Nové trate v sieti ŽSR - reálne aj nereálne projekty a megaprojekty
Bratislava Fililialka - Bratislava - Petržalka
Bratislava UNS - Bratislava Letisko - Bratislava - Vajnory
Tunel Bratislava hl. st. - bypas
Trnava - Nitra - Zlaté Moravce - Žarnovica
Levice - Lučenec
Trenčín - Bánovce/Bebravou - Prievidza
Prievidza - Horná Štubňa - Banská Bystrica
Trstená - Nowy Targ
Poprad - Nowy Targ - tatranský tunel
Krompachy - Prešov
Prešov - Bardejov - Rzezsow
myslim ze prvy a druhy su docela realnymi. resp spojenie s letiskom chcu rakusani. tunel pri hl stanici podla mna koreluje do znacnej miery s filialkou. ak by bola filialka, dlho nebude tunel pri hl stanici & vice versa ..
Hm, zaujímavé plány.. Myslím si ale, že v najbližších rokoch môže by reálnym nanajvýš ten druhý v poradí…
A Prievidza - Horná Štuba - Banská Bystrica, to je nová tra? Táto tra predsa existuje (Prievidza - Horná Štuba a Horná Štuba - BB), akurát treba postavi prepojovací oblúk (i tak nejako, neviem to správne pomenova) za Hornou Štubou v smere na BB, aby vlak mohol prejs bez zmeny smeru jazdy “elom vzad”, ale to je v tomto kontexte zanedbatená investícia… Alebo chcú postavi tunel priamo niekde z Ráztona do Skleného? Ale tam je veký výškový rozdiel, ktorý by železnica ažko na takej malej džke mohla prekonáva - v súasnosti ide tra ponad Handlovú (vlastne ju celú obíde naokolo, priom postupne naberá výšku).
Neviem, či je to planované z Trnavy, pretože pokiaľ viem, tak je vytvorený koridor v plánoch (zákres koridoru som nevidel, iba informáciu o jeho existencii) mesta Nitry. A to z Trnovca nad Váhom (neďaleko Šale). Smer ďalej z Nitry nie je v tej správe komentovaný.
ano tato informacia preletela verejnostou uz niekolko rokov dozadu, bola o tom diskusia aj na tunelarskom komitete. ale ako daleko su prirpavym, to tazko povedat.
Tak ako sa to vezme. Záleží aj ktorú trasu ty máš na mysli, alebo len všeobecnú informáciu?
Tunelov pod Tatrami je plánovaných viac ako jeden a nie len v oblasti železničnej dopravy. O tom už tu niekde začal aj AV, takže ja to popierať nebudem.
caesar, praveze rakusani az moc dobre poznaju plany susedov .. ver mi tolko padovy studii co sa tu robi na roznych velmi kvalitnych institutoch sa malokde robi .. a to len co som ja videl
Prepojenie Viedne a Bratislavy (a az do Pariza) je “europrojekt” vyssieho rangu patriaci do TEN. Nedavno sa tlac zaoberala vyjadreniami ZSR o Petrzalke, Filialke, moznom prepojeni na letisko ako sucasti spojenia Ba - Vieden. Urcite boli rokovania ZSR aj s rakuskymi drahami. No, a zeby sa robili dve nove zeleznicne propojenia po priblizne rovnakej trase …