rozdiel, ktorý by železnica ažko na takej malej džke mohla prekonáva - v súasnosti ide tra ponad Handlovú (vlastne ju celú obíde naokolo, priom postupne naberá výšku).

Neviem, či je to planované z Trnavy, pretože pokiaľ viem, tak je vytvorený koridor v plánoch (zákres koridoru som nevidel, iba informáciu o jeho existencii) mesta Nitry. A to z Trnovca nad Váhom (neďaleko Šale). Smer ďalej z Nitry nie je v tej správe komentovaný.

Skor by bola zaujimava prepojka Prievidza - Rajec - Žilina

Hm, vidim realne prve dva. Ostatne mozno daleka buducnost.

johhan,

odkiaľ čerpáš takúto informáciu? :smiling_imp:

ano tato informacia preletela verejnostou uz niekolko rokov dozadu, bola o tom diskusia aj na tunelarskom komitete. ale ako daleko su prirpavym, to tazko povedat.

Verejne dostupná info :sunglasses: .. alebo nie ? :open_mouth:

Tak ako sa to vezme. Záleží aj ktorú trasu ty máš na mysli, alebo len všeobecnú informáciu?

Tunelov pod Tatrami je plánovaných viac ako jeden a nie len v oblasti železničnej dopravy. O tom už tu niekde začal aj AV, takže ja to popierať nebudem. :sunglasses:

zaujimave a dost odvazne plany… ale opodstatnene. vies neico blizsie o trase Presov - Bardejov - Rzesow? zaujima ma to..

Ďalšia nová trasa.

dialnice.info/viewtopic.php?p=8891#8891

Mohlo by to suvisiet s projektom uvedenym na prvom mieste v zozname.

Pochybujem, ak sa to aj potvrdí, tak to je len náhoda, pretože Rakúsko a jeho plány SR nemá odkiaľ poznať. :sunglasses:

caesar, praveze rakusani az moc dobre poznaju plany susedov .. ver mi :wink: tolko padovy studii co sa tu robi na roznych velmi kvalitnych institutoch sa malokde robi .. a to len co som ja videl :wink:

Vieš niečo bližšie o tejto “plánovanej” trati? Zaujíma ma to…

Je to sucast “europrojektu”, ktory ide aj cez Rakusko.

wazari,

ale či to súvisí s týmto: Bratislava Fililialka - Bratislava - Petržalka (1. príspevok ve tejto téme).

Inak ja som absolútne “mimo” čo sa železníc týka. Vlakom síce jazdím dosť, ale o rozvoji viem dosť málo. :unamused:

Asi to bude tým, že “vlak ma vezie”, ale “auto musím viesť sám”. :wink:

Prepojenie Viedne a Bratislavy (a az do Pariza) je “europrojekt” vyssieho rangu patriaci do TEN. Nedavno sa tlac zaoberala vyjadreniami ZSR o Petrzalke, Filialke, moznom prepojeni na letisko ako sucasti spojenia Ba - Vieden. Urcite boli rokovania ZSR aj s rakuskymi drahami. No, a zeby sa robili dve nove zeleznicne propojenia po priblizne rovnakej trase …

wazari,

ďakujem za info, pozriem sa na to bližšie. :wink: