svaco
vladik: A ja ešte dodám, že tie percentá nie sú od všetkých voličov, či že by volilo 100% a tým tie percentá ešte klesnú
”Máš ohľadom týchto svojich tvrdení nejaký sociologický prieskum? Ak nie, tak tak napíš, že si sa pomýlil, lebo inak ťa budem pokladať (a zrejme nie len ja) za ďalšieho Táraja a gágaja (copyright má Mečiar)”
vladik: Výsledok vedenia školstva SaS.
“Máme tu ďalšieho človeka, čo nevie počítať, zdá sa. Koľko, že rokov od roku 2006 mala SAS ministra školstva? Ak nevieš tu máš sumár (diery v dátumoch sú, keď bol minister odvolaný a rezort viedol iný poverenec):”
Sváco, vidím, že ty si do politiky veľký odborník, ale ja ti to neberiem. Možno že si absolventom politológie? Začnem z konca. K tým sociologickým prieskumom sa ťažko v krátkosti k tejto téme vyjadriť a len sa ťa opýtam, koľko prieskumov si urobil ty? Ja aby som v demokratickom vysokoškolskom vzdelávaní diaľkovou formou okolo roku 1996 musel vypracovať minimálne tri sociologické prieskumy a tie na skúške aj obhájiť a neskôr pri štátniciach v diplomovke opäť potvrdiť niektoré tézy, ktoré som uvádzal. Mne je jedno za čo ma budeš považovať hoci aj s výrokom politika Mečiara, to je tvoj názor. Nás učili nielen tie prieskumy robiť, ale akých chýb sa vyvarovať a ako vyberať vzorky klientov, nato aby sme mali relevantné a nie skreslené výsledky. Takže ak si porovnáš výsledky volieb z minulosti s prognózami, tak ti to bude hneď jasné, že aj renomované prieskumné agentúry sa mýlili a z predchádzajúcich diskusii sa aj potvrdilo, že prieskumy ovplyvňujú voľby a nezvoliteľne strany sú vytláčane rozhodnutím voličov v neprepadnutie jeho hlasu. Fica a jeho terajšiu politiku nemusím, čo predvádza od roku 2023 nemusím, no mal pravdu s tým 50 dňovým moratóriom a mne je ťa ľúto, že si sa skladal finančne na prieskumy, len aby boli aj počas týchto zmienených dní.
A k tomu školstvu. Ďakujem, že si rozšíril môj obzor, ale aj obzor všetkých diskutujúcich o vedení rezortu školstva. Ale podstata je v tom, že až SaS začalo riešiť školskú reformu v praxi a nie len teoretický , ktorí tiež pejoratívne uvediem dovtedy sa riadili legendárnym výrokom politika Mečiara.
No a po Grohlingovi túto reformu nikto nezmenil, nevylepšil a všetci tebou menovaných považujem tiež len za figúrky na šachovnici, ktorých poťahujú ich mocipáni, lebo ich ega sú vysoké a do ďalšieho parlamentu sa chcú dostať za akúkoľvek cenu. A odkiaľ mám, že to školstvo nie je také, ako malo byť. Počúvaj starších pedagógov, ktorí majú už určite skúsenosti a nie len mladších, ktorí sa finančne nabalia na predložených projektoch, ale výsledok vidíme v praxi katastrofálny. Tiež sa to nedá jednoducho všetko o tej reforme v krátkosti opísať a ako v doprave, tak aj v školstve vládne politika a nie odbornosť. Rozvíjaním tejto témy by sme zahltili celu túto diskusiu, ktorá by nemala žiadne relevantné výsledky v praxi. Viď práve teraz v politickej súčasnosti sa školstvo rieši a bez názorov odborných skupín starších pedagógov sa pretláča model, ktorý bude povinný od roku 2027 pre všetky školy. Pohroma ešte len bude, lebo pri výmenách pedagógov, nebude zodpovedného, že do tretieho ročníka bude žiak vedieť, čítať, písať a mať základne návyky k učeniu (len časť problému). Nieto že bez kalkulačiek z mobilov nebudú vedieť počítať základné čísla.