Konečne si ma začal oslovovať po mene/nick-u, to sa cení. Dzurindova vláda niečo skonštatovala v roku 2001. V roku 2004 sme sa dostali do EÚ – neviem, ako za teba, ale za mňa je to paradigmatická zmena, asi najväčšia od roku 1989 pre nás. Takže asi treba niektoré záležitosti prehodnotiť (prečo? lebo EU fondy).
Vieš, ako rád by som debatu neťahal k Ficovi, ani si nevieš predstaviť, ale čo mám robiť, keď vládne mafia na Slovensku? Mám byť ticho, ako za socíku. Kurnik, keď niekto nevidí, že sú to mafiáni s jedinou ideou, a to vydrancovať Slovensko vo svoj prospech – OK – ja to beriem, ale to je ako keď mi niekto povie, že nebo je fialové.
Ak už nič, tak rozumný človek musí vedieť, že 12 noviel Trestného zákona (o chvíľu 13.) nebolo pre občanov, ale pre Smerákov a ich bandu. Nie je normálne v krajine EÚ, aby si obžalovaný a jeho advokát písali trestný zákon vo svoj prospech, alebo že by za rovnakú krádež zo slovenských a z EÚ peňazí bol odlišný trest a môžem pokračovať ešte 2 hodiny.
Keď vládnu dvaja rozliční ľudia, väčšinou to má aj odlišný výsledok, a ja tvrdím na základe nezávislých čísel z našich aj zahraničných štatistík, že za Fica sú ekonomické výsledky Slovenska horšie (povedal by som badateľne horšie) ako za vlád z opačného spektra. Matoviča beriem mimo - on je nejaký 3. štýl politiky mimo vyššie spomínaných dvoch. Fico a MEčiar patria do jednej kategórie a Dzurinda s Radičovou do druhej (krátko tam bol ešte Moravčík v 1994 asi pol roka). Ja som technokrat a riadim sa faktami a, bohužiaľ, fakty hovoria proti Ficovi (je mi ľúto, rád by som bol, keby to bolo naopak, lebo Fico s Mečiarom vládli dlhšie). V podstate ich spája, ako vždy, tieto prúdy, neoľudácka linka, ktorá tu vznikla už za 1. republiky a stále sa tu drží (teraz k nim ešte patrí aj Republika). Tiso vytvoril štát, aby okradli Židov, a Mečiar vytvoril štát, aby okradol Slovákov, lebo Židia a Nemci tu už neboli, tak sa pustil aj do vlastných a Fico v tom pokračuje, len je prefíkanejší, tak to aj robí lepšie.