Vas nazor na vladu Smer, SNS, HZDS 2006+

Tak oni sa uz zhovaduju dostatocne, chcu rehabilitovat Lexu… toto uz hranici so zdravym rozumom. Dufam, ze aspon v oblasti vystavby dialnic to bude fungovat lepsie ako za cukrara. Ale neviem ci delenie penazi z eurofondov v rukach SNS je to prave…

Tou popularitou, z ktorej sa opozícia dostala do vlády. :bulb:

No co sa Harabina tyka, nie som sklamany, ale mierne vydeseny. Dovody pisat nemusim, uz to tu urobil Aquila. Druhy zavazny pruser je podla mna nominacia na podpredsednicku parlamentu. Ak toto prejde, myslim, ze si uzijeme viac humoru ako za Luptaka.

Tuto by som sa az tak neobaval, Fico pomaly koriguje vyhlasenia, vcera v STV napr. nezabudol pri ziadnom slube dodat “Ak to dovoli stav verejnych financii”. Vcelku mi to prislo zabavne, asi ako ked si na roznych propagacnych letakoch precitas drobnym pismom