ŽSR, modernizácia železničnej trate Trnava- Nové Mesto n/V

Rozpíš prosím …

Trochu som si pomýlil úseky, patrí to do úseku Nové Mesto - Trenčín, čo je iná stavebná časť. Ale už odpoviem, jedná sa o tunel v silne zvážavom flyšovom svahu, ktorý sa chodí pravidelne monitorovať.

Hrozí jeho zrútenie :question:

Sú tam často menšie zosuvy, v zásade neohrozujú bezpečnosť žel. prevádzky. Ale neviem, ako by to vyzeralo keby do toho terénu šli raziť tunel …

A plánuje sa tam tunel :question:

Ano, to je ten spominany “Turecky vrch”

Stavbu realizuje Združenie SK Nové Mesto,ktorého vedúcim členom združenia je Doprastav,a.s. a patria k nim OHL ŽS Brno,Subterra,a.s. a Alpine Slovakia. Prierezový zhotovitelia sú Skanska BS,a.s. Eltra,Zabzar,Tchas,GJW a Strabag.

Ako vždy, všetci. :wink: Keby sa kartel dotkol aj materských firiem, ja fakt neviem, kto by tu staval diaľnice a modernizoval železnice. :bulb: :bulb:

Z desiatok podzhotoviteľov bola najväčším Skanska PS,a.s., ktorá bola hlavným dodávateľom rekonštrukcie stanice Piešťany zaradenej v projekte ako UČS 19. V januári 2007 sa na stavbe naplno pracovalo na prípravných prácach pre tento rok. Vo finančnom vyjadrení majú totiž k naplnenej miliarde SK nákladov pribudnúť ďalšie dve a na rok dokončenia stavby 2008 by malo združenie SK Nové Mesto ostať na prestavanie už iba 500 mil- najmä na UČS 21- rekonštrukcia železničnej stanice Brunovce.

Trať Trnava - Nové mesto n.V. zmodernizuje Siemens AG. Predpokladaná hodnota montážnych prác pri modernizácii trate vo výške 555,6 mil. Sk sa znížila na zhruba 400 mil. Sk. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6848

To zníženie ceny bola zrejme neformálna pokuta za zbabranú aktiváciu ZZ v Pezinku a Leopoldove. A aj tak to bude celé robiť Betamont :slight_smile:

Usek TT-Piestany sa pomaly blizi k dokonceniu. Termin je december 2007. Podobne ako na useku BA-TT sa rype uz len v niekorych staniciach (Brestovany, Velke Kostolany, Piestany) a zastavkach (Drahovce, Madunice).
Takze na celom useku sa pracovalo nieco cez 3 roky, co podla mna nie je az take alarmujuce cislo :slight_smile:
Usek Piestany-NM ma termin dokoncenia koniec r. 2008, ale aj tu je uz väcsina zmodernizovana, na useku Povazany-Brunovce sa naopak ani nezacalo pracovat. Stanica NM je rozpracovana odhadom tak na 70%.

Uz aby sa pokracovalo aj v dalsich usekoch za NM :stuck_out_tongue:

oproti useky BA - TT, kde sa viac menej rypu uz 10 rokov, je to ozaj uspech :wink:

snad sa coskoro dostava aj na patricnu uroven zabzar a hlavne stanica v piestanoch, ktore je kusok hanba pre take turisticke mesto..

vobec by nebolo zle, ak by to bola spolocna investicia ZSR, SAD, sukromneho developera a mesta…

tunak su nejake navrhy k tym piestanom..

archinet.sk/Galeria/vystava.asp?Vystava=59

Zial, budovy stanic zväcsa opravuju ZSR, pricom v kazdej väcsej stanici by sa na financovani mohol podielat sukr.investor. Vyslo by to lacnejsie a hlavne by tie stanice vyzerali podstatne lepsie.

Andrej: Tu v ČR to so súkromnými investormi skúšame (živá nádraží), no zatiaľ sú tam len problémy a komplikácie

Mohl bys trochu upřesnit, v čem jsou hlavní problémy a komplikace tohoto projektu? (Připadá mi, že zatím se to nerozbíhá zdaleka tak, jak ČD a GS po podepsání kontraktu slibovaly.)

radost jazdit po novej trati :slight_smile: jednak to hned citit na otrasoch a tak isto sa tu da dobehnut pripadne meskanie

Jarda: Pokial viem, tak sa dost rozchadzaju predstavy na vyuzitie priestoru v staniciach, investori sa sustreduju na komercne vyuzitie priestorov a tak nejak “zabudaju” na to, ze ono je to okrem ineho zeleznicna stanica - nasleduju revizie projektov a podobne … a okrem toho su s investormi problemy aj vseobecne, rozhybavaju sa snad pomalsie nez generalne riaditelstvo ZSSK …

i15: Az natrafis na ten “spravny” vagon, budes vdacny za stare trate :laughing:

Toto som nasiel na nete k-report.net/koridory/rychlo … kia_5k.htm

Je to rozpis rychlosti na jednotilivych castiah useku Ba <> Cierna nad Tysou.

Je to z rokou 2005, chcem sa spytat ze ci je niekde aktualny rozpis. Kedze prebehla nejaka rekonstrukcia urciteho useku. Chcel by som to porovnat :slight_smile:

Tu sú odkazy na jednotlivé TTP úsekov V. koridoru:

zsr.sk/docs//Marketing/TTP/TTP101A2z.pdf
zsr.sk/docs//Marketing/TTP/TTP105A4z.pdf
zsr.sk/docs//Marketing/TTP/TTP106A3z.pdf
zsr.sk/docs//Marketing/TTP/TTP125A4zmena.pdf

Odkedy platí ktorá tabuľka je napísané na prvej strane, ale v zásade by to mali byť +/- aktuálne údaje. Pre teba je podstatný stĺpec 4, kde sú uvedené jednotlivé rýchlostníky. Kilometrická poloha je popísaná v stĺpci 2 a v stĺpci 7 je pri rýchlostníku dôvod obmedzenia rýchlosti, ak nejaký je. Smer od Košíc na Bratislavu sú údaje pre 2. traťovú koľaj, smer od Bratislavy na Košice sú údaje pre 1. traťovú koľaj.