Ale však v poriadku, dúfam že tu žiadosť riadne preverí a vydá (kladné) stanovisko v deklarovanej dobe. Je to malá dedina takže ten počet žiadosti by nemusel byť veľký ….
Neviem, ale ak ešte niekomu nie je jasné, že žijeme v štáte ovládanom mafiou (tohto času 15. rok a predtým 8r s Vladimírom Lennonom) tak to zopakujem ešte raz. Oni majú tento úsek v poradí ich dôležitosti na možno 159 mieste.
Mafia nerozmýšľa ako normálny občan. Mafie rozmýšľa systémom: najprv ja, a keď niečo zvýši, tak dostane aj plebs (obedy, vlaky, 13. dôchodky). Bohužiaľ, pre plebs to začali rozdávať, aj keď už nezvýšilo, a síce na dlh, ale to len ide v tej istej línii, že len oni a po nich potopa.
V podstate, keď sa nad tým zamyslím, tak mafia je ešte o čosi lepšia, lebo mafia sa chce udržať čo najdlhšie, preto aj tie dohody v podsvetí. Naša vládna mafia sa ani už nepotrebuje udržať (trestný zákon bol už novelizovaný tuším 13-krát za 2 roky a ešte zabudli na kajúcnikov, tak možno bude aj 14. novela), haciendy a luxusné apartmány v Dubaji a na Blízkom východe čakajú a predpokladám, že niečo je aj v Karibiku, keby bol problém. Také chorvátske pobrežie ako Rogoznica, Sukošan, Pag a iné to je len ako víkendová chata.
svaco, bohu žiaľ, tak vypadá, že tá mafia, bude vládnuť aj po 2027mom. Nie kôly dôchodcom, ale kôly neschopnéj opozície, ktorá nemá iný program, len ako robiť zle. Na plnú hubu vykričia, že zrušíme 13te dôchodky, (lego kocky a plešatý kaderník) tak mi vysvetli, kto ich bude voliť z dôchodcov, ktorí majú svoj život v podsate za sebou. Dost sa napočúvali, vydržte, 10rokou bude dobre…
Každý normálny človek bude voliť kohokoľvek okrem vlády + fašistov. Dôchodcovia na Fica doplatia najviac (spomeň si na Grékov) sú proste situácie, keď prejdeš za break point a všetko sa rúca. Maldí môžu odísť do zahraničia a vysrať sa na mafianske slovenako, ale dôchodcovia nemôžu. A bez mladých ľudí, ktorí financujú 1.pilier to dôchodca nedá, lebo čím viac vezmeš pracujúcim, tým viac mladých odíde a si na špirále vedúcej k sebazničeniu, bohužiaľ asi to za nás bude musieť urobiť EK a zriadiť na Slovensku finančno ekonomicky protektorát. Gréci si tým prešli, my sme sa nepoučili na nich, tak pôjdeme podobnou cestou.
Ty Pacho mi pripadáš úplne finančne negramotný, človeče mi ideme na dlh a raz to treba splatiť, donekonečna nám požičiavať nebudú. Treba prijať pravdu, pravda oslobodzuje od nezmyslov a nenáležitých emócií. Aj mne by sa páčilo, žiť na dlh, keby to aml kto za mňa splatiť. Lepší hrozný koniec a ko hrôza bez konca.
Som veľmi zvedavý koho budeš voliť, pravdepodobne zas tých, ktorí pre teba majú ďalší Danajský dar.
a kto nie???
Krajiny s najvyšším dlhom (nad 100 % HDP):
-
Grécko: 146,0 %
-
Taliansko: 137,0 %
-
Francúzsko: 116,0 %
-
Belgicko: 108,0 % [1]
Krajiny s miernym až vysokým dlhom (60 – 100 % HDP):
-
Španielsko: 105,4 % (približná hodnota)
-
Portugalsko: 89,7 %
-
Fínsko: 88,5 %
-
Rakúsko: 81,5 %
-
Maďarsko: 74,6 %
-
Slovinsko: 65,7 %
-
Nemecko: 63,5 %
-
Slovensko: 61,4 %
Krajiny s najnižším dlhom (pod 60 % HDP):
-
Rumunsko: 59,3 %
-
Chorvátsko: 56,3 %
-
Cyprus: 55,0 %
-
Česko: 44,3 %
-
Holandsko: 44,4 %
-
Litva: 39,5 %
-
Írsko: 32,9 %
-
Dánsko: 27,9 %
-
Luxembursko: 26,5 %
-
Estónsko: 24,1 %
-
Bulharsko: 29,9 % [1]
prosim to je tz akeho datumu
Žiadna krajina svoj dlh nespláca, vždy je podstatné udržať dlh len do takej miery, aby ostal financovateľný, čo znamená, že musí byť ekonomický rast, ono splácať štátne dlhy nie je ani múdre ani rozumné, nakoľko moderná ekonomika má v sebe infláciu ako prirodzenú súčasť. Nie je to múdre ani pri firmách ani pri fyzických osobách, len treba rozlišovať čo je dobrý dlh a čo ten zlý, ten čo má aktuálne štát dobrý veru nie je.
