Ešte raz 13. dôchodok:
Matematika nepustí, ak ho dáš dôchodcom, vezmeš tým niekomu inému, častokrát aj dôchodcovi, ktorý kvôli tomu zomrie v nemocnici a v Čechách by z nej odošiel po svojich
Ak chete vyššie dôchodky, prilákajte späť vysokozarábajúcich ľudí zo zahraničia (aspoň Slovákov, ktorí odošli kcôli Ficovi a spol.) tzn. nevoľte súčasnú vládu a Republiku, lebo to je úplná debilita.
- dôchodok by mali dostávať max 10% ľudí, ale nie ako 13. ale ako doplatok k 12-tim dôchodkom tzn. rozpočítať.
Ak to tu celé praskne Pacho, tak neprídeš len o 13. ale aj o 25 až 30% zo všetkých 12-tich dôchodkov, viď to čo sa stalo v Grécku - jedna skúsenosť a precedens už je.
Nevo83 - tiež riadne trepeš, nielen tvoja mama išla do dôchodku v roku 1994, mnohí išli ešte skôr a čo, ideme navyšovať 100 tisíc ľuďom, normálne sa spamätajte. Moja babka sa dožila 94 rokov už zomrela, robila ako robotníčka a nikdy sa nesťažovala na dôchodok, ale privirábala si pri dôchodku, dedo to isté a ešte ma aj podporovala na VŠ a ja som im v lete chodil pomáhať na pole, kým kámoši išli na Domašu. Keď si dobrý syn, postaraj sa o mamu, tak to má fungovať.
Dôchodky bol ten najhorší výmysel Bismarka, úplne zrušil medzigeneračnú solidaritu.
Ak chcete vyššie dôchodky musia sa tu produkovať výrobky s vysokou pridanou hodnotou, ale toto s vládou, ktorej minister si v dátovej schránke nenastaví notifikáciu (na 1 alebo aj 10 emailov jeho, ženy, sekretárky) nemáme šancu dosiahnuť.
Krajina má len také dôchodky aké si zaslúži a ešte jedna správa na záver, aby ste boli v obraze:
- čím budú vyššie nekryté dôchodky
- tým viac bude chýbať inde (inak to neide)
- a tým viac ľudí bude odchádzať (lebo maldí sa na dôchodcov, ktorí volia zlodejov môžu viete čo)
- a tým bude zaas o čosi menej na dôchodky a Fico povie, že na dôchodky sa nesiaha
- takže o 2 krát čosi bude niekde viac chýbať
- čiže cca 2 krát viac ludí bude odchádzať
- atď až sa dostaneme že 5 krát viac ľudí bude odchádzať a čo potom (stále rovnaké dôchodky, veď oni si to zaslúžia, tak nech nevolia zlodejov)
Už ste pochopili, aká špirála sa tu roztočila z 13. dôchodkami a to sme len niekde v 1. desatine a hardcore príde tak v poslednej tretine, modlite sa aby sme sa tam nedostali (ale naštasie sme zatiaľ v EU a ak sa dostaneme možno do 2. pätiny tak EK zatiahne ručnú brzdu a pripravte sa na náraz ako mali nedávno tú česť v rýchlliku pri Pezinku, nie akždý to musí prežiť, odporúčam vytvárať nejaké rezervy)
Prírodné zákony sú proste zákony, ktoré nevytvorili ľudia a preto ich nezmeníme. Matika a fyzika je buď od Boha alebo od prírody (všetko mimo nás) Buď sa ich snažíme pochopiť a zarobiť na nich, alebo sa tvárime že neexistujú ako Matúš Zaplať Všetko a smola (a to pritom Matúško narazil len na ľudský zákon, ten fyzikálny by pre neho dopadol omnoho horšie).