zasa treba si priznať, 16% je totálne fiasko pre ps a “demokratov”
je to cca o 50 tisíc hlasov viacej ako získal smer v posledných voľbách, to nie je fiasko. Okrem toho je to prvý júlový víkend (náhoda) kedy je najviac ľudí odcestovaných buď to mimo trvalý pobyt alebo v zahraničí. Ja som tiež bol mimo trvalý pobyt, čakal som, že si odhasujem tak ako v posledných voľbách, pani v komisii mi povedala, že to nejde, takže asi tak.
Drahý prieskum verejnej mienky to bol, fiasko rozhodne nie.
to sa mi “páči”, vždycky nájdeme vinníka, zlý dátum, …, a le fakt že referendum podporovalo len PS a demokrati, to samozrejme nie je pravda. Podľa mňa jednoduch politicky nezvládnute referendu, už len otázkou o predčasných voľbách. To fakt ten pripečený šéf demokratov očakával, že prezident vypíše túto otázku, keď US, jednoznačne povedal, že sa to nedá??:
marek nesuhlasim.. Zasa sa netvarme ze vyse polovicka SVK je odcestovana v zahranici.. vies len na to ze sa vramci celej opozicie naslo len o cca % viac ludi ako mal sam Fico preferencnych hlasov je na zvazenie… Proste aj normalny praviciar si zratal ze obe otazky je mozne za 1,5r zriesit na 1 parlamentnej schodzi a ze je to mrhanie peniazmi…
Dvojnasobne ked na to ficove referendum dokazali vyzbierat podpisy za 2mesiace, ked to im to trvalo 18mesiacov i ked hlavna myslienka bola - pad vlady… to uz tiez o niecom vypoveda
- urcite nemoze,
- zavazok kt neplnila skoro polovica, a pri 5% este viac..
- ano, staviame nemocnice a mozno aj cestu postavia - uprimne pochybujem, jedine si myslim ze sa opravia mosty a zvysi sa ich zataz, kedze technika-tanky NATO su 2x tak tazke ako mali Rusi… ale to bude asi tak vsetko. Lebo presvedcit ludi ze tie zbrane nieco zmenia pri prezbrojovani, ked vidime ake skody sposobuju , lacne drony, na milionovej technike je tiez na povazenie…
- ten odrb robia vsetci, nemyslim si ze my sme objavili v tomto koleso
- nikdy som nepovedal ze mexicke etnikum je nas jediny problem… len tvrdim ze radsej doprajem ludom kt tu odrobili cez 40rokov ako niekomu kto nic nikdy nerobil, teda jedine deti
- suhlasim reforma musi byt…
- na SVK mame 390k dochodcov nad 70r.. a postupne ubuduju… ich priemer je cca 670e.. a realne to bude omnoho menej.. takze tam by mala byt ,dotacna pomoc,
na zbytku sa myslim zhodneme
Smer inicioval niekoľko refrend s cieľom pádu vlády:
- v roku 2000 podporil referendum, ktoré iniciovalo HZDS a SNS
- v roku 2004 to Smer sám inicioval
- v roku 2023 opäť Smer + ostatné nepríčetné strany
Samozrejme toto referendum je tiež úplný SHIT, ale viacej ma trápi to, že tí, ktorí s takýmito referendami začali, teraz žiadajú preplatiť to, čo sami v minulosti urobili, toto je taký chrapúňsky spôsob, že na to nemám ani slov.
A teba Pacho ai nekomentujem, skús si dať AI analyzovať svoje príspevky a nech ťa zaradí podľa toho, ktorej strany si volič a vieš čo ti víde asi. Ak nie tak si to skús.
Ešte raz toto referendum je čistý nezmysel, ale treba povedať aj B: a síce, že dlhonosý Pelle dostal zadanie, aby ho ešte viac skomplikoval a zadanie do bodky splnil, no a tí špinavci, ktorí teraz kvákajú, tak to je kapitola sama o sebe, to je to klasické, keď zlodej kričí: „Chyťte zlodeja.
Asi by som prijal zákon, že ak sa na propagácii referenda zúčastňuje aj nejaká parlamentná(é) strana(y), tak ak bude referendum neúspešné, tak polovica nákladov sa uhradí z príspevkov, ktoré dané strany získavajú zo štátneho rozpočtu.
A co invalidi, co slobodne matky s detmi atd? Oni nepotrebuju pomoct?
A takto to by som mohol pokracovat.
A ked ma narok clovek s dochodkom 590e, preco by uz nemohol mat narok aj ten co ma len 600e? A tuto sused ma 601e a nedostane ziadnu pomoc.
Uz chapes ze kam tym mierim?
Podla mna by sa mal zrusit limit 50% a hned by to s referendami vypadalo inak. To je ale zaroven aj dovod preco ten limit nezrusia.
- reforma dôchodkov, tak ako som ju tu spomínal ja a dodatočné dotácie nízkopríjmovým dôchodcom si odporujú.
