Železnice v SR a všetko s tým súvisiace všeobecne

No mali niečo z roku 2006 nazvané ako “Posúdenie variantného riešenia trasovania železničnej trate” a to asi moc nespĺňalo podmienky kladené na feasibility study :slight_smile:

Aj tak je to omielanie toho isteho furt dookola,a rpitom nikto z tych, co budu o tom rozhodovat o tom nebude mat ani sajnu…Ach jo.

Plánované železničné tunely: asb.sk/inzinierske-stavby/tu … cne-tunely
Čo myslíte, ktorý železničný tunel bude najbližšie vo výstavbe(ak odmyslíme dva tunely na úseku Púchov-Považská Teplá)?
Ja osobne tipujem buď tunel Palúdza alebo tunel Ťahanovce.

na useku medzi zastavkou puste ulany a sladkovicovom tesne pred krizenim s cestou 1/62 prebieha nejaka vystavba alebo rekonstrukcia mostu na zeleznici videl som to s hlavnej cesty

Rekonštruuje sa tam most ponad Stoličný potok, čo spôsobuje dosť veľké meškania hlavne osobnej dopravy. Len neviem, ako to súvisí so širokorozchodnou železnicou. :slight_smile:

prepacte asi som zle klikol poprosim o presunutie do danej temy a dakujem o info

Tak čo, je podľa Vás reálne aby tie Ficove vlaky boli predsa len zadarmo alebo to podľa Vás neprejde?

to musi prejst uz aj keby sme skrachovali kedze to bolo vsade v mediach

Pohľad na trať 120 a aj koridorizáciu z netradičného miesta pre verejnosť. Pribudnú videá z Bratislavy až po Košice a späť, teda aj trať 180.
teraz.sk/slovensko/videoproj … lanok.html
Inak pre stavbu Beluša-Púchov je predpoklad ukončenia uvedený apríl 2015. Už sa to ukončilo? Nikde som nepostrehol.
Považská Teplá-Žilina až január 2017 a tento rok majú rozbehnúť posledný úsek Púchov-Považská Teplá. No to som zvedavý. Znamená to ďalšie dva tunely vo výstavbe, aj keď železničné.

No a odpoviem si. Beluša - Púchov má byť ukončený najnovšie 30.9.2015

Aktuálne z Moldavy nad Bodvou, kde TSS Grade realizuje prestupný terminál
vlaky.net/zeleznice/spravy/5 … ad-Bodvou/

„V súvislosti s pripravovaným priemyselným parkom pri Nitre sa uvažuje o zrušení trate iba v úseku medzi obcami Lužianky a Dražovce,“ potvrdil hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa.
ekonomika.sme.sk/c/7983544/jagua … nitre.html
enviroportal.sk/sk_SK/eia/de … ra-project

Ak ten úsek zrušia, tak potom stratí opodstatnenosť celá trať po ZM a bude odsúdená tiež na zrušenie. Alebo práve to je zámer?

gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=30193

To ako ju zrusia bez nahrady ? Dost nekoncepcne myslim.

Myslím si, že východne od ZA, resp. LM nepribudne do r. 2025 ani jeden železničný tunel. A zároveň si myslím, že do r. 2020 nebude ani jeden z nich vo výstavbe. Holt, som realista.

Veď nech mudrci čo situovanie toho areálu vymysleli pohnú mozgami a v rámci projektu navrhnú (a investor neskôr zafinancuje) preložku trate. Prerušiť trať bez náhrady vie každý blbec. Ale asi by som veľa chcel od ich pripečených neuvažujúcich hláv..

Vsak nevidis o com to je? Co najviac financne naskrabat pre investora - vid posledne zrusenie poplatkov za premenu ornej pody.

ELZ, áno, vnímam to. Je to smutné..

Okrem tunelov Diel a Milochov to bude na 99% Paludza, je to pomerne pripraveny projekt, vykupene pozemky, momentalne sa tusim spracuva studia realizovatelnosti kvoli eurofondom, ale po dotendrovani a zacati vystavby useku Puchov - Povazska tepla by to mal byt prvy zeleznicny koridorovy projekt ktory pojde do vystavby.
Boli tam este nejake dotahovacky ohladom noveho premostenia Vahu v Liptovskom Mikulasi, kedy dotknuti obcania namietali presunutie hlavnej cesty na novu stanicu popri niekolkych rodinnych domoch, ale je tam tlak aj na doriesenie tejto zalezitosti.

Tunel Paludza je v casti LM - KE?