ŽSR Modernizácia trate Liptovský Mikuláš - Košice

rail.sk/arp/slovakia/zelmaps2.htm trať 624

Chýba minister, čo by mal víziu spojiť PP- Prešov s Košicami.

Ale v tej štúdii reming.sk/–17-14-zsr-modern … imo–kysak, je tam len Kysak-Prešov, predmetný úsek Krompachy-Prešov som nevidel je to niekde?

Čo všetko tam bolo ešte upravené? Aj počet tunelov bol skresaný, nie? Nevieš v ktorej etape nakoniec ktoré tunele ostali?

Asi tieto veci vieme zislo by sa spytat ZSR. Mam dojem ze sa jedna len o jeden usek. So skratenim tunela v strbe. Ale vykupy pre novy koridor som nasiel iba na stranke mapka.gku na uskeoch 1 a 5 etapy. 3 a 4 mozu byt teda iba na 140.

Nová železničná trať pomôže rozvoju mesta

viewtopic.php?f=35&t=22020

Richard Sulik v europarlamente vystupil ohladom tohto projektu, hovori ze novy most ktory mesto Liptovsky Mikulas pozaduje je zbytocny a ze je to neopravnene minanie peniaze danovych poplatnikov.
Pozaduje tuto cast projektu presetrit v europskych vyboroch. To mu zrejme bolo odsuhlasene.
Je mozne ze projekt sa oneskori.

Video na FB: facebook.com/RichardSulik/v … 542396772/

To nemysli vazne. Nech sa pozre na D3. Kym nezacneme stavat dialnice a zeleznice za svoje tak nebudeme mat realne ceny. A nejaky mini most v LM neznamena minanie danovych poplatnikov. Ale kartelove dohody tam sa mina. Zas preciedza komara a tavu prehlta.

Prepáčte za odbočku, ale práve som si prečítal článok o modernizácií trate Palúdza - Lipt. Hrádok, a veľmi ma zaujíma trasa nového vedenia železnice. Je tu niekde nejaká mapka alebo plánik, prosím vás? :wink:

Par prispevkov spat. To je priklad ked tupelo politik absolutne nerozumie infrastrukture. Toto stoji fakt za vystupenie v europarlamente. I ked nevravim ze ten most je bezchyby a cele napojenie stanice na mesto. Ale to by sa tam muselo zdemolovat par stavieb.

Nech hľadám ako môžem, mapku novej trate medzi Palúdzou a LH tu nájsť nemôžem. Sú tu len trasy od LH ďalej na východ. :frowning:

Páči sa: reming.sk/files/2014-08-06-1 … o__ice.pdf
K LM len toľko. Dúfam, že na ŽSR niekto premýšľa do budúcnosti a už vedia, čo budú robiť, ak budú tieto problémy pokračovať.
Možno by predsa bol lepší súvislý úsek Lučivná - Poprad-Tatry - SNV.

presne tak aj ja som radsej za usek SNV-PP-Lucivna ovela jednoduchsie staci poskracovat ci zrezat zakruty a je to ,len 1 tunel, takmer ziadne mosty ,tu nie je o com, jednoznacne sa malo ist do tohto useku.. a nie riesit blbosti okolo LM.. usek hradok-paludza je ovela komplikovanejsi aj na vyvlastnovanie pozemkov aj celkovo narocnost stavby je ovela vyssia kedze si to vyzaduje vybudovat celkom nanovo stanicu v LM (tym padom aj autobusovu bude treba prestahovat a povodnu zrusit-aby to bolo pokope) ku stanici vybudovat infrastruktury ,napojenie na mesto+ dalsie tunely na trase, na tomto useku.. a to uz nevravim ako bude natrocny usek l.hradok-lucivna s tunelom strba, kde bude nutne celu stanicu strba posunut o riadny kus nizsie, nakolko trat nemoze ostat v povodnej stope nakolko to je maximalne nevyhovujuce pre vyssie rychlosti, dokonca ani pre 140(ak by chceli aj nizsiu dat ako avizovali)..

Tá mapka na reming.sk je dosť stará (iba červená čiara) niečo aktuálnejšie a konkrétnejšie máte niekto?

Toto je úplne staré, ale v podstate je to zelený variant, o ktorom točia ŽSR vyzerá na 140km/h. Celkovo vychádza menej nákladný zrejme, ale niesú tam polomery. Tu 140km som našiel v textovom dokumente. Tzn. 160-200 majú úseky LM-LH a PP-Lucivna.

enviroportal.sk/eia/detail/ … miku/print

Neviem nájst 5. etapu: úsek Liptovský Hrádok – výhybňa Paludza.

a ešte k tomu Sulíkovi v EU Parlamente povedal “Do súčasnej doby nebolo predložené verejnosti na pripomienkovanie posúdenie vplyvu na životné prostredie. Teda nebola predložená EIA”.
To čo presne sa má spraviť a ako dlho to bude trvať?

Veď piata etapa je uz vykúpená, posledné, čo som zverejnil ma ísť do škrtania tunelov ak si všimnete Štrba z 4,1 na 1,7 km a K.Lehota z 4,3km ide do povodnej stopy trate. I keď dufam, že im trkne a bude tam 160-200km a tunely ostanu aj velkoryso.

mapka.gku.sk/mapovyportal/?basem … ?parcelsc=[1638287024,1638287023]&parcelse=[1570130052,1570130046,1570130049]

Na SSC sa objavila sprava, ze v europskom vestniku sa objavilo PO na modernizaciu trate 180 Poprad - Strba
Link na spravu v EV: ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE … HTML&src=0

:arrow_right: dnes uz aj vo VVO : uvo.gov.sk/vestnik/oznamenie/detail/347885

Je to iba moj pocit, alebo opat je to dalsi vopred dohodnuty kseft? Ak sa VO skutocne vyhlasi 20.12, je zjavne, ze ponuku stihnu vypracovat iba ti “spriazneni”, kedze cele 3 tyzdne sa stratia cez Vianoce. Potom sa nedivim, ze tu lietaju take ceny za kazdu stavbu. Samozrejme, “v medziach zakona”.

Ja som zvedavý na dobu výstavby. Pôvodne bola stanovená na 25 mesiacov.
Rozdelenie:
UČS 401 Traťový úsek Poprad – Svit
UČS 402 ŽST. Svit
UČS 403 Traťový úsek Svit - Štrba
Síce je uvádzaná Štrba, ale v skutočnosti úsek končí v katastrálnom území Lučivnej.

A bude sa aj konecne robit vo Svite ten podchod pod zeleznicou co uz mal byt postaveny spolu s dialnicou?