Rok 2025: 61,39 % HDP (83,96 mld. eur)
zasa si ma nepochopil, ale nevadí. už minimálne po 10x píšem, že fica som nevolil, ani nebudem voliť, ale celý problém je opozícia. Načo nám bude dnešná opozícia , keď to dopadne ako za matoviča. V prvom rade mi vysvetli, ako môže spolu fungovať KDH s PS,?? Zatiaľ to tak vychádza, že bez matoviča sa vláda nebude dať vyskladať, no ďakujem pekne.
nie KDH a PS. ale hlavne OLANO a zvysok resp. SAS a OLANO.
Cela pointa Matovica je, ze kvoli svojim psychozam drzi vsetkych v nestabilite a napati, a nikto nemoze lahko budovat novu mafiu, lebo im to hned otrieska o hlavy. Asi idealny politik na to, co tu teraz je, chaoticky rozrusit staru mafiu a chaoticky nedovolit novej mafii, aby zapustila korene. Nemam ziadne iluzie o politikoch, len si spomenme na korupcne “krestanske” kauzy KDH a SDKU, tak asi jedine riesenie je tam mat nepredvidatelneho psychotika, s ktorym sa neda dohodnut na dlhodobych rozkradackach.
Ok, tak aby sa neukradlo, tak nech nám vládnu psychopati a najhlúpejší z hlúpych.
Politika je o peniazoch a ich prerozdeľovaní. Tam kde sú peniaze je lobing a presadzovanie záujmov.
Aj Matovic ma svoje rozkrádačky - eurolab lambda, testy. Trnavská firma napojená na jeho rodinu. Na to sa akosi zabúda.
Hej, vsak preto nemam iluzie, aj on hodil susto sponzorovi/rodine z Trnavy, a tiez ta diplomova praca “nadiktovana” kamoske v Chorvatsku pocas dovolenky je uplna blbost… Ja beriem politku tak, ze nemam ziadnu stranu, ktora by zastupovala moje zaujmy, kazda koalicia je package deal, ktory ma kopec nevyhod, a tak jedine co ostava, je minimalizacia skod a excesov a sem-tam korekcia smerovania, ked niekomu pri moci zacne uz moc vyhravat. Ale pri kazdej vlade si Penta uchmatne ziskove casti zdravotnictva a statu/ludom necha tie stratove a podobnych pripadov je kopec… A z toho su potom ceny na SK vyssie, ako v DE; mal som dost, ked som videl ceny nehnutelnosti v Rimavskej Sobote - rodinny dom, ktory potrebuje rekonstrukciu za 300k, v ZA polorozpadnuty dom za 500k - za to clovek moze mat rodinny dom v okoli Frankfurtu s 5x platom…
apropo
cey su vyssie na SK ako v DE z viacerych dovodov, mozes priratat aj to, ze SK (cela vychodna EU) je “nejaka” smetna nadoba a majitelia vsetkych predajcov su nemci. Takisto ako ze do slovenskych vyrobkov sa pridava lacnejsie suroviny a ceny su vacsie atd
Cena domu suvisi tiez z dovodov nedostatku domov na SK. Neboj nik by neplatil viac ako treba, ak by ponuka dosiahla primerane dopyt ![]()
Chorvati si vydupali znizenie cien potravin, ktore im tam Lidl vyrazne zvysil po zavedeni Eura tym, ze 1-2 dni v tyzdni nenakupovali a znizili tak obrat nenazranym Nemcom. Vies si to predstavit na SK? Ludia si tu nechaju skakat po hlave. A tiez na SK si niekto precital Kiyosakiho “Rich Dad Poor Dad” a zacal skupovat byty na “investicie” a tym sa vytvoril nedostatok bytov v mestach s najvyssim dopytom (BA/KE/TT/NR/ZA); to Rimavsku Sobotu nevysvetluje. Proti tomu je relativne lahka pomoc - zdanovat 3. a dalsiu nehnutelnost polovicou bezneho najmu v tej oblasti a obmedzit hypoteky na 3. a dalsiu nehnutelnost vyzadovanim vyssieho zakladu. Tak to uz par krajin robi - ale zase vies si predstavit, ze to nejaka vlada na SK prijme a tym si sponzorov odreze od vynosnych spekulacii?