- iné skupiny ľudí, čo tu spomenul už yoggy a napríklad aj takí zamestnanci s minimálnou mzdou na tom nie sú o moc lepšie ak nie horšie
- pozeráš sa to veľmi jednostranne, kde dôchodcu s nižším dôchodkom staviaš do pozície obete, čomu úplne nerozumiem, nakoľko sú iné skupiny ktoré do takejto pozície nedávaš.
- mexické etnikum - nie všetci žijú ako žijú dobrovoľne, mnoho z nich chce pracovať a už dopredu sú zamietnutí lebo predsudky a rasizmus.
- spomenul si podnikateľa, ktorý optimalizuje a preto má slabý dôchodok ten ti je jedno, ale dôchodca ktorý bol nízkopríjmový toho ti už jedno nie je. Čo keď on tiež optimalizoval - minimálka na pásku zvyšok do vrecka. Aj tí čo reálne za tú minimáklu pracovali… je to lenivosť alebo reálna nemožnosť nájsť si lepšie?
Smerujem tým tam, že nevieš jednoznačne určiť či si ten konkrétny človek môže za situáciu sám a ťažko určiť koho dotovať a koho nie.
Mne prisla prognoza 500e ![]()
Inak minule som narazil na reel od jednej filipincanky, co tu pracuje len 72dni, ze ma udajne narok na 210euro. Ale pride mi maximalne odveci, ze posielaju prognozy aj takym ludom co tu pracuju ani nie 3 mesiace. Asi to ma byt motivacia, neviem.
K diskusii o dochodkoch treba doplnit, ze kazdy pilier - druhy, treti, osemnasty, akcie, etf, byty - je ponziho schema.
Pre pochopenie preco vzdy najlepsie posluzi argument ad absurdum - aku hodnotu budu mat za 40 rokov, byty, akcie, etfka atd ak by sa od zajtra prestali rodit deti? Resp komu by ste ich na dochodok predali? Prebali nas etfko alebo byt dosratych nevladnych v nemocnici?
Jedina vynimka/moznost ako sa o seba mozu postarat stari ludia bez deti je robotizacia - budu nas namiesto neexistujucich mladych opatrovat roboti.
Ano, presne to som chcel aj doplnit do mojho prispevku.
Ja mam uplny sucit so vsetkymi, ktori sa dostali do zlej zivotnej situacie. Ale nemam sucit s dochodcami, ktori prezili v zdravi vsetky tie produktivne roky a teraz sa stazuju ze meju nizke dochodky.
Rovnako to vidim aj napr. vo Svidniku kde je priemer kolko? 1200 v hrubom, co je tak 950euro v cistom a stazuju sa mi ludia, ze maju male dochodky, ze dostavaju len 700euro.
Nehovoriac o tom, ze vsetci maju domy/byty splatene, ziadne uvery a podobne.
A co maju robit ti chudaci co v tom regione pracuju? Ako si z takeho platu vobec dovolis kupit pozemok, nie to este postavit dom, ked uz aj najmensia kutica ta vyjde tak na 100k. Svojpomocne len s materialom sa dostanes mozno na 50k, ale tiez tomu obetujes cas, zdravie atd. A aj ked su dvaja, tak to nie je o nic lepsie.
Atd.
(pisem hlavne o mladych ludoch. potom sa netreba cudovat, ze z tychto regionov odchadzaju)
Ja si myslim, ze coskoro dojdeme k tomu, ze sa budu rodit deti zo skumavky niekde v artifical maternici. Cize toho, ze nebudu deti, by som sa nejak nebal. Na druhej strane stale ich mozeme navozit do nasich lepsich podmienok z ich horsich podmienok, kde majui problem s hustotou obyvatelstva - napr. taka India. Tam by musela klesnut populacia tak na tretinu, aby sa tam dalo vobec civilizovane fungovat, cize ludi maju dost. ![]()
môžte si tu písať, kto che čo chce, aj ma obviňovať, že som rusofil a ficovolič. Ale bohu žiaľ naposledy ficovy doslova vydláždili cestu späť do parlamentu zlatými ťehličkami , vláda, na “čele” s matovičom. Ešte to matovič nakoniec “zaklincoval”, že voľby posunu o pol roka a progresívci s čaputovou tam nasadili impotentného odora, ktorý za 1/2 roka nič nedokázal. Bohu žiaľ, rok2027, neveští nič dobrého, čo sa týka volieb o čom svedčí aj toto pošahané referendum. Zrejme to zasa vyhrá fico, čo by som bol veľmi nerád.
