Verejné financie a politika

nie nie, to nie je papagajovanie, ale pohľad aj z druhej strany. Netvrdím, že je to pravda, len nepochopím, prečo tak prísne “cenzurujú” ruský pohľad na ŠVO??? u nás sa smie uverejňovať, len ten "správny " názor. :grinning_face:: Veď keď je demokracia, tak nech ľudia vidia aj druhú stranu, a nech si sami spravia názor. Napr,: Prečo zverejňujú ukrajinské neoverené počty vyradených ruských vojakov??. Prečo nikdy nezverejnie počty ukrajinských vojakov???: Daľší správny názor je, keď podľa neovrených ukrajinských zdrojov, rusy zabili dvoch dospeýlch a minimálne jedno dieťa?? Ešte nedá mi nespomenuť “buču” veď téj šaskárni dnes neveria ani deti v škôlke. Mne vadí, keď sa nezverejňujú objektívne spravodajstvo z oboch strán, ato nemyslím len tento konflikt. Prečo sa napr. nepíše prevda o izraelskom konflikte??? 78 tisíc mŕtvych z toho 20 tisíc deti. Kde je neaká objektivita??. Prečo sa nepíše pravda??. Ale čo už, čo sa napagakuje do novín, tomu sa verí. čo nesedí súčasnej propagande tak sa npíše že je to hoax. Keď sa dokáže že to tak bolo, to už nikohe nezaujíma… Ono Tvoj problém, je v tom, že pre teba , každí čo má iný názor je automaticky Tvoj nepriateľ. Peace.

aha takze ak rusko utoci na bytovky civilistov a nikoho tam nezabije to je akoze ok? :smiley: si na smiech so svojou “druhou stranou”. to nie je nazor to je hltanie klamstiev. kazdy kto ma aspon 2 mozgove bunky to vie rozlisit ale tebe holt panbozko nenadelil. mas deti pacho? skus si ich predstavit ze maju taketo detstvo.

https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/1pajoja/a_kyiv_family_filmed_themselves_taking_shelter/

2 lajkov

jasné urážať keď dchádzajú argumenty. Predstav si deti mám, a fakt si neviem predstaviť, že by museli “narukovať”, a ísť brániť záujmi EU. Ty si zrejme mladší, tak sa spýtam, išiel by si do vojny, keby ťa povolali???.

1 lajk
1 lajk

ono sa to dá presne otočiť aj naopak. :innocent: napr aby sa neriešilo guantanamo / budeme kritizovať gulagy … :grinning_face:

Obhajovať krajinu, ktorá za posledných 100 rokov napadla každého svojho suseda, vrátane Československa mi príde choré.

Aj zlodej ti vie perfektne odôvodniť prečo kradne. Aj díler ti vie vysvetliť, že on nemá inú možnosť ako predávať drogy. To isté aj vrah.

Však vypočujme si aj Černáka prečo robil čo robil, aj Piťa aj Polgáry aj Rigó, aj Kýbel mali určite dobrý dôvod. Neviem čo tie hnusné médiá a západná propaganda ich furt robia za zlých. Ach :person_facepalming:

6 lajky

tiez by ma zaujimalo preco finsko a svedsko tak nahle vstupili do NATO ked sa tomu tak dlho vyhybali. urcite za to moze ta svetoznama mierumilovnost ruska. fini tiez postavili plot na hranici s ruskom len tak z roztopase

https://www.reuters.com/world/europe/finland-starts-fence-russian-border-amid-migration-security-concerns-2023-04-14/

2 lajkov

ja fakt nepotrebujem obhajovať rusko. Ale položme si otázku, ktorá veľmoc nenapadla iné štáty??. Len tri poznámočky: 20tisíc zabytých detí v pásme gazy nikomu nevadia, resp všetci to "prehliadajú. Bezdôvodné napadnutie iraku, je tiež OK. Len tak pre zaujimavosť, irak sa dodnes nespamätal z agrsívnej a hlavne bezdôvodnej vojny, ale to je v pohode ???. Najlepšie sa mi páči pojem humanitárne bombardovanie v kosove. Nech mi toto niekto vysvetli?. Podľa mňa zabitie je vždy zabitie, a bombardovanie je vždy bombardovanie, či sa mýlim, a zasa obhajujem rusov???.

