Našiel som text z pred konca roku 2017, kde je predpokladaný dátum kedy by chceli mať dokončených všetkých 5 etáp trate Paludza- Poprad.
A toto urobia aj pri dialniciach…
Našiel som text z pred konca roku 2017, kde je predpokladaný dátum kedy by chceli mať dokončených všetkých 5 etáp trate Paludza- Poprad.
A toto urobia aj pri dialniciach…
Precitaj si lepsie zakon o posudzovani vplyvov na ZP, pri dialniciach a rychlostnych komunikaciach sa vyzaduje povinne hodnotenie EIA pre akykolvek kratky usek, nie je tam limit.
enviroportal.sk/sk/eia/detai … sky-miku-1
EIA: Modernizácia železničnej trate Žilina - Košice, úsek trate Liptovský Mikuláš - Poprad Tatry (mimo), 1. etapa
Rozhodnutie pred nadobudnutím právoplatnosti pridané 3.5.18, ale nejde otvorit
Pre úsek Palúdza - Liptovský Hrádok má tento mesiac začať nový proces EIA.
enviroportal.sk/sk/eia/detai … sky-miku-2
Predokladané začatie výstavby 2019 a prevádzka 2021
niekto info ohľadne tendra na Poprad - Lučivná ? nejak dlhšiu dobu je ticho
Lebo do týždňa od vyhlásenia tendra bola ŽSR poslaná žiadosť o nápravu od jedného z uchádzačov. To bolo v 7/2017 a včera Úrad pre verejné obstarávanie vydal rozhodnutie k podaným námietkám k tomuto projektu. Keďže išlo o odbornú vec, musel byť prizvaný aj znalec.
Namietané boli dve veci.
Na jeseň 2017 boli otvárané obálky Ostatné. Ponuku podalo 9 uchádzačov. Jeden uchádzač bol zo súťaže vylúčený.
Zrejme v blízkej dobe sa budú otvárať obálky Kritériá.
Pred podpisom zmluvy ÚVO vykoná kontrolu tohto tendra.
Podľa mňa s Posudzovaním vplyvov na životné prostredie budú ešte problémy, viď ten problematický most. Tento projekt je u mňa kandidát, že o cca rok to bude riešiť minister ŽP.
Odhadované náklady sú 517,9 mil. eur.
Kus to osekali. Posvietili si na súvisiace investície → JASPERS s ŽSR, MDV, projektantom a zástupcami mesta a isté cestné komunikácie boli z projektu vyhodené, hoci sa teraz budú s projektom posudzovať.
Mohli by to rozdeliť na dve časti. Časť čo zostane v pôvodnej trase by mohla byť lacnejšia a teda by sa dala skôr realizovať, keďže pol miliardy je veľa a eurofondy nám idú kus osekať.
Ale tam moc dlhy usek sa nejde realizovat v povodnej trase, ved cela stanica sa ma prekladat a pri Lipt. Mare ma byt tunel ?. Co sa tyka toho neuspesneho uchadzaca tipujem, ze to boli Kazasi asi nie ?
otazka stoji a to co zaujima vacsinu ludi kedy sa zacne REALNE konecne staviat a modernizovat prvy usek na trati Zilina-Kosice? uz sa to taha neskutocne dlho a stale nejake problemy vyskocia a stale ZSR len klame a zavadza s terminami realizacie usekov, ktorych uz bolo ozaj neurekom! padol uz konecne aj nejaky realny termin kedy sa uz naozaj zacne s pracami?podla ZSR sa malo staviat na useku PP-Lucivna uz na jar tohto roku..a realita? skutek utek..
zeby sa napokon odtendrovali oba useky aj Paludza -LH aj PP-Lucivna naraz-tento rok? to by bol gol potom ale nech uz rovno pribalia aj dalsi celkom rovinaty usek PP-Spisska Nova Ves a maju 3 muchy jednou ranou a uz nech robia rovno na 200km/h ,akurat sme nakupili vagony s podvozkami ktore zvadnu 200 v pohode.. + mame nove rusne vectrony do 200, osobaky by chodili do 160km/h, tam to staci bohato.. predpokladam ze do r.2021 cca ± uz bude vacsina voznov+ suprav minimnalne do 160-200 /park sa priebezne obnovuje,stare vozne vyraduju/
osobak sa na 160 nema ani kedy rozbehnut, debata 160 vs 200 tu bola x krat, staci prelistovat
na useku BA-ZA chodia osobaky do 160 uplne bezne a normalne.. vsade tam kde je zmodernizovana trat do 160
toto mas prosim ta odkial? ja chodim osobakom medzi BA a TN pravidelne a 160 teda pravidelne vazne nechodia
no tie nove supravy co su do 160 stavane-ci uz poschodaky push-pull alebo nove moderne vozne, tak tie chodia to zas viem ja..asi chodievas starymi supravami
To nevadí. Úsek v pôvodnej trase, t.j. ŽSt. Liptovský Hrádok môže kľudne stáť viac ako 100 miliónov eur → viď aké náklady sú na ŽSt. Považská Bystrica a Považská Teplá. V celku sú to veľmi veľké náklady a dostupných financií až tak veľa nie je, kvôli tomu sa môže stať, že to ŽSR rozdelia.
Môže byť. Zjavne to bude niekto mimo EÚ, lebo mal problém so zmluvnými podmienkami a až po polroku sa opýtal ŽSR, či si licenciu môže vybaviť subdodávateľsky. ŽSR sa vyjadrili, že majú podozrenie, že takýmito námietkami im chcú zmariť súťaž.
otazka stoji a to co zaujima vacsinu ludi kedy sa zacne REALNE konecne staviat a modernizovat prvy usek na trati Zilina-Kosice? uz sa to taha neskutocne dlho a stale nejake problemy vyskocia a stale ZSR len klame a zavadza s terminami realizacie usekov, ktorych uz bolo ozaj neurekom! padol uz konecne aj nejaky realny termin kedy sa uz naozaj zacne s pracami?podla ZSR sa malo staviat na useku PP-Lucivna uz na jar tohto roku..a realita? skutek utek..
Kedy sa začne reálne stavať nikto nevie. Tieto námietky zdržali tender. ŽSR sa k prebiehajúcim tendrom nevyjadrujú a úprimne, ani nemajú čo povedať.
Po tomto rozhodnutí môže rýchlo dôjsť k otvoreniu obálok Kritériá a potom už to bude pred podpisom zmluvy…
no tie nove supravy co su do 160 stavane-ci uz poschodaky push-pull alebo nove moderne vozne, tak tie chodia to zas viem ja..asi chodievas starymi supravami
chodim z 90% novymi supravami a jazdia 120, opakujem sa ale na 160 sa nemaju kedy rozbehnut
Klasický omyl, pohodak ty myslis Os vlaky a griezmann asi akékoľvek osobné vlaky (Os,R, …)
tak asi som prilis fajnovy ked sa snazim rozlisovat Os vs. R / IC vlaky