Ano, ale ja by som povedal, ze na slovensku nemame domovu kulturu.
Alebo lepsie povedane mesta sa nerozrastali tak, aby tam vznikali domy, ale natvrdo sa tam stavali panelaky a ludia sa presidlovali z dedin… Cize mame mesta, ktore maju vela obyvatelov, ale vsetci byvaju v nejakych panelakoch a podobne. Tiez sa vo velkom stvrde likvidovali, ako napr. v Petrzalke ci pre starsich Engerau. Na konci 80tych rokoch sa zacala aj s likvidaciou prievozu, ked sa zburali domy na mierovej a postavili sa tam panelaky, ktore boli dokoncene zaciatkom 90tych rokov, plan bol dalej pokracovat a za 10 rokov tam nemusel byt ani jeden dom…
Napr. v takom Brne je cca 32000tisic rodinnych domov, zatial co v Bratislave len 23000…
Sorrz, ale to je len zase hladanie nejakeho nepriatela. A vsetci politici sa tvaria, ze ja nic, ja muzikant.
Aj ked najvacsi nepriatel je v tomto mesto. Konkretne jeho uzemny plan… Napr. take kosice. Preco pri letisku nenaplanovali novu stvr pre desatisice ludi? Je tam elektricka, dobre napojenie do centra. Akoze fakt si neviem predstavit, ze kde by sa inde malo stavat…
A rovnako aj v Bratislave, kde cele mlynske nivy vyzeraju ako v pripjati a to len kvoli tomu, ze uzemny plan tam dovoluje len obciansku vybavenost a nikto nechce stavat donekonecna kancelaria, ked je ich dostatok… Tento rok to ciastocne zmenili, ale aj tak to neriesi problem. Napr. pri takej Bajkalskej mas vela volneho miesta, je tam dobra infrastruktura a aj tak sa tam nestavia, lebo tam mozu byt len kancelarie… A potom sa stavia na konci petrzalky - slnecnice, ci bory alebo aj pri letisku. Potom sa znova cudujeme, ze preco je tak vela aut v meste, no preco asi, ked vsetci byvaju na okraji a nikto nebude cestovat MHD hodinu, ked autom to ma za 10 minut. Ale stavat tam, kde je MHD a do prace by to mali MHD 10minut, tak tam sa stavat nemoze, lebo uzemny plan…
A potom tu mame dalsi problem a to je to, ze ked sa obmedzuje vystavba v meste, tak sa rozvijaju okoilite obce ci mesta a znova vsetci jazdia autami do Bratislavy. Akoze mi niekto vysvetlite, ze preco sa nemozu rozvijat podunajske biskupice, ale Rovinka uz je v pohode, aj ked je to rozdiel len 3km. Alebo napr. taky chorvatsky grob, preco to nemohlo byt sucastou vajnor a vsetci by boli obyvatelia Bratislavy, potiahla by sa tam normalne MHD, pretoze by z obyvatelov mala Bratislava prijem… A tak sa to postavilo mimo, lebo uzemny plan a nikomu to realne nepomohlo. Lebo byvanie je v Bratislave stale drahe, ti co chceli byvat, tak sa museli odstahovat a musia dochadzat dlhsie do prace a zase Bratislavcania nadavaju na vela aut, lebo nikto nebude znova dochadzat do prace hodinu, ked moze ist autom za 10minut…
atd.
Tie Mlynske Nivy s Pripjatom bolo dost trefne ![]()
Celkovo je BA strasne zanedbane a nekoncepcne mesto. Stale hovorim, ze je to mesto trvalych docasnych rieseni. Ani ten uzemny plan sa nerespektoval, ale menil podla “spriatelenych” zaujmov, a teraz sa tam uz neda postavit severna tangenta, ci lahke metro bez toho, aby to nebolo super predrazene. Ked prechadzam BA smerom z Viedne, tak mam z toho vzdy depresiu; nastastie sa to teraz uz da cele obist po D4 a maximalne nafetovat to, co prave vari Slovnaft. V normalnom meste by vsetky satelitne dediny mali nieco ako S-Bahn s 5-10 minutovymi intervalmi, ktore by zvazali periferie do mesta, bez ohladu na to, ci su sucastou mesta. Ale v BA je aj hlavna stanica na uplne blbom mieste, aby to malo nejaky efekt.
Severnu tangentu postavis aj ako povrchovy variant, staci len presunut hlavnu stanicu na nove mesto. ![]()