Je jasné, že nemá zmysel stavať mimoúrovňové priecestia aj na poľných cestách. Napr. počas rekonštrukcie trate ZA - Krásno nad Kysucou sa nevybudovalo žiadne nové mimoúrovňové priecestie, čo ma trochu sklamalo. Možno je to tým, že tie úrovňové sa križujú len s cestami tretej triedy a poľnými, resp. účelovými komunikáciami. A zároveň tam nie vysoká rýchlosť, dokonca daný úsek ani nebol rekonštuovaný na vyššiu rýchlosť (pri Brodne v zákrute dokonca 80, resp 110, ostatné 140). Ale aspoň podchody pre peších, príp. cyklistov sa mohli niekde vybudovať.
V IC vlakoch bude mať personál ZSSK nové rovnošaty (video)
S tými priecestiami je to trošku zložitejšie. Závisí to od intenzity dopravy, traťovej rýchlosti a miestnych podmienok. Treba si uvedomiť, že pri vyťaženej trati a potrebnej dobe predzváňania na priecestí by také priecestie bolo možno trištvrte dňa zatvorené. Takže tam, kde sa predpokladá vyššia rýchlosť a vyššia hustota dopravy sú mimoúrovňové kríženia nevynutnosťou, to nie je len administratívna záležitosť, že povolíme úrovňové priecesti aj pri 200 km/h.
Asi 75 km zrušených tratí by sa mohlo zmeniť na cyklotrasy
Medzi Cíferom a Trnavou je jedno priecestie a je tam 160-ka. Kedysi som tade chodieval a myslím, že je to úplne v pohode. Zas až tak často nebýva zatvorené.
ta premena na cyklotrasy, to je vynikajuci napd ..
Bardejovčania majú nový moderný vlak (video)
Takže ďalšiemu rušeniu spojov sa asi nevyhneme.
farizeji zo smeru pokracuju v tom co v opozicii kritizovali
Trate, na ktorých majú byť od budúceho grafikonu (2012/2013) posilnené vlakové spoje a obmedzené dotácie na súbežné autobusové linky :
Bratislava – Šaľa
Bratislava – Malacky
Bratislava – Leopoldov
Nálepkovo – Margecany
Poprad Tatry – Kežmarok
Humenné – Medzilaborce
Humenné – Stakčín
Zvolen – Lučenec
Lučenec – Utekáč
Banská Bystrica - Brezno
Jesenské – Tisovec
Žilina – Rajec
ZDROJ: MDVRR SR
Viac v článku http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=17200
A PO-BA uplne zrusene.
Cize len do Kysaku, tam na spinavej stanici bez nastupist cakat na spinavy pripoj zastavujuci v kazdej dedine.
zevraj BA-PO boli len ad hoc spoje. ale aky je problem predlzit planovane R BA-ZV-KE (5 parov) do PO ?
presne!
Tak kvoli problemom s tratou pri Trencine rezort pripravuje nahradne projekty. Nachadza sa tam elektrifikacia trate Zvolen-Filakovo, modernizacia trate Poprad-Lucivna, modernizacia trate Kosice-Kysak, modernizacia trate Povazska Bystrica-Povazska Tepla a komunikacny system na trati Cadca-Zilina-Bratislava.
Železnice vyhlásili tender s názvom “ŽSR, Verejný terminál intermodálnej prepravy Bratislava, 1. etapa výstavby”
No, som zvedavy, ci ZSSK prezije rok 2020. V r. 2019 sa ma totiz uplne otvorit europsky trh zeleznic: presseurop.eu/en/content/edi … back-track (je to tam aj v cestine).
Železnice plánujú zrekonštruovať do roku 2018 väčšinu trate BA-ZA-KE. Prednosť pri realizácii budú mať projekty so štúdiou realizovateľnosti a vypracovanou projektovou dokumentáciou. V roku 2014 chcú rozbehnúť modernizáciu úseku Považská Teplá - Žilina. V roku 2015 by následne do výstavby išli úseky Púchov - Považská Teplá, Palúdza - Liptovský Hrádok, Lučivná - Spišská Nová Ves a Kysak - Košice.
Tieto informácie v monitoringu tlače nie sú, pretože ich včera HN nemalo prístupné. Dnes som ich tam objavil, lenže doplniť to môžu len moderátori.
Tu je článok na HN-kách: hnonline.sk/ekonomika/c1-6026990 … i-o-hodinu
edit: Ďakujem za doplnenie článku v monitoringu tlače
To su pekne plany, ale aj napriek tomu ze tie useky su uz naprojektovane, nemyslim ze rok 2015 je realny. Dalej pri useku Lipt.Hradok - Lucivna odhadujem dobu vystavby minimalne 4 roky, pomerne komplikovany je aj usek Krompachy - Kysak a nespomina sa tam ani Sp.Nova Ves - Krompachy, takze hovorit o rekonstrukcii vacsiny trate BA-KE do 2018 je take…kadejake
V plane su najmä najjednoduchsie useky bez tunelov, t.j. Pov.Tepla-ZA, Paludza-Lipt.Hradok, Lucivna-SN. Cize väcsina trasy moze byt skutocne zrekonstruovana, ale ostanu tie najtazsie useky.
Ono dost zalezi od situacie na stavebnom trhu, ako sa firmy budu bit o zakazky, nasledne podavat odvolania a pod., Paludza-Hradok je dost velky projekt, takmer cela trat v novej polohe, no ja by som bol s tymi terminmi opatrnejsi, ale kiezby…