Síce deklaruješ, že nie si Ficovolič, ale srdce ťa nepustí. Ty si niečo ako Ruskí vládcovia, chceli by mať životnú úroveň západu ale zároveň neobmedzenú moc nad všetkým a to sa popiera samo v sebe. Keď niečo vyzerá ako kačka, rozpráva to ako kačka tak to jednoducho je kačka.
ja sa len bavím, ako sa všetci bojíme robotizácie a automatizácie, najnovšie umelej inteligencie. áno, vývoj ide dopredu, ale o tom, že nás nahradia roboty sa rozpráva od ich začiatkov. a trúfnem si povedať, že nenahradia ani naše deti. trochu viac sa rozmohnú, ale aj teraz je už vidieť zmenu v prerozdelení ľudí a ich zárobkových činností. toto čo bude chýbať pri strojoch bude robiť influencerov (just joke). proste nám nič svetoborné nehrozí.
a ak sa bojíme ponziho schémy a že sa nám nerodia deti a vymierame, tak vymierame len ako slovač. možno to raz tiež príde, ale nebojím sa toho, že na 4mio dôchodcov bude robiť 0,5mio detí a vnúčat, pretože práve toto nám vykryjú kamaráti z vietmamu, pakistanu či ukrajiny. jedine čo je otázka je, že aká bude kúpna sila. ok, dostanem podľa prognózy napr. 2000€. ale koľko chleba s maslom si za to kúpim?
a čo mal dosiahnuť Ódor s úradníckou vládou? a čo by sa stalo keby tá vláda nebola? okrem skorších volieb a skorších rozkrádačiek a zmien zákonov? radšej by som mal 10x impotentných ódorov ako posledné 3 roky Fica.
asi tak počas priemyselnej revolúcie od polovice 18st, do cca 1850. ľudia rozbíjali stroje, lebo im brala prácu. Takže robotizácie sa nebojí. Skôr sa bojím, že deťom sa znižuje IQ, dá sa ľudovo povedané osprostievajú. Nastáva u ních digitálna demencia, majú veľmi málo podneťov a sú chudobné na emócie. A nakoniec zlá životospráva (spánok, strav…) Školy sa bez psychológov a výchovných poradcou nezaobídu. Z toho pramení vysoká agresivita, neskutočná závisť a nenávisť. …Najhoršie na tom je že svet, všetko čo vymyslí, zneužije na zlé ciele(vojna, lenivosť…) Nobel vymyslel dynamit, aby uľahčil prácu v kamenolomoch, ľudia spravili bomby a iné zbrane na ničenie a zabíjanie. To isté bolo, keď sa Einstein odmietol podieľat na príprave a výrobe atomovej bombe. Jeho vysoké IQ mu to jednoducho nedovolilo. …
ale no, to fakt schvaľuješ polročnú zbytočnú vládu odora, ktorý vymýšlal infantilné lego kocky??a podobné zhovadilosti, ala PS, kde nakoniec, čuduj sa svete aj skončil. +Darovali sme migi a ss300 zadarmo na UA, a dodnes klamú, aký bomba kšeft spravili. . Podľa mňa zbytočne zabití pol rok pre SK. A to že sa sa fico drží roky a bezbreho kradne je hlavne dôsledok impotentnej opozície. za súčasnú vládu sa môžme poďakuvať matovičovy a nikomu inéme. Ľudia bohu žiaľ majú veľmi krátku pamäť. Radičová +sas = ďalšia vláda fica.
dzurinda so svojími platinovými sitkami vláčikmi a palackom, a dvojnásobnými platmi, tiež zabezpečil návrat fica. Teraz to je ešte hroznejšie, čoho je dôkaz referendum 26. Keď opozícia by mala naozaj záujem odstaviť fica, tak si musí uvedomiť, že nestačí vykrikovať “dosť bolo fica” a podobné zhovadilosti, ale niečo pre to aj spraviť. 108x píšem nepáči sa mi fico, ani ho voliť nebudem, ani srdiečko ma k nemu neťahá,ale zamyslite sa trocha: dnešná opozícia robí všetko pre to aby sa v r2027, zasa vrátil. !!! Čiže keď sa vráti nebudú na vine dôchodcovia a srdiečkari, červené karafiáta, ale jednoznačne súčasna opozícia na čele s BA kaviarňou. Bohu žiaľ musím sa opakovať, kto napíše pravdu o opozícii, tak je automaticky rusofil a ficovolič, ale takto jednoducho svet nemôže fungovať. A teraz domňa. ![]()
Pacho, už len Tvoje príspevky, bez ohľadu na to, koho volíš (je mi to úplne u …), sú jasným dôkazom, kto Ťa kŕmi informáciami. a nie sú to zrovna knihy. Stačí si pozrieť Tvoje slovné spojenia á la BA kaviareň. čo vieš o Migoch a S300? okrem toho, čo Ti Tvoje “neortodoxné” média a sociálne siete natlačili?
áno, opozícia je impotentná. zato fico je potentný zlodej a gauner.
Ale čo sa týka Tebe asi bližších tém:
“ani náboj na ukrajinu” - sme asi najväčší dodávateľ munície.
“zrušiť fašistickú zmluvu s USA” - kúpili sme ďalšie F16.
a mimochodom, kto tak podpísal nákup F16?
a nezabudni dodať, že USA bombardovala Juhosláviu (samozrejme bez hlbšieho politicko-historického kontextu).
A ďalší dôkaz Tvojho smerovania je veta bežná z komentov na soc. sietiach - a teraz do mna. pomerne casto to tu davas ako vyzvu, len aby si sa mohol ďalej hádať.
nádych výdych a užívaj si dôchodok.