2023 to je super kombinácia Matovič + Fico skoro 25%, v roku 2024 už čisto Fico 15% masaker, ako by sme boli Nóri s ich ropou
iste. akurat s malym zarobkom sa tazsie pomaha ako velkym. zmysel priebezneho systemu je riesit prave toto.
Svaco, Tak ten tvoj graf nezahrna len dochodky, ale aj vela inych socialnych zloziek, a keby sme si nevychovavali generacie, ktore ziju z roznych davok, tak by to asi nebolo take vysoke.
A nase hesla z minulosti sa stale vyuzivaju, co vidno pekne v spravani okolia.
“Ak moze on, mozem aj ja”. “Kto neokrada stat, okrada svoju rodinu”. “Ak vyuziva stat na dojenie socialnych davok on, tak preco nie aj ja?. Som o nieco horsi?”
Rezervy su, len ich treba aj uplatnovat a netolerovat. Napr. drobne kradeze tolerovane dokonca na sudoch, lebo chudak nemal a v praxi uz sa tym nikto nezaobera, pokial sa ho to netyka.
Áno v roku 2022 sa všetci hromadne dohodli, že idú na úrad práce a idú vyciciavať štát, škoda, že žiadne dáta toto nepotvrdzujú.
2022 z veľkej časti Krajniakove predčasné dôchodky, plus čiastočný 13. dôchodok.
2023 ich valorizácia, valorizácia všetkých dôchodkov, plný 13. dôchodok.
toto je pravda, uz davnejsie som niekde cital ze tie davky zdaleka nie su taky masaker.
posledne prieskumy: PS vedie, smer klesa, hlas tiez, volici sns presli k republike, sas, kdh ledva cez 5 percent, bez matovica sa neda zostavit vlada a bude si klast vselijake podmienky a sme presne tam kde sme boli v 22-23. chaos, bordel, rozvrat.
Devil, voľby neidú byť zajtra, ak za 2 roky takto padli, kde budú v roku 2027 teraz to s nimi vyzerá horšieako sa to vyvíjalo s Matovičom. Problém je v tom, že oni sa z chýb neučia ale kumulujú a to ešte vo februári ľudia zistia, že im klesli platy kvôli zvýšeným odvodom na ZP. Som zvedavý na prieskumy z marca a apríla, to už bude mať opozícia možno aj ústavnú väčšinu
Voľby:2023 koalícia má 79 kresiel
| Strana | Počet kresiel |
|---|---|
| SMER – sociálna demokracia (SMER-SD) | 42 |
| Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) | 27 |
| Slovenská národná strana (SNS) | 10 |
Rok 2025 október priemer prieskumov z viacerých agentúr:
SMER - 31, HLAS - 17, SNS - 0 = 47
Rozdiel 79- 48 = 31 kresiel strata
Ak k nim prirátame náckov z Republiky tak by mali 64 mandátov.
A po tom čo predviedli za posledný týždeň, si myslím, že to bude už len horšie
odpoviem futbalovym prirovnanim, ked smer nie je vo forme tak prehra tesne o 1 max 2 goly. ked opozicia nie je vo forme dostane debakel.
ps v tejto situacii by mala mat viac percent. a sas/kdh su male strany determinovane uzkou volicskou bazou.
Devil je to presne opacne,
volby 2020:
- Demokracia 94 (a to ešte tesne neprešli KDH a PS_SPOLU)
- nedemokracia 56
- Rozdiel 94 - 56 = 38 vyhrala demokracia
Volby 2023
- Demokracia 71
- nedemokracia 79
- Rozdiel 71 - 79 = -8 vyhrala nedemokracia
október 2025:
- Demokracia 86
- nedemokracia 65
- Rozdiel 86 - 64 = 22 vyhráva demokracia
budúce voľby 2027:
- ak budú demokratické Rozdiel by mal byť viac ako dnešných 22
- Fico nerobí nič čo by to mohlo zmeniť, práve naopak
- ľudiaa majú len jedny nervy a trpezlivosť
Svaco, prosím ťa to čo je za rozdelenie, že demokracia a nedemokracia? Láskavo si odpusti toto primitívne nálepkovanie. Nikto ti tvoje presvedčenie a ideologické názory neberie, ale ty ako očividný podporovateľ demokracie sa ale že vôbec nesprávaš demokraticky.
Už aj ja som chcel reagovať, čo je to demokracia? Či aj to, že môžeš mať len jeden správny názor, a ak máš iný, tak ťa zavrú. Nanútená digitalizácia, kontrola všetkého vrátane peňazí a ak nepočúvaš nedostaneš a si vymazaný.
Ako chce a by to vyzeralo, tak to bol spracované v americkom filme len neviem jeho názov, čo chlapik robil taxikára na nie obyčajnom ale kozmickom aute, žil v jednej kapsuli, čo bol jeho byt (podobné existujú v Japonsku), a že už sa mu znižil kredit cestovania pre dopravné časté priestupky a bude obmedzený žiť v tej kapsuli. Potom ponuka na expedíciu tuším zničiť asteroid.
Veľmi si želám, aby Fico už odišiel do politického dôchodku ako Mečiar, Dzurinda a Sulík. Som veľmi zvedavý proti komu bude demokracia bojovať, keď tu nebude Fico. Tipujem to na Matoviča - z neho urobia nedemokrata. Potom už tá Svacova trojčlenka nebude sedieť a rád mu ju pripomeniem, keď sa tu bude kydať na nové jediné zlo v tomto svete ![]()
Doteraz to bola celkom vecná debata, hlavne čo sa týkalo financií a so Svacom som sa takmer vo všetkom zhodoval. Tuto plne súhlasím s Devilom.
Myslím si, že pravý dôvod, prečo nemáme alternatívu za Fica tak dlho, je hlavne nejednotnosť opozície a tá nie je jednotná pretože nerieši reálne problémy a ani o ich riešení nehovorí. Zakričať na oponenta, diktátor, mafián, alebo teda v neurčitok mafia alebo nedomokrenia je naozaj málo. Nie som bohvieaký fanúšik súčasnej koalície, ale tieto pokriky sú na úrovni krčmovej debaty, alebo Matoviča s Naďom.
Naposledy keď tam bol Nefico, teda Matovič, iné som nepočúval len ako pozatvárajú mafiu. Mne aj 90% bežným ľuďom je srdečne jedno kto je zavretý a kto nie, to náš každodenný život absolútne neovplyvňuje. Okrem iného je to niečo čo má riešiť polícia, prokuratúra a súdy, nie polotici. Čo bežný človek chce, je fungujúci štát s primeranými službami za primerané dane a odvody. Samozrejme, že to skončilo tak ako to skončilo, inak ani nemohlo, ľudia mali a majú problémy a tie nikto neriešil a ani aktuálne nerieši. Pokles a hľadanie alternatívy je preto prirodzené.
matovic co nechal postavit do radu ludi pred 5 rokmi aby sa im sparali v nose je tiez demokracia (?). no dobre teda.
V číne to už majú.
Nemusíte ma brať doslovne, snáď znesiete trochu satiry a sarkazmu
Ak mas politicku OS a na nej strany, ktore viac inklinuju k demokracii a nedemokracii, to je cele (hej Matovic je blizko stredu, ale stale na strane demokracie, keď prehral sud s Blahom ako nedavno Šutaj, tak celkom rozumne bol ticho nesťažoval sa a snažil sa to utlmiť, urobil čo mu prikazal sud a mnoho ľudí pri tých jeho všetkých excesoch to ani nevie). Ale myslím si, že je jasné kto tiahne viac k demokracii a kto nie, Fico sa ani netají z alternatívnymi názormi a iným politickým systémom, tak ho nepriradím k demokracii predsa.
Ono delenie na Pravicu a ľavicu na Slovensku už skončilo (bohužiaľ), my tu dnes riešime vôbec rešpektovanie 3. moci v štáte a síce súdov. Toto je vážne útočiť na sudcu, ktorý konal tak ako mal. Veď keby upozornil Šutaja a prišlo by sa na to tak by letel z talára von.
Ale tak účinná reklama na dátové schránky za 120 tisíc Eur to je brutálny zásah verejnosti a edukácia spoločnosti, nie aby denne kontrolovali svoje schránky (ako to prezentoval Kali, že si tiež rýchlo skontroloval schránku - to bude tiež akože právnik - ale že si stačí nastaviť notifikácie aj na 10 kontaktov, sebe na mobil aj na email, manželke, sekretárke atď.
Ten kto spravuje schránky, nevie že si môže zapnúť notifikáciu na N kontaktov a nemusia byť ani jeho.
demokracia musi prinasat vysledky (npr. ekonomicke) bez ohladu na tu OS co som vlozil. otazka je preco si mnohi myslia ze neprinasa. aj ked tu citam forum vidim velmi plytke myslenie na oboch stranach. treba setrit a znizit dane. ked ste sa tu ohanali polskom a potom sme zistili ze ani polsko nerobi presne to co si myslite. potom sa necudujte ze kopa volicov voli stylom ze lepsi vrabec v hrsti (smer a jeho primitivne balicky a sluby) ako holub na streche (neviem ake rasty hdp, dvojnasobne platy a vsetko super funkcne). moja skusenost je ze vela volicov smeru takto rozmysla a vobec nemaju o smere iluzie.
Rozdeliť to na demokraciu a nedemokraciu je divné, ale ak by si to niekto takto chcel zjednodušiť, tak s prižmúrenými očami to znesiem. Len, prosím vás, nezaraďujte Matoviča medzi demokratov.
Mal by tu zostať ešte jedno volebné obdobie. Do 5 rokov príde jeho voličom veľké vytriezvenie a už do smrti nepovedia “Milujem Fica”. Jediné tvrdý pád na hubu, tzv. betónoliečba, ich vylieči.
Ktokoľvek príde bude musieť škrkať to prežieranie a pri zhoršujúcej ekon. situácii bude aj tak trvať 5-10 rokov než bude vidno nejaké pozitíva v oblasti rozvoja/investícií. Slovensko prepáslo dobre časy a ani na úrovni EÚ, Európy a sveta nehrozí dôvod na zlepšenie.
PS: A bol niekedy Matovič demokrat? Ja ja ja jenom ja.
najhoršie na tom je, že vždy niekto bojuju, proti niekomu. Opozícia vždy má super recepty na všetko ( zrušme 13-te dôchodky, a bude raj na slovensku). Keď sa náhodou dotanú do vlády, tak všetko dobabrú, a aby mali výhovorku, tak si musia náisť vždy nepriateľa. Súčasna opozícia, už má nepriateľa, a tou sú všetci dôchodcovia.