zavedenie elektronickeho myta na Slovensku

Autobusoví dopravcovia budú mať na mýto zľavy 40 %, 46 % a 67,6 % podľa veku autobusov. Zníženie sadzieb mýta má zmierniť predpokladaný nárast nákladov na prímestskú dopravu z pôvodných 9,6 % na 4,5 %.

:arrow_right: dialnice.info/viewtopic.php?t=12772

No jo, volby sa blizia … uvidme, ake budu ceny po nich.

Od nového roka by mali byť pre zavedenia elektronického mýta na Slovensku spoplatnené aj niektoré cesty na území Košíc. V zozname sú trasy VSS - Červený rak - Pereš - Šaca a Barca - Šebastovce, kadiaľ jazdia linky MHD

dialnice.info/viewtopic.php?t=12781

predpokladam ze sa to dotkne aj MHD v inych mestach…

Aj v BA jazdia autobusy MHD po dialnici - Pristavny most, D2 po krizovatku do VW, most Lafranconi (D2 a kusok na zaciatku D1)

Správa z ČR: “Dopravci chtějí protestovat proti výši mýtného na Slovensku”

:arrow_right: dialnice.info/viewtopic.php?t=12792

Rozsirnejsie info + kompletné znenie listu premiérovi :arrow_right:
[Nákladiaky majú zablokovať cesty + znenie listu premierovi)

Aj tak slovenska vlada nemzoe dat len slovenskym dopravcom zlavu na myto, by to porusilo pravidla EU. Potom by museli znizit tarify pre vsetkych dopravcoh a tak konkurencia poliakov a rumunov by zostala.

Zvláštne je, že slovenským dopravcom nevadí mýto v Rakúsku, Česku ale u nás im to vadiť bude. No tak bude drahšie no a čo ? … ak na to niekto nemá, nebude v tomto podnikať, o mýte sa tu seriózne uvažuje od r. 2004, …

Čudujem sa, že to sem píšete len tak, že no a čo ? Ak budeme mať na SR tak vybudovanú infraštruktúru, akú majú v Rakúsku a Nemecku, nikto nebude posielať žiadne listy.

Ale prečo by mali platiť rovnakú, možno aj vyššiu čiastu v porovnaní s Nemeckom za pochybné cesty I. triedy a za tie kúsky diaľnic ?

Nie sme ani v Rakúsku ani v Nemecku a bez mýta žiadna taká infraštruktúra nebude. Akože úprimne = listy vám nepomôžu, buď zaplatíte alebo nie. :exclamation: Ale v prípade nie = nebudete jazdiť vôbec. :wink:

Ak nebude pripravovaná blokáda hraničných priechodov cestnými dopravcami v súlade so zákonom, rezort dopravy prijme protiopatrenia, vrátane žalôb proti iniciátorom akcie.

:arrow_right: dialnice.info/viewtopic.php?t=12801

Z tohto mi vyplýva, že ma považuješ za jedného z dopravcov, ale mýliš sa, mám od toho na míle ďaleko. :wink:

michael89: ešte raz, Slovensko nie je a nikdy nebude Nemecko alebo Rakúsko.
Mne je srdečne jedno, či alebo nie si dopravca.

Začnem sa kamionistov zastávať, resp. nákladných áut, až nebudú sústavne preťažované a až budú v zime jazdiť tak ako treba !!!

Absolutny suhlas. Myto, resp. jeho vyska na Slovensku vadi hlavne dopravcom spekulantom.

A hlavne ešte raz: výška mýta bola známa v r. 2004 a je zvláštne, že nebol veľký protest v r. 2006, keď sa reálne začala aj pripravovať tender na víťaza … ba čo viac, ani v januári 2009 nikto s tým neprišiel, ale až mesiac pred spustením do prevádzky … preto je to dosť na smiech. :slight_smile: A že skrachuje pár dopravcov ? Neviem prečo, ale mňa to netrápi …

Je mi trošku ľúto, že Vaša reakcia vyznieva podráždene, resp. závaňa miernym povýšenectvom. Nepíšem to len tak, ale pre to, že je to zbytočné, lebo niekoho sa to môže dotknúť a už vznikajú hádky.

Ja si nemyslím, že problém kamiónov zle pripravených na zimu vyrieši mýto. Pár dopravcov skrachuje ( aspoň sa prečistí trh ), pár ich bude živoriť a ostatní sa s touto položkou vyrovnajú.
Avšak myslím si, že náklady, ktoré dajú na mýto, budú musieť škrtnúť niekde inde.

Nebude sa až teraz stávať to, že budú chcieť na jednu “fúru” odviezť čo najviac ? Že budú jazdiť na čo najlacnejších pneumatikách ?

Poviete si, toto má riešiť polícia. Správne. A to mala riešiť aj doteraz. Preťažené kamióny a ich nepripravenosť na zimu nevyrieši žiadne mýto. To je práca pre políciu.

Len počkajte na mýto pre osobné vozidlá. Všetci si spomenieme na túto debatu :wink:

Ale už sa vôbec nebude riešiť mýto pre nákladné autá nad 3,5t. :exclamation: Min. nie v r. 2010, lebo z niečoho aj vychádzal tender a kalkulované náklady. :wink:

Problém kamiónov zle pripravených na zimu nevyrieši mýto, ale zásadným spôsobom ovplyvňuje názor väčšiny. Tam to bolo mierené a tak to pochopili aj ostatní. Mýto sa zaviedlo v Českej republike a ja som si nevšimol zásadnejší otras na trhu nákladnej cestnej doprave. Tak prosím vás pekne nestrašte a neriešte niečo, čo nie je problémom. :wink:

Mýto pre osobné autá: ja osobne sa veľmi teším a ja sám ho dlhodobo presadzujem a podporujem. Osobne vám odporúčam: navštívte Franúczsko, aby ste videli čo je platba za diaľnicu pre osobné auto. Navštívte Chorvátsko, … hold si budú musieť Europánia zvykať na to, že DOPRAVA nie je zadarmo. Europánia trpia vplyvom vysokého zaťaženia na pohonné látky, … to je ale problém niekde inde. :wink: Okrem toho, michael89, debaty k osobným autám do 3,5t sú tu tiež … to je práve to: debaty o tejto problemtike tu sú už asi od r. 2007, hoci sa zavedie najskôr od 1.1.2013, ale debata k mýtu pre nákladné autá sa objavila až v tomto roku a aj to až potom, ako náš láskavý ohlásil nejaké výnimky pre busy. :bulb: :bulb: :bulb:

Hádky vznikajú z nevedomosti laikov a z iných názorov na problematiku medzi odborníkmi. A to platí vo všeobecnosti úplne všade, vrátane reálneho života (laici v krčme). :wink:

Osobne tiež ssa teším na mýto a súhlasím s diaľničiarom.
Nie je sa čoho báť, jednoducho je to potrebné.

Ja som uz roky zvyknuty platit myto pre osobne auto a mam tiez skatulku na okne. :slight_smile:

Cena za pevnú inštaláciu mýtnej palubnej jednotky sa zníži

dialnice.info/viewtopic.php?t=12836