Vlaky Košice - Viedeň

Zda sa, ze priame vlaky KE-W su na tento rok uz uplne zrusene. No a pri tych 5-minutovych presupoch v BA je to riadna loteria. Moja skusenost z minuleho mesiaca bola, ze aj pri ceste tam aj pri ceste spat sa pripoj nestihal, takze prestupy v BA 1h5min :-1:

Normálny taktový odjazd Tatranov z Bratislavy je x:27. Aktuálny x:15 je kvôli výlukám

Cize je to nastavene najhorsie mozne - po tom, co priame vlaky zrusili uplne.

Výluka skončí.

A aj priame vlaky sa zavedu.

Netuším síce, čo všetko ešte stojí v ceste tým priamym vlakom, ale povedal by som, že koniec výluky má predsalen istejšie stanovený dátum, než zavedenie priamych vlakov.

Dosť možné že ziadny Expres nebude predĺžený do Viedne ani v ďalšom roku,

1 lajk

Bude sa to stale vliect cez BA 40 minut? Naposledy, co som siel ICckom z Wien Hbf cez BA, tak som si mohol v klude poprezerat celu architekturu Petrzalky a Pristavneho mosta do posledneho detailu…

1 lajk

Ak raz budú jazdiť priame vlaky, tak cez Marchegg bez preprahu

3 lajkov

No nebol by som si taky isty. Pokial viem, teraz momentalne zaviedli vyluku novu:

No a ked uz ma byt “datum vyluky stanoveny istejsie”, tak kedy tie vyluky skoncia? A nebudu nahodou hned potom nove?

Pôvodne sa počítalo, že rekonštrukcia Trnava - Cífer skončí tiež do 30. 6. (teda že sa to bude robiť naraz so zahusťovaním oddielov), ale niekde sa to zaseklo. Dôležité je, že sa už naozaj začne robiť a teda ten augustový termín by už mohol byť reálny

Stále je to istejšie ako zavedenie vlakov do Viedne…

Navrh noveho cest.poriadku sa objavuje na strankach krajov, napr:

https://www.zilinskazupa.sk/urad-zsk/odbor-dopravy/cestovny-poriadok-zeleznicnej-osobnej-dopravy-gvd/

Zas su tam planovane vlaky KE - W (3x denne). Uvidime, ci fakt…