iste, tiež mám zopár percent v majetku v cashi, nie viac, ale už len to, že to tam majú znamená že ten majetok sa dá nejakým spôsobom uvoľniť pokiaľ treba. Vždy to ide porovnateľne ruka v ruke, s výnimkou zopár percent nepredajných, v meste kde máš 3i za 180k máš 1i za 80k, prípadne sa dá isť z vlastného do prenájmu atď a cash sa uvoľní, ten majetok proste je a dá sa s ním pracovať, kto tvrdí že nie, tak problém je v pohodlnosti a hrdosti. Osobne poznám kopu dôchodcov, ktorí dožili v 1i byte cca 30m2 a boli spokojní, že nemuseli na staré kolená riešiť záhradu, dom atď, zároveň poznám aj kopu takých čo zo svojho 6i domu využívali iba kuchyňu lebo im nevychádzalo kúriť, takisto to nedávam ako recept pre všetkých, ale alternatívu, keď im nevychádza vyžiť z dôchodku. S adresným 13. dôchodkom nemám problém, problém mám s tým, ako enormne sa nafúkli náklady na dôchodky od 2019, predtým aj keď SP prelievala iné fondy na dôchodky, vystačila si, teraz 3mld sa dotuje, to je extrémne číslo, ešte keď si zoberieme, že na dlh, tak sú to obrovské peniaze hore komínom.
S výsluhovými dôchodkami plne súhlasím, už dávnejšie som písal, že ekonomicky aktívnemu 40tnikovi platiť dôchodok je choré.