Jarda
November 24, 2006, 1:04pm
21
Ke grilovanému tuňákovi přikusuješ palačinky s javorovým sirupem?
Ale to samozrejme nie: dal som najobľúbenejšie sladké a mäsité jedlo (aj keď niektorí tvrdia, že ryba nie je mäso).
Ale poznám takých ľudí, čo k horalke si prikusjú salám. A nebudem menovať, lebo ide o celebritu.
Ale keď im chutí, niet čo riešiť.
wazari
November 24, 2006, 4:50pm
23
dnes som si vsimol, ze ich ponuka McDonald ako americke ranajky
Špecialita mesta Skalica:
trdelník: skalica.sk/cest_ruch/trdelnik/ .
Osobne odporúčam.
Honda
Január 26, 2007, 3:47pm
25
Dialniciar:
Najobľúbenejšie jedlo: palacinky (ale skôr také lievance cez celý tanier, to v SR nie je), takže lievance s výborným ovocným džemom zlepené tak 4-5ks, poliate výborným javorovým sirupom.
No a z mäsa milujem grilovanie: tuniakový steak, panenka (najlepšie bravčové mäso), špeciálne grilovacie klobásky (paprikové a bylinkové), pri tomto grilujem zásadne úplne nasucho, teda bez rôznych korení, len soľ a až na záver ale teda poriadne polejem panenským olivovým olejom. K tomu špecialitky: zapekané jablká poliate javorovým sirupom a samozrejme opekané zemiaky so soľou, hranolky moc nemusím a bohatá zeleninová obloha.
A ideálne podľa toho, aké jedlo: pivo, víno. Ale nepohrdnem (aj keď už nie veľa vzhľadom na vek) ani kvalitnou whiskey.
To, čo naozaj nemusím sú bryndzové halušky, rôzne žraloky či hady atď., aj keď zjem všetko, aby som neurazil.
Ja naopak milujem bryndzové halušky so slaninkou.
Ale neodmietnem ani tieto popísané palacinky.
A gril párty a iné action milujem ..
K alkoholu sa nevyjadrím (pre istotu) a ja zjem všetko.
Dobrý stavbársky guláš je na nezaplatenie.
B11
Február 2, 2007, 10:22am
27
AKy je recept na stavbarsky gulas?
A vari sa v domiesavaci?
Recept je veľmi jednoduchý, skoro ako obyčajný guláš ale s tou výnimkou, že je tam veľa mäsa,feferónov a je trochu huščí ako obyčajný. A veľmi dôležité je aby, ho varil stavbár.
Niet nad vianočnú kapustnicu a potom vyprážaného kapra. Ale zjem všetko okrem ryžového nákypu.
Keď som bol malý, tak som zjedol kúsok z pohára
Historické prvenstvo má Skalický trdelník
sme.sk/c/3568324/Historicke- … elnik.html