Vas nazor na vladu Smer, SNS, HZDS 2006+

jooj harabin, to nestoji ani za komentar, k tomu som sa vyjadril uz na zaciatku, ze to je katastrofa :wink:

v rakusku aj platis prevoz sanitkou. tusim je spoluucast od 5 do 20%.

2 Dy, to nie je pravicova demagogia ale fakty. ano svedsko aj rakusko vela plati ludom ale aj ludia vela platiu statu. odhliadnuc od toho, ze rakusani postupne premenienaju svoj supersocialny stat na viac trhovo orientovany. to su tiez fakty. akosi si tiez uvedomuju, ze na reformy je teraz najlepsi cas, lebo rakusku sa docela dari. aj ked beriem, ze slovenske reformy uz tali hodne do ziveho.

ad svedsko, len taky dodatok, je tam asi 20% nezamestnanost ak by sa preratavala tak ako u nas. vsetky “perly” ich hospodarstva pomaly ale iste krachuju. dokonca aj IKEA sa prestahovala do holandska, a zakladatel ingvar bergman zmenil domicil. nehovoriac o tom ze volvo padlo a kupil ho ford, znacka saab mozno zanikne uplne, ericsson skoro skrachoval na mobilnej divizii etc etc

no a so svedskom sa vazne nemozeme porovnavat, lebo svedi aj napriek silnemu socialnemu systemu nemaju ho taku tendenciu zneuzivat (odborne sa tomu hovori protestantska moralka), dalej svedsko nebolo zasiahnute ani prvou ani druhou svetovou vojnou, prave naopak. zarabali na nej. cize oni mali z coho financovat svoj socialny stat. zarobili si na neho. ale tiez zistuju ze to tak nejde.

slovensko po 40rokoch komancov malo kasu prazdnu. ono je to proste na dlhsie, ale neda sa to porovnat.

radsej sa v ramci off-topic vratme k topicu :laughing: :sunglasses:

Keby len kasu, nejako aj holu rit, ehm, ospravedlnujem sa, ale to slovo tam patri

A majú Slováci na západné zdravotníctvo :question:

Tak pozor :exclamation: :arrow_right:

Krachujú a nedarí sa im:

Nemecko, Francúzsko, Taliansko. Problémy majú Portugalci aj Gréci. Tí ešte stále nedobehli ani tých prvých troch.

Darí sa (ekonomický zázrak):

Írsko, Slovinsko, Litva, Česká republika, Slovensko, Španielsko.

Samozrejme krajiny ako Fínsko, Holandsko atď. sa nemajú tiež zle. Ale :arrow_right:

Kedy bude životná úroveň Slovákov či Litovcov na úrovni Nemcov alebo Francúzov :question:

Socializmus nebol na nič, ale prehnanie kapitalizmu a voľnosti podnikania je tiež na nič, viď energetika. Najradšej mám takých, ktorí hovoria, že SR sa má viac obrátiť na západ. SR je členom OECD, EÚ a NATO, čo sú západné hodnoty. Ale dováža 95% nerastných surovín a to hlavne z Ruska, čo je východ. A robí to veľa ďalších západných krajín.

Ale je zbytočné o tom písať, lebo budem zase označený tak ako v r. 1994 a to nepotrebujem. Nechaj(te)me to. :bulb:

Dy, mozno ano v buducnosti mame , ale teraz uz jednoznacne nemame na to spred roku 89.

PS. Dy, nemierim to proti Tvojej osobe, ja len sa necham unasat diskusiou, ale mas pravdu, nechajme to tak. :sunglasses:

Slovenská republika dnes:

1. Absolútna závisloť na nerastných surovinách.
  2. Absolútne nevyhovujúca dopravná infraštruktúra.
  3. Non-stop deficitný rozpočet.
  4. Nízke HDP na obyvateľa.
  5. Stále rastúci štátny dlh. K tomu dlhy za NDS, a.s.
  6. Stále neriešená rómska problematika.
  7. Dlhodobo zlá úroveň zdravotníctva.
  8. Dlhodobo totálny nedostatok financií v školstve, v kultúre, vede a výskume, športe.

Koksolam, píšeš, že sa každé 4 roky všetko mení. Ale to je chyba všetkých politikov, pretože sa nedokážu dohodnúť na zásadných otázkach s opozíciou. Ale len tak mimochodom: v USA sa menia dane a nikomu to nevadí.

Tých 8 bodov v SR existuje stále a nič sa s tým nerobí. Naopak, zadlžovanie pokračuje, rozpredaj energetických podnikov tiež a na všetko tu platí: EÚ. Chyba.

