zavedenie elektronickeho myta na Slovensku

mno cestar ja som tak nejak pesimista co sa tohto PPP ako celku tyka…uz teraz je sklz oproti prapovodnym vyhlaseniam takmer rok :unamused:

pohodak, ja som tiez pesimista, ale cez PPP na R1 je naozaj realne postavit to este pred r. 2012. Teoreticky aj lahke casti D1 z I. baliku.

ja sa vyjadrujem len čo sa týka možnosti technického ukončenia po sprejazdnenie :wink:

Koalícia zmenila zákon o tendroch, ponáhľa sa za mýtom

dialnice.info/viewtopic.php?p=77582#77582

Slovakpass podal ďalšiu námietku voči tendru na mýto

dialnice.info/viewtopic.php?p=77973#77973

MDPT rokovalo s krajinami V4 o mýtnom systéme

dialnice.info/viewtopic.php?p=77972#77972

Úrad v mýtnom tendri zamietol námietku konzorcia Slovakpass :arrow_right:
dialnice.info/viewtopic.php?t=11249

A už sme tam, kde bola aj ČR :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=11332

NDS podpísala zmluvu s víťazom tendra na elektronické mýto :arrow_right:
dialnice.info/viewtopic.php?t=11389

no nic, tak to mame o skoro 40% drahsie ako najlacnejsia ponuka .. co uz J&T to maju v kapse … :wink: a teraz sa aspon nebude nikto zbytovne zaujimat o tender :wink:

Nuž, buďme radi, že sa zmluva podpísala … je to aj tak jedno, keby sa to nepodpísalo, tak by sa to rok-dva naťahovalo a za ten čas si na seba aj tento predražený systém zarobí …

To akoze mame byt radi, ze vyhralo konzorcium s cenou o 200 mil. eur vyssou ako ostatne ponuky a dalsich 200 mil. sme stratili rocnym oneskorenim? :wink:

Btw, klientelizmus jak svina a zase to ficovi v pohode prejde :unamused:

Nemusíš byť vôbec, ale vôbec rád. :slight_smile: A ?

ale tazko porovnavat jablka s hruskamy to ako satelitny system verzus mikrovlnný alebo hybridny system. Cena je najvyssia ale radsej mat podla Vas “predrazený” system ktorý sa uz nemusi prerabat ako mat lacny mikrovlnny a potom do neho investovat nemale prostriedky na satelitny. Cesi maju mikrovlnku a zapad sa snazi pouzivat satelit. To je ako ked si kupite ojazdene auto ktore je sice lacne ale musite stale do neho nieco vrazat a nikdy to nebude ako nove. Ja to vidim takto.

miroa: pointa je, ze vsetky ponuky boli na satelitny … cize toto moc neobstoji .. a dokazem sa stavit s kymkolvek, ze toto nebude vysledna suma.. ale budu na beton dodatky..

moja otazka je teraz ked je zmluva definitivne podpisana…za aky cas naklady na myto vratia :question:

za 5-6 rokov sa vrátia všetky náklady vrátane 5 ročnej prevádzky … ale SR to nebude platiť zo svojho hneď teraz, takže preto ten čas 14 rokov …

dialniciar, hm takze 26 miliard korun splatime za 5-6 rokov pri predpokladanych vynosoch asi 4-5 miliardach korun rocne ? matika ti v skole moc asi nesla co ? :slight_smile: som zvedavy, kolko bude realne cisty vynos .. dost pochybujem ze by sme mali cisty vynos 4,5 miliardy resp 150 mio euro rocne ..

A kto povedal, aquila, že náklady na mýto sú aj v praxi 26 mld. SKK ? Prosím ťa, kde ty žiješ ? :slight_smile: :slight_smile:

Pri zaťažení 2.400 km D/R/I a o 3 roky aj do 3,5t sú výnosy nad 8 mld. SKK isté. Náklady na prevádzku max. 2 mld. SKK. Zostalo 6 a skutočne čisté náklady na vybudovanie 20 mld. SKK neprekročia. Nechce sa mi hrať s DPH, ale takto to je nastavené …

Najdrahší vyhral. Brusel sa pýta, prečo. Vážnemu to nevadí :arrow_right:
dialnice.info/viewtopic.php?t=11397

aquila: A len tak mimochodom, náklady na tlač a distribúciu známok boli za r. 2008 ani nie 700 mil. SKK … a vie sa, že el. mýto má oveľa vyššiu efektívnosť a nižšie náklady - preto sa aj robí.