je niekde mapa ciest, ktore budu spoplatnene?
pozri si tu :
http://www.idoprava.sk/Appl/WebObjects/IDop.woa/1/wa/EMytoDA/cupa?name=elektronicke_myto&area=myto_sr&wosid=p2D9xkv2BFsh4hxbn8zQiM
aha, takze budu aj useky spoplatnene nulovou sadzbou myta… no snad k nim budu patrit aj RC v Kosiciach. Lebo podla mapy aj zoznamu bude spoplatneny cely kosicky “obchvat”
ved stale budu znacky oznacujuce nespoplatnene useky
Znacka bude mat prednost pred satelitnym systemom?
Dnes okruh spoplatneny nie je, ale po zavedeni myta to tak nemusi byt
Minimalne nespoplatneny bude musiet byt privadzac.
to je o 400 km menej ako sa povodne planovalo, niekto asi zaloboval. co z toho vypadlo ? a vlastne podla coho sa vytvoril zoznam spoplatnenych usekov ? niektore cesty I. tr. mimo “E” tahov tam su a niektore nie.
racto, ta mapa je uz ta aktualna ?
zda sa ze zalobovali vsetky mesta okrem KE
inak severojuzny tah na vychode Svidnik-Stropkov-Vranov-Trebisov-Slovenske Nove Mesto teraz ziska na atraktivite, lebo nebude spoplatneny. Uz teraz ho vyuziva tranzit PL-HU…
Takze menej kamionov v PO a KE?
Inak neviem si predstavit, ako bude “obchvat” v KE moct byt spoplatneny. Ved je tam x firiem, ako aj obytna zona, ku ktorym neexistuje paralelna cesta…
a viac v mesteckach na nespoplatnenej trase…
no ten by som spoplatnil. zaujimave je ze nie su spoplatnene cesty ako LV-NR (paralelna k NR-ZM) ani tie useky od I/50 k siatorskej bukovinke a kralu co su prechody pre kamiony. zato cesta k sturovu kde je prechod do 3,5 t je spoplatneny.
dialnice.info/viewtopic.php?t=12571 za cukrara bol v doprave riadny bordel…ale to co sa deje teraz, sa uz ani komentovat neda ![]()
Na ceste I/61 medzi Sencom a Trnavom pri obci Cifer som natrafil na mytnu branu (aspon si myslim, ze je to mytna brana). Fotgrafie najdete tu ![]()
Siemens prezentoval OBU jednotku pre elektronický výber mýta
Takže pravidelná autobusová doprava do 100 km by mýto platiť nemala. ![]()
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=12627
Aj keď je to protichodné s tým, že by sa mali podmienky medzi jednotlivými druhmi dopráv harmonizovať. No ale čo je tu systémové - jednoduchšie je spraviť toto populistické gesto a čo bude potom, to nikoho netrápi.
Ja osobne som zato aby sa nespoplatnovala. inak bude mať intividualna doprava vždy navrch ako hromadná. takto si po zavedení myta pre OA ludia rozmyslia viac ako pôjdu.
Len potom po prechode kompetencií zo štátu na VÚC v oblasti objednávania železničnej dopravy bude toto opatrenie znamenať obmedzenia vlakovej dopravy, nakoľko bude výrazne drahšia. Pritom tento systém by mal mať prednosť pred autobusovou dopravou (samozrejme, našli by sa aj výnimky).
vlaky a autobusy su 2 veci, konkurencia je predovsetkym medzi druhmi dopravy ktore pouzivaju tu istu infrastrukturu tj. pozemne komunikacie. npr. z BB ides vlakom inac ako autom alebo busom, alebo zeleznica vsade nie je.
No keby bolo mýto na primesku dopravu a na MHD zvýšila by sa cena a všetci študenti by určite z BB do ZV radšej išli vlakom lebo by to bolo o 30 % lacnejšie. a Na dialkovu dopravu to neplati takže určite pojdu ceny hore autobusov napr do BA a to radikálne. tym padom zase pojdu všetci buť individualnou dopravou alebo vlakmi. A tera chodi EX 531 Hron plny ako šlak som zvedavý čo bude potom ![]()