Dnes sa mali otvárať obálky na modernizáciu úseku Beluša-Púchov, neviete niekto ako to dopadlo?
VI. usek modernizacie NM-PU pravdepodobne vyhra OHL + Vahostav. Za menej ako polovicnu cenu oproti predpokladu. Vahostavu sa skutocne dari “podliezt” konkurenciu, DPS opät naprazdno.
viewtopic.php?f=35&p=130671#p130671
Tak držím palce spoločnosti SKANSKA, aby dal súd za pravdu jej, mám pocit, že práve ona bola poškodená v celom tomto spore o túto zákazku, ktorý trvá už neskutočné 2 roky, tak dúfam, že sa to už konečne vyrieši.
Zmluva na modernizáciu železničnej trate Beluša - Púchov podpísaná (video)
vysledok vo e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/35971
Pôvodná trať okolo Tureckého vrchu, medzi NM a Tr. Bohuslavicami, sa stáva pomaly minulosťou a tá nová, cez tunel, je čoraz bližšie.
zeleznicny.net/modules/xcgal … bum=lastup
zeleznicny.net/modules/xcgal … bum=lastup
A tu pohľad na práce vo vnútri tunela (článok ešte v januárovom čísle Ž.Semaforu, str.7)
vlaky.net/upload/images/sk/Z … 012_01.pdf
Miliardy EUR nemame a tak nech si Trencin rychlu zeleznicu odpise, stat ma aj ine priority ako 160 km/ hod na useku nejakych par km. Tu sa bavkami o nejake par km a za tie peniaze sa da zmodernizovat inde desiatky km. Viem ze ide o plynulost dopravy, ale nic sa nestane. Nakoniec aj tak vsetky vlaky az na niektore ICE v Trencine zastavuju. A myslim ze by aj nadalej mali zastavovat. Nie je to na nase pomery male mesto, ma slusne sirsie zazemie. Takze ake horibilne spomalenie.
v pripade trencinu to az taky problem nie je, lebo tam stoja doslova vsekty vlaky, teda aj IC. cize tam ci to bude skor, alebo neskor az tak nezavazi. a snad to bude aspon prilezitost na prehodntenie projektu a zapracovanie uprav, ktore maju viac ako logiku
Tu nejde len o 160-ku a IC-ečká. Tu ide aj o to, že sa snažíme vytvoriť interoperabilné (ETCS) rameno A/HU - BA - ZA - CZ/PL. V konečnom dôsledku to ale na veci až tak veľa nemení, lebo ako u nás skoro všetko, aj toto rameno ja zatiaľ paškvil. Tento “medzinárodný” koridor totiž začína v Rači a bude končiť v Zlatovciach, potom bude pokračovať od Trenčianskej Teplej po Púchov a ďalej od Považskej Teplej po Krásno nad Kysucou. Do roku 2015 aj tak nehrozí, že by sme to scelili a napojili na okolité štáty, takže vynechaný úsek v TN až tak bolieť nebude.
V každom prípade by ale bolo fajn už v roku 2014 rozbehnúť chýbajúce úseky Zlatovce - Trenčianska Teplá, Púchov - Považská Teplá a Krásno nad Kysucou - ČR a k tomu zmodernizovať BA uzol a získať tak ETCS napojenie na Rajku, Kittsee aj Marchegg.
Tento odklad by mohol byť tiež šancou, aby sa zmenil projekt v TN a možno aj upravil projekt medzi Krásnom a Čadcou, kde by sa teoreticky mohol dočasne vynechať tunel a použiť stará trať alebo naopak, ak sa už postaví tunel, tak by sa mala zrušiť súčasná trať, ktorú plánujú nelogicky zachovať. Trošku som asi presiahol zameranie tohto threadu.
Co sa este Trencina tyka, vedenie trate mimo mesta uz urcite nehrozi, nakolko nadvazujuce useky su uz vo vystavbe, takze uprava projektu si myslim uz bude len taka proforma…
Vedenie mimo centra je už samozrejme pasé a je to dobre, lebo by to bol nezmysel. Ide práve o úpravy riešenia trate centrom mesta, ktoré nie sú úplne pro forma.
Dnes prešli prvé vlaky cez tunel Turecký vrch. Na webe železničný net sa objavili hneď aj prvé zábery, paráda.
A starú trať okolo Tureckého vrchu vraj začali rozoberať už v piatok, hneď krátko po prejdení posledného vlaku, konkrétne trolejové vedenie, v pondelok by sa mali začať vyberať koľajnice. Som zvedavý, či sa bude ten široký pás, ktorý zostal po dvoch koľajach nejako upravovať, rekultivovať, či vyberú ten štrk odtiaľ alebo sa to nechá na prírodu a zarastie to časom trávou, burinou. Prípadná cyklocesta sa tam síce asi tak skoro budovať nebude, no pri jej výstavbe sa to bude musieť znova rozrýpať, tak nejaké veľké úpravy sú asi zbytočné.
je to pravda v pondelok rano uz bola skoro cela trat rozobrata
Je tu niekto kto mi laicky vysvetlí čo sa teraz v dohľ. dobe pravdepodobne udeje ???
Toto je na stránke ŽSR:
Dátum: 18.09.2012
Vyjadrenie pre: Hospodárske noviny
ŽSR – Modernizácia Zlatovce – Trenčianska Teplá
Prosím Vás o reakciu, ktorá sa týka úseku Zlatoviec - Trenčianska Tepla. V minulej odpovedi ste mi poslali, že ZSR čakajú na rozhodnutie Úradu pre verejné obstarávanie. Na základe toho sa následne ZSR rozhodnú, ako budú ďalej postupovať. Podľa info HN však UVO už rozhodlo.
Aký bude ďalší postup v tejto veci ZSR?
ŽSR budú postupovať štandardným spôsobom. To znamená, že po predložení podpísaného návrhu zmluvy o dielo zo strany úspešného uchádzača musia ŽSR preskúmať obsah zmluvy tak, aby bolo dodržané ustanovenie § 45 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní, t.j. že prípadne uzatvorená zmluva musí korešpondovať so súťažnými podkladmi a s ponukou predloženou úspešným uchádzačom. Následne bude zmluva spolu s kompletnou dokumentáciou o verejnom obstarávaní predložená na odsúhlasenie Riadiacemu orgánu, ktorý komplexne posúdi, či postup ŽSR pri výbere zmluvného partnera bol plne v súlade s pravidlami verejného obstarávania a ak áno, dá súhlas na uzatvorenie zmluvy.
Veria, že sa to v tomto programovom období ešte postaví?
Ak má byť akcia hradená z finančných prostriedkov EÚ, musí byť stavba dokončená do konca roka 2015. Predpoklady na to sú.
V skratke, ZSR pracuju na tom, aby bol tender vyhodnoteny a zmluva podpisana, avsak zalezi od suhlasu EK a nasledne ministra, ci sa zmluva aj skutocne podpise. Pokial nenastanu ziadne odvolania a EK tento projekt schvali, nic nebrani podpisu zmluvy a preplateniu z fondov 2007-13. Ocakavam aj lobbing DPS, aby sa stavalo.
Co poviete na toto ? Ja sa osobne tesím.
To skutocne chcu podpisat zmluvu s firmou, ktora je takmer v konkurze?
Toto je skutocny vysmech pravneho statu, ked vylucili Skansku a pochybujem, ze to Skanska necha tak. Asi si minister mysli, ze jej zapcha usta Visnovym.