Dy, suhlas, ale po 50 rokoch “budovania” socializmu nevybudujeme za par rokov vyspelu demokraciu, im to trvalo 150 rokov, my to mozno zmakneme bez urazky az vtedy, ked si nikto ani nespomenie, kto bol Husak, Meciar a spol. Dzurinda a Fico. A to ze neriesime problemy? Prioritou vlady je prijatie Eura v roku 2009 :slight_smile: A ziaden bod, ktory si Ty spominal. Takze na SK sa problemy neriesia, ale uteka sa pred nimi, otazka znie dokedy

A ako chceš riešiť bod č. 1 :question:

Energetickou koncepciou, odobratim Transpetrolu rusom za kazdu cenu, SPP je podla mna v pohode, co sa tyka dovozu uranu, neviem ci je vychodisko Juhoafricku uran, Kanadsky, Australsky??? Uhlie a zelezna ruda… to je v rezii US Steel, nie Slovenskej republiky. Musime si zvyknut na to, ze vplyv ruska ako svetovej energetickej a surovinovej velmoci bude len rast, na nich sme zavisli nie len my, bez ich plynu by dlho nefungovali ani v Nemecku, rakusku a vo Francuzsku… Co sa tyka ropy, Cesi tiez nejako nevyhrali diverzifikaciou ropovodu pripojkou z Ingolstatu, je drahsia ako ruska :wink: takze sami dobrovolne vyuzivaju viac Druzbu. Inac nie som ziadny energeticky expert, tak neviem co viac mam k Tvojej otazke Dy dodat :question: :exclamation:

No, na druhú stranu by Rusi bez predaja plynu a ropy skrachovali. :bulb:

A mimochodom, energetická koncepcia je prioritou tejto vlády, narozdiel od tej minulej. :bulb:

Rusi chcu ropu teraz viac tlacit na Aziu, tu je hrozba nedostatku pre Europu, nastastie plyn vyzera podstatne lepsie.
Energeticka koncepcia je pekna vec, dufam, ze ju konecne niekto dotiahne az do konca. Je tu vsak jeden problem, vacsina podnikov je uz sprivatizovanych a tie sa riadia trhom, nie koncepciou statu, neviem si predstavit ako taky US Steel zacne brat uhlie napriklad zo Sliezska a rudu zo Svedska :sunglasses: otazkou je, pre koho vlastne tu kocepciu pripravit, ci uz nie je nahodou po “funuse”

s bodom 1 ma problem asi tak 95% krajin, to je neriesitelny problem. aj USA ho maju, ale zaroven maju aj vojensku silu ako ho riesit. ale to je extremne.

2 az 5 su viac menej dosledok bacovania komancov. skratka SR a ani iny krajiny tych 40 a viac rokov maju medzeru. a kopu problemov si musia odskakat sami.

6 nevyriesili ani komanci, to je nevyriesitelna otazka.

1. s tymto sa nerobi nic uz poslednych niekolko desatroci. a teraz kvoli mzdovym diferencialom este aj spicky zdrhavaju do zahranicia.

2. tieto oblasti su “utlacane” aj na zapade :wink:

No nevšimol som si, že by USA aj s pomocou vojakov a desiatok mld. USD ročne dosiahli väčšiu ťažbu a vyšší vývoz ropy v Iraku ako predtým. A to stačilo elegantne vysadiť komando, zastreliť vodcu, zrušiť sankcie atď. a bolo by dnes lepšie a Irán by nevyskakoval. To len USA vždy “ratatatatatata”. :laughing:

1. komunisti riešili, Rómovia pracovali a snažili sa “zapadnúť”. Aj keď som to sám nevidel, ale moja rodina ano.

Dy, to ich zapadnutie bud rad ze si nevidel, o nic si neprisiel. :wink: A pracovali? Bohuzial len o malo z nich sa da povedat, ze naozaj pracovali, nazval by som to, ze boli zamestnany, lebo museli, aj tak ked si videl za komancov ako Fedralna kriminalna ustredna patrala, tak boli prizivnici iba samy Deziderovia a Zofrejovia :sunglasses:

Ale mali rešpekt pred políciou a ľuďmi, čo dnes nemajú. :bulb:

Po tych ich rabovackach na vychode aspon maju, osobna skusenost, videl som ako ich solili kuklaci… odvtedy sa spravaju vzornejsie :sunglasses:

Hmhmhm,

a to sa ti zdá správne ??? Vyhladovať, neriešiť opíjanie otcov, fetovanie mladých a potom mlátiť ???

Dy, ja viem ze sa Ti to nevidi spravne, mozno ani mne, ale ja som s nimi odmalicka vyrastal, mal som ich v susedstve, chodili somnou do skolky, neskor skoly a musim Ti povedat, ze ta osobna skusensot staci nato, aby som posudil, ze nevenovanie ich problematike je zle, ale vacsinou ine ako mlatenie tu uz fakt nepomoze, viem, ze nebudes somnou suhlasit, ja viem aj preco, ale nerob si o nich iluzie, pravda je kruta, ale ver tomu, ze ich by si za susedov nechcel :exclamation: :exclamation: :exclamation:

Nechcel by som ich za susedov, to je pravda. Poznám však výnimky, ktorých by som aj chcel za susedov. A viem, že títo ľudia mali veľmi ťažké stať sa takýmito výnimkami. Chceli sa učiť, ale doma sa to nedalo, lebo boli považovaní za nenormálnych, napriek tomu sa presadili viac hore - lekár, zdravotné sestry, učitelia, inžinieri.

Oveľa lepšie ako kukláči je vytvorenie ich hliadok, čo aj funguje už v niektorých častiach SR.

Dy, aj mam kamosov ciganov , ja viem ze vsetci nie su rovnaki, ale bohuzial furt ich musime brat ako vynimky a to je smutne :exclamation: