Výpadky fóra, iné problémy na fóre

Ja chcem dat navrh na zmenu nazvu: Sukromna Sprava. Potom je z toho skratka SS a podla mna to nie je vhodne.

Je to preklad z: private message - sukromna sprava. Ale aj tak sa na fore nepouziva ss, ale SS a to dost meni vyznam vzhladom na dejiny a minulost.

Davam navrh, aby to slovo private zostalo ako: privatna sprava.

U vas je slovo privat bezne pouzivane - ako sukromne ubytovanie v preklade.

Je to navrh z mojej strany.

Pevne verim, ze toto forum skutocne nie je nejake nacisticke zdruzenie ako sa tu objavili nejake nazory tento tyzden, to by som prehodnotil ucast tu. Ja som Grek a mam jasny nazor na minulost. Neobhajujem ani komunizmus a viem, ze na Slovensku bolo priemyselne dobre aj za nacizmu aj za komunizmu.

Musel som obhajit tento moj navrh, pretoze je to na 100% citliva tema.

Ja som mierne limitovany pre svoj nedostatok ovladania slovenskeho jazyka - ale mam k dispozicii aj na toto ludi - to ste si mohli vsimnut vo viacerych mojich prispevkoch. :wink:

Adoas,

Snáď nie je. :laughing: Ale vážne, veď nikde tu nie sú prejavy rasizmu a ak by akékoľvek boli, okamžite by sa pristúpilo k nejakému zásadnému riešeniu - vymazanie takýchto príspevkov a ak by to nepomohlo, tak vylúčenie takéhoto užívateľa z fóra. Ale to sa tu nedeje.

Ale, čo sa týka:

Je to zaujímavý návrh a ja sám tiež považujem tú skratku SS za nie práve najlepšiu - ale je to len skratka - Súkromná Správa. Nič viac.

Ja som si všimol, že ty dávaš to SS do “SS”.

Admin by sa mal vyjadriť a ostatní. Mne to je jedno. :sunglasses:

mno mozeme sa na to pozriet :wink: je treba prepisat zopar veci urobit novu inku, ale moze byt. aj ked mne osobne to nevadi. skor si myslim, ze su iste predsudky ..

napriklad v takom rakusku a nemecku je slovo “Führer” temer zakazane :wink: v nemecku je to lepsie, ale v rakusku hroza ..

a mne sa taketo schovavanie pred minulostou nepaci .. mali by sme sa s nou vyrovnat a nie robit z toho bubaka :wink:

Ja súhlasím s Adoasovým návrhom a celkom chápem jeho postoj. Bol som viac krát v Grécku a napríklad na Kréte je to veľmi bolestná spomienka na toto obdobie.

okey, tak posnazim sa to nejako fixnut :wink: a teraz peace :wink:

Na druhu stranu chapem, ze toto je slovenske forum, ze tu asi nejaky Grek nema velke moznosti na nejaku zmenu. Tu by som rad doplnil, ze Dialniciar bol tiez Grek - ale mal zenu Slovenku. Mate krasne zeny. Tu mi niekto oponoval cez ss, ze Dialniciar sa volal Stefan - to je len volny preklad jeho mena a nazvali ho tak stavbari na Slovensku - aby mu mohli zagratulovat k meninam. To je zlozity pribeh.

A nechcem aby vznikali nejake spory kvoli tomuto. Ale berte aspon trochu ohlad na minulost - nacizmus/fasizmus/SS/fuhrer/… toto neposobi dobre. Na mna. Caesar mi napisal, ze zmena na PS (Privatna sprava) sposobi tiez nepresnost kvoli Post Scriptum. Takze ako sa rozhodne tak bude. Mozno by stacila len uprava na ss - ale je mi to tiez jedno.

Len v poslednej dobe sa tu oznacujete za nacistov (JJ tak oznacil tob.tob-a) a je to tu aj v inych temach. Nie je to vhodne, podla mna.

A dovolim si malu poznamku:

Grecko, Francuzsko a Rusko nikdy neodpusti Nemecku to, co Nemci spravili. Ja viem, ze je EU a ze su tu hospodarske vztahy. To je OK. Ale obyvatelia - Francuzi, Rusi a Greci nemaju Nemcov radi. Ja az taky radikalny nie som. :wink:

toto bol snad posledny vypadok, kedze dialnice.info boli presunute fyzicky na iny server => preto aj tie vypadky ..

Nejde mi sem vložit avatar - pokaždý to zblbne, žádnej soubor to proste nechce vzit, kde je problem? Velikost je mensi nez 80x80. :unamused:

hm dalsie obmedzenie je 20kb na avatar. posli mi tvojho na webmaster@dialnice.info a pozriem na to co je vo veci :wink:

tak je to uz vyriesene :wink:

Chlapci

V niektorých subfórach sa pekne zoraďuje od najnovšieho príspevku po najstarší v iných nie. … dá sato zjednotiť .. predsa len je to príjemné keď sú najčestvejšie sú hore a nemusím to kukať celé :slight_smile:

Chlapce :laughing:

myslim, ze vo vsetkych forach je to od najnovsieho (najaktualnejsieho) dole.
Vynimku v radeni trvoria Oznamenie a Dolezite, tie su vzdy hore aj ked nemaju aktualny prispevok.
Ak je to niekde inde, napis prosim presne kde, nech sa na to kuknem.

keep posting :sunglasses:

Konkrétne : Diaľnice a RK všeobecne

B;

no kukol som si to detailnejšie .. máš pravdu že sa to zoraďuje … len problem je v tom že najvyšiu prioritu majú " informácie" a “dôležité” až potom normálne veci.

Možno by bolo začim porozmýšľať o zrušení tejto pririty nakoľko mnohé “dôležité” sú dosť neaktuále a potom to troška mätie :slight_smile:

Jednu temu som oznacil ako normalnu, ale tych 6 co tam je, to je OK.

Staci si zvyknut - ze tam su. Preco by sa malo nieco menit?

Dajme o tom hlasovat, ci sa maju oznacit ako normalne - ja som vopred proti z dovodov:

Ponuka na účasť na “prehliadku” úseku na tento rok - Strategicka tema.
Bratislava-Košice do roku 2010 - Strategicka tema (este aj nadpis sa zmeni na r. 2013-15, postupne)
Co pomoze vychodu SR viac do r. 2010? - Strategicka tema vzhladom na aktualnost
Jedna babka (cukrár-ka) povedala - no comment
Diskusia k téme “Spomienky na Diaľničiara” + Spomienky na Diaľničiara - čo sem nestihol napísať, tak toto su temy, ktore su rozpracovane a dolezite. :wink:

ja si tiez myslim, ze oznacovanie dolezite/oznamenie je zatial v pohode a zatial neni moc dovod to menit :wink:

Nehovorím o označovaní, to je absolútne v poriadku. Hovoril som o zoraďovaní.

Ked uz je nieco oznacene, tak je najlepsie, aby to bolo vzdy hore v danej teme, … nez niekde inde - v tom je zmysel oznacenia. :wink:

tob.tob: ako napisal adoas, tieto “oznacene” topicy su oznacene preto aby zostali hore, bez ohladu na datum. resp inak by sa predadlo do stratena :wink:

OK … aj ked sa mi zdá že niektoré sú neaktualne, alebo sa vlečúce témy.

Možno by bolo fajn to oddeliť nejakou medzilištou :slight_smile: kvôli sprehľadneniu

Mozno :wink:
Beriem na vedomie, kuknem sa na to, ale asi nie tento tyzden.