Rozpíš prosím …
Trochu som si pomýlil úseky, patrí to do úseku Nové Mesto - Trenčín, čo je iná stavebná časť. Ale už odpoviem, jedná sa o tunel v silne zvážavom flyšovom svahu, ktorý sa chodí pravidelne monitorovať.
Hrozí jeho zrútenie
Sú tam často menšie zosuvy, v zásade neohrozujú bezpečnosť žel. prevádzky. Ale neviem, ako by to vyzeralo keby do toho terénu šli raziť tunel …
A plánuje sa tam tunel
Ano, to je ten spominany “Turecky vrch”
Stavbu realizuje Združenie SK Nové Mesto,ktorého vedúcim členom združenia je Doprastav,a.s. a patria k nim OHL ŽS Brno,Subterra,a.s. a Alpine Slovakia. Prierezový zhotovitelia sú Skanska BS,a.s. Eltra,Zabzar,Tchas,GJW a Strabag.
Ako vždy, všetci. Keby sa kartel dotkol aj materských firiem, ja fakt neviem, kto by tu staval diaľnice a modernizoval železnice.
Z desiatok podzhotoviteľov bola najväčším Skanska PS,a.s., ktorá bola hlavným dodávateľom rekonštrukcie stanice Piešťany zaradenej v projekte ako UČS 19. V januári 2007 sa na stavbe naplno pracovalo na prípravných prácach pre tento rok. Vo finančnom vyjadrení majú totiž k naplnenej miliarde SK nákladov pribudnúť ďalšie dve a na rok dokončenia stavby 2008 by malo združenie SK Nové Mesto ostať na prestavanie už iba 500 mil- najmä na UČS 21- rekonštrukcia železničnej stanice Brunovce.
Trať Trnava - Nové mesto n.V. zmodernizuje Siemens AG. Predpokladaná hodnota montážnych prác pri modernizácii trate vo výške 555,6 mil. Sk sa znížila na zhruba 400 mil. Sk.
To zníženie ceny bola zrejme neformálna pokuta za zbabranú aktiváciu ZZ v Pezinku a Leopoldove. A aj tak to bude celé robiť Betamont
Usek TT-Piestany sa pomaly blizi k dokonceniu. Termin je december 2007. Podobne ako na useku BA-TT sa rype uz len v niekorych staniciach (Brestovany, Velke Kostolany, Piestany) a zastavkach (Drahovce, Madunice).
Takze na celom useku sa pracovalo nieco cez 3 roky, co podla mna nie je az take alarmujuce cislo
Usek Piestany-NM ma termin dokoncenia koniec r. 2008, ale aj tu je uz väcsina zmodernizovana, na useku Povazany-Brunovce sa naopak ani nezacalo pracovat. Stanica NM je rozpracovana odhadom tak na 70%.
Uz aby sa pokracovalo aj v dalsich usekoch za NM
oproti useky BA - TT, kde sa viac menej rypu uz 10 rokov, je to ozaj uspech
snad sa coskoro dostava aj na patricnu uroven zabzar a hlavne stanica v piestanoch, ktore je kusok hanba pre take turisticke mesto..
vobec by nebolo zle, ak by to bola spolocna investicia ZSR, SAD, sukromneho developera a mesta…
tunak su nejake navrhy k tym piestanom..
Zial, budovy stanic zväcsa opravuju ZSR, pricom v kazdej väcsej stanici by sa na financovani mohol podielat sukr.investor. Vyslo by to lacnejsie a hlavne by tie stanice vyzerali podstatne lepsie.
Andrej: Tu v ČR to so súkromnými investormi skúšame (živá nádraží), no zatiaľ sú tam len problémy a komplikácie
Mohl bys trochu upřesnit, v čem jsou hlavní problémy a komplikace tohoto projektu? (Připadá mi, že zatím se to nerozbíhá zdaleka tak, jak ČD a GS po podepsání kontraktu slibovaly.)
radost jazdit po novej trati jednak to hned citit na otrasoch a tak isto sa tu da dobehnut pripadne meskanie
Jarda: Pokial viem, tak sa dost rozchadzaju predstavy na vyuzitie priestoru v staniciach, investori sa sustreduju na komercne vyuzitie priestorov a tak nejak “zabudaju” na to, ze ono je to okrem ineho zeleznicna stanica - nasleduju revizie projektov a podobne … a okrem toho su s investormi problemy aj vseobecne, rozhybavaju sa snad pomalsie nez generalne riaditelstvo ZSSK …
i15: Az natrafis na ten “spravny” vagon, budes vdacny za stare trate
Toto som nasiel na nete k-report.net/koridory/rychlo … kia_5k.htm
Je to rozpis rychlosti na jednotilivych castiah useku Ba <> Cierna nad Tysou.
Je to z rokou 2005, chcem sa spytat ze ci je niekde aktualny rozpis. Kedze prebehla nejaka rekonstrukcia urciteho useku. Chcel by som to porovnat
Tu sú odkazy na jednotlivé TTP úsekov V. koridoru:
zsr.sk/docs//Marketing/TTP/TTP101A2z.pdf
zsr.sk/docs//Marketing/TTP/TTP105A4z.pdf
zsr.sk/docs//Marketing/TTP/TTP106A3z.pdf
zsr.sk/docs//Marketing/TTP/TTP125A4zmena.pdf
Odkedy platí ktorá tabuľka je napísané na prvej strane, ale v zásade by to mali byť +/- aktuálne údaje. Pre teba je podstatný stĺpec 4, kde sú uvedené jednotlivé rýchlostníky. Kilometrická poloha je popísaná v stĺpci 2 a v stĺpci 7 je pri rýchlostníku dôvod obmedzenia rýchlosti, ak nejaký je. Smer od Košíc na Bratislavu sú údaje pre 2. traťovú koľaj, smer od Bratislavy na Košice sú údaje pre 1. traťovú koľaj.