Rusko je velmoc? Preco, ze maju 5000 hlavic? Je to chudobna a zaostala krajina ktoru kremelsky jastraby oblbuju uz 300 rokov. To tliachanie aky su uzasny je pre rusky narod, nie pre slovakov ktory im fandia. Budte uz konecne stredoeuropania a prestante otacat krky ku moskve. Este nic dobre odtial nikdy neprislo. A dalo by sa pokracovat… Pacho preco riesis Gazu alebo Iran. Riesia to iny.

10 lajky

okrem pripadov kedy to robi rusko. vtedy je to podla teba len “hajenie zaujmomv” a “rozpravky pre deti”

7 lajky

On ani povodne oficialne nedeklaroval ze ide obsadit Ukrajinu.

V prihovore 24.2.2022 v den zaciatku “specialnej vojenskej operacie” Putin povedal ze cielom nie je obsadit uzemie Ukrajiny. Tu to mas priamo z oficialnej stranky kremla ak mi neveris:

”It is not our plan to occupy the Ukrainian territory. We do not intend to impose anything on anyone by force.”

To povedal 24.2.2022. Len po 6 mesiacoch v septembri 2022 zorganizoval referendum na okupovanych castiach uzemia Ukrajiny o pripojeni k Rusku, ktore boli pod ruskou vojenskou spravou !
Referendum sa ale tykalo aj casti a miest ( vratane takmer milionoveho Zaporozia ), ktore pod ruskou okupaciou neboli !!
Na zaklade vysledkov referenda ( 90% za, aj ked sa jedna o uz ukrajinsky majoritne oblasti - to bude asi tak validne ako volby kde 99% vyhravalo KSČ ) pripojil tieto oblasti vratane neokupovanych casti do Ruska co este aj zakotvil v ustave Ruskej Federacie !!!

Je uplne jedno co oficialne deklaruju, dolezite su ich ciny a tie hovoria jasne.

Ked sa v 2014 na Kryme objavili “zeleni vojacikovia” bez znakov, tak Rusi a priamo Putin povodne hovorili, ze to nie su ich vojska. Nasledne referendum ale uz bolo vykonane pod okupaciou ruskych vojsk. Zeleni vojacikovia mali zrazu ruske vlajocky.

V prihovoroch Putin velmi casto spomina, ze rusko stratilo svoje “historicke” uzemia a sfery vplyvu. A tym mysli aj nas.

V 2014 ked bolo obsadenie Krymu a Majdan, tak ten Majdan vobec o NATO nebol. V tej dobe bola dokonca podpora NATO vramci ukrajinskej verejnosti nizka. Priamo v ustave mali napisane ze Ukrajina je neutralna krajina.

Ukrajina mala s Ruskom podpisanych niekolko dohod o tom, ze Rusko respektuje hranice Ukrajiny a dokonca im poskytuje bezpecnostne zaruky:

• Budapestianske memorandum
  • Dohoda o priatelstve, kooperaci a susedstve medzi RU a UA
  • Dohoda o vzniku spolocenstva nezavislych statov

RU vsetky tieto dohody porusilo a svoje bezpecnostne zaruky nenaplnilo.

Co teda Putin chcel zmenit a co ukrajincom ta neutralita priniesla? Zblizovanie sa k NATO, narast ukrajinskeho nacionalizmu a propagacia ukrajinskeho jazyka je priamy dosledok toho co Rusko od 2014 na Ukrajine robi.

Zaujimave, ze tieto reci o utlacani maju vsetci pro-ru propagandisti a politici na Slovensku, aj pri aktualnej vlade a ich geopolitickom naladeni. Avsak dalej si to pisu a hovoria a nikto ich za to nezatvara.

V Rusku ludi, ktori protestovali proti vojne rovno brali policajti. Dokonca nazvat SVO vojnou bolo nelagalne na zaklade ich zakonov a diskreditacii armady.

Az teda nato ze tomu veri vysetrovacia komisia OSN, medzinarodny trestny sud, Amnesty International a cely vyspely svet.
Jediny kto to spochybnuje je Rusko. Rusko kde v mediach pravidelne oznacuju ukrajincov za chochlov, ukropov a podludi. Rusko, ktore vravi ze vlastne ziadni ukrajinci neexistuju a je to slepa odnoz rusov. Rusko ktore nema problem zbombardovat cele mesta aj s civilistami. A potom su vsetci prekvapeni a nechcu tomu verit ked Rusko vrazdi.

Oblubena mentalna disciplina - ak nie su pro-rusky tak musis byt automaticky vo vsetkom pro-USA.

Tu samozrejme chyba kontext toho, ze bombardovanie Srbska bolo v 1999. Juhoslavske vojny zacali v 1991. Bombardovanie prislo po tom co Srbi zbombardovali Vukovar, ostrelovali Sarajevo, vykonali genocidu v Srebrenici a pokracovali vo svojej agresii proti Kosovu dalej.

9 lajky

prečo mi vkladáš do “úst” veci ktoré som nikdy nepovedal. ˇCo sa týka tej buče, myslím si že nie som sám, aspoň tie zábery, čo boli oficiálne zverejnenie vyvolávajú veľké pochybnosti o pravosti. Presne ako sa dva roky vykrikovalo, "nordstrím "vyhodili rusy, hodne ľudí to zožralo aj s udicou, a dodnes tomu veria, napriek vyšetrovanie. a takých je x pripadov. Nepíšem to preto aby som obhajoval rusov, ale to sú jednoducho fakty. Ešte raz napíšem, je jedno či je to rus , ukrajinec, izrael, alebo kdesi v afrike, zabíjanie bude vždy zabíjanie, a podľa mňa žiadna ospravedlnenka na to neexistuje. No a ešte raz napísať že je to humanitárne bombardovanie, tak to je už sila… podobŇe ako hirošima/nagasaky vživote nepoviem že to bolo v poriadku, lebo jednoduch zabili (nevinných) ľudí, podobne ako rusy zabíjaju tiež nevinných ľudí.

2 lajkov

ale povedzme ze chapeme aj ruske postoje. ze krym bol vzdy ruske uzemie a ukrajine ho daroval chruscov, ze na donbase je ruske obyvatelstvo.

rusko najskor ani nechcelo utocit ale chcelo aby ua s nimi podpisalo obchodne a dalsie zmluvy, zrieklo sa nato aj eu, proste aby sa z nich stal satelitny stat tak ako bielorusko. rusi dodaju energie a s ua si nazvajom otvoria trh. take male rvhp.

lenze rusko je velmoc vojenska a nie je velmoc ekonomicka. byt ruskym satelitom sa prilis neoplati. k tomu znacna cast ua obyvatelov najma v strednej a zapadnej casti maju k rusom averziu. zakazovat niekomu aby vstupil niekam je nonsens. prikazovat mensej krajine aby obmedzila svoju armadu je tiez nonsens ako aj odovzdat dalsie uzemia kde maju vybudovane obranne linie. kto garantuje ze ruska armada po1-2rokoch pod nejakou zamienkou neobnovi tzv. SVO ?

na druhej strane chciet vratit krym a donbas kde obyvatelstvo oslavovalo pripojenie k rusku ohnostrojom je tiez nerealne. treba velke kompromisy na oboch stranach.

4 lajkov

Pacho je brutálne zakonšpirovaný človek, tak ako mnoho ďalších. Včera som bol s podobným človekom z mojej rodiny, murár, pracant finančne sa mu celkom darí, je šikovný, robí aj 12h denne ak treba, ale názorovo proruský, proficovský a sťažuje sa mi, že sa málo stavia, že musel znížiť ceny, ale ani slovo o ekonomike pod Ficom a o príčinách.

Keď som s ním sedel pred voľbami 2023 a pýtal som sa ho koho bude voliť, tak povedal že zlodej (to akože on, lebo robí za cash na drevo) volí vždy zlodeja (to akože Fica).

A keďže takýchto malých živnostníčko a zamestnancov je tiež dosť a v hlave majú piliny, tak tu stále bude cca 25-33% ľudí, ktorí budú podporovať nezmysly.

A tých proruských hajzlíkov, ktorý nadávajú na EU, ale dotácie z EU milujú a pomáhajú ich rozkrádať, z tých my je zle. To je tá povestná ľudácka linka v našej spoločnosti, ktorá sa tu tiahne od roku 1918 a ťahá našu spoločnosť stále len na dno, ale v rodinách sa to ľudáctvo odovzdáva z otca na syna.

A čo sa týka Ruska, s ním neplatia žiadne dohody, v podstate môžeme podpísať s Ruskom akúkoľvek dohodu, ale musíme byť pripravení, že Rusko ju môže kedykoľvek porušiť. Bohužiaľ, dohody s Ruskom musia byť kryté zbraňovými systémami, kvalita ktorých vysoko prevyšuje tie Ruské - síbírske na kolene urobene a postavené z amerických a čínskych čipov.

10 lajky

celkom vtipnééé.

1 lajk

Svet napreduje. Len ti co nestihaju sa vracaju k imperialnym dobam. V nadeji ze im to pomoze. Vieme ako by to dopadlo keby teraz Nemci chceli Sudety a Cechach a v polsku, madari snivaju tiez o byvalch uzemiach a mnohe dalsie staty citia krivdu. To by sme skoncili vsetci a skoro.

Rusy zrejme vobec nechapu ako vyzeraju vo svete. Ze druhu vojnu vyhrali a porazili nemcov. pozrime sa co dosiahli nemci za 80 r. a co rusi… hrdia sa ze to natreli a pritom v Moskle vydime same MB, Audi a BMW. Deti vsetkych oligarchov studuju na zapadnuch univerzitach. Mister Lavrov ma dceru ktora zije z mamou v Londyne. To je vsetko ok u tich proruskych slovakov?

6 lajky

Tak vezmi ten svoj druhý pohľad na “ŠVO”, že keď je to tak ako teda Rusi tvrdia, prečo teda po vzore NATO neposlali na Kyjev pár rakiet a bombardérov aby Zelenskému vysvetlili že takto teda ako nie, ale zobrali rovno 300k chlapov a vyrazili to tam okupovať. A vysvetľuj toto…

1 lajk

nemci nevlastnia sudety zato vlastnia najvacsi cesky klenot skodovku, atd.. madari vlastnia slovnaft. moderne krajiny uplatnuju svoju imperialnu politiku civilizovanejsie. ale bez pochyb je to lepsie pre vsetkych nez vojna/vojenska okupacia.

4 lajkov

Isteze,to je ta spravna cesta k lepsiemu zivotu ludi. Len nie som si isty ci v rusku by bol lacnesi chlieb, maslo a ine produkty, po zhltnuty U- krajiny.

Im primárne neide o to aby bolo v Rusku lepšie, ale aby na UA nebolo lepšie. To akokeby dne s Briti opäť obsadili Írsko, lebo tam majú momentálne vyššie HDP na osobu a teda ako je to možné, že kedysi chudobné írsko je dnes na tom lepšie ako UK.

Primárny problém nebol ani NATO ani nič podobné, ale snaha vstupiť do EU, lebo to by Rusi zrazu videli, že predtým chudobnejší ukrajinci sa majú lepšie ako Rusi

7 lajky