Pri zaujimavej IS vymene nazorov s Danym, kde sme zacali pri kanadskych medvedoch a skoncili pri bryndzovych haluskach ma napadlo, ake mate vlastne radi jedlo, preco a ako casto sa nim oblazujete.
Ja mam naozaj rad Bryndzove halusky , oblazujem sa nim casto, minimalne ak nestiham inak tak aspon raz do mesiaca
Najobľúbenejšie jedlo: palacinky (ale skôr také lievance cez celý tanier, to v SR nie je), takže lievance s výborným ovocným džemom zlepené tak 4-5ks, poliate výborným javorovým sirupom.
No a z mäsa milujem grilovanie: tuniakový steak, panenka (najlepšie bravčové mäso), špeciálne grilovacie klobásky (paprikové a bylinkové), pri tomto grilujem zásadne úplne nasucho, teda bez rôznych korení, len soľ a až na záver ale teda poriadne polejem panenským olivovým olejom. K tomu špecialitky: zapekané jablká poliate javorovým sirupom a samozrejme opekané zemiaky so soľou, hranolky moc nemusím a bohatá zeleninová obloha.
A ideálne podľa toho, aké jedlo: pivo, víno. Ale nepohrdnem (aj keď už nie veľa vzhľadom na vek) ani kvalitnou whiskey.
To, čo naozaj nemusím sú bryndzové halušky, rôzne žraloky či hady atď., aj keď zjem všetko, aby som neurazil.
no javorovy sirup som este nekostoval .. takze ostavam pri bryndzovych haluskach … vseobecne mam rad sladke jedla a jedla s masom … hlavne tie kde je slanina … to bude asi kompenzacia za moju postavu … takze ak by niekto nerozumel som chudsi ako normal teda tesne pod hranou ale zasa na druhej strane vyuzivam prednosti svojho tela hlavne v jaskyniarstve a lezectve … no v robote nemozem vydrzat pokial nemam aspon horalku pri sebe … no ako to byva u slovakov jem vela a rad! … a hlavne nase slovanske … slivovica DD … nene … to len niekedy … no uvidime o takych 10rokov ako sa to na mne prejavi … mozno nijak … a vdaka tomu ostanem aktivny aj po 55ke … teda dufam …
Ja som teda na sladké jedlá všetkého druhu ale ak sa na niečo vážne teším, tak to je výborne “vypečená” hus, biela kapusta, knedla a k tomu lokše s husacím tukom a zapíjať treba čerstvým burčákom… Toto je jedlo, ktoré absolvujem len pár krát do roka, ale vždy sa na neho tak těším…
Inak halušky s bryndzou možem ale ešte radšej mám halušky urobené vo vajíčku a podávané na studeno s čerstvým hlávkovým šalátom.
No a ešte potom aj rozne rezne, a ako prílohu opekané zemiaky…
Ježiš, toto ste mi nemali robiť chlapci, takto v noci myslieť na jedlo
A len aby to nevypadalo že som nejaký tučko, pri 185cm mám 80 kilo
mape … ja som o 5cm nizsi (kedy ako … teraz aj o 7:) )… a o 20kg lahsi … to je co … ja som si prave bol v chladnicke nieco zajest … no kostatujem ze po tomto zasahu maso doslo … musim vydrzat teda do rana … inak jem vela a rad … a takmer vsetko … AJ CHROBAKY! … teda morske …
Ráno mám rád sladké, ale zdravé jedlo, naobed niečo od mäsa a večer podľa chuti. Bryndzové halušky áno, grilované jedlo tiež. Mám rád steaky a dobre pripravené ryby. Veľa špecialít pripravujem aj sám. K tomu nejaký ten správny nápoj. Kompenzujem to zašportovaním si.
Halusky od starej mamy, to bolo NIECO! Zial uz iba spominam aj na staru mamu aj na halusky.
Ja inak pojem vsetko, sladkosti ale vobec nevyhladavam ale zjem ked musim.
Cm mam 185 a kilo neprezradim, aby mi Random s mapmanom nezavideli
Nesuhlasim s DY, ze zaradil zraloky medzi nepozivatiny.
Chuti to ako ryba a nema to kosti!! Odporucam skusit.
Vobec sa nebranim miestnym specialitam, nejake chrobaky som uz skusal, k hadovi som sa nedostal.
Tu by bola skor obava, ci nebol jedovaty - cisto pragmaticky.
A zapitok - dokazem posediet pri miestnej specialite od Zahorskej vsi po
Novu Sedlicu, ale najlepsie je capovany Budvar v … nebudem rozputavat flame
Ked niekam pridem tak sa pytam co maju najlepsie, v zahranici sa mi osvedcila otazka co maju najsilnejsie.
nj … vyzerato ako ryba, plava to ako ryba … tak to musi byt ryba! … heh … ale je to drsno kozec … takze nenie to ryba … je to dost zaujimavy tvor ktory ma vlasnu vyvojovu vetvu takze je to skorej nieco prehistoricke … no ja som jedol zraloka len raz ale nechutil mi … no nebolo to asi tym zralokom … co tak morske bestie? najradsej mam sepiu, krevety a slavky … joj teraz som si sopmenul ako za mladi (asi 4rocni) som bol v bulharsku pri mori a jeden chlapik z restiky tam varil slavky … som zozral aspon pol hrnca … ale aj tak niet nad dobru fajne nasolenu a vyudenu slaninu … cibulka, chleba a k tomu acidko (niektory sa divia nad takou kombinaciou ale nema to daleko od br.halusiek so slaninou;) ) …
.. heh … ale uz je obed … tak idem nieco zbodnut do jedalne … furt sa rozculujem nad tym kucharom co vydava jedlo ze mi dava najmensiu porciu …
jednoznacne kapustnica a zemiakove placky … to by som jedol aj mesiac v kuse kludne nasleduju sulance s makom a pirohy, samozrejme tie od babicky s lekvarom a tvarohom s kopou masla
Ja by som to rozdelil - sviatocne jedla a kazdodenne.
Z tych sviatocnych - vianocna kapustnica (silne kysla, mnoho hribov, klobasa a najlepsie s kyslou smotanou). Tatarsky biftek zapijany mnozstvom whisky.
Z tych kazdodennych - grilovane kurca, najma kridla.
Chili con carne.
Grecko-sopsky salat - ovci syr, zelenina, olivy a VEĽA čierneho korenia a olivoveho oleja.
Večeral som pred hodinou a po čítaní príspevkov mám zase veľkú chuť niečo zjesť …
Priznám sa, nie som veľký gurmán, v reštaurácii obľubujem černohorský rezeň s opekanými zemiakmi a dobrou prílohou. Moja polovička je zase unesená pizzami všetkého druhu, pri návšteve pizzerie môže byť napr. Formaggio, alebo Pizza Roma.
Inak niet nad domácky pripravené jedlá, polotovary sa síce pripravia rýchlo, ale raz darmo, tie osvedčené recepty starých materí… Šošovicová polievka, dobrá fazuľovica, domáca hrachová a samozrejme bryndzové halušky, pekne omastené so škvarkami a kúskami syra…
No pri Tvojom citani prispevku idem vybrakovat chladnicku, dalsie uz necitam, sorry boys, zacinam pestovat zimno pneumatiku na bruchu, ved sa blizi zima
Hm, tak na toto mi tečú sliny. Nikdy som to nejedol,ani neochutnal javorový sirup, keď to vidím v TV, robí mi to chute. Musím vyzistiť, ako sa dá na Slovensku dostať k surovinám, alebo hotovému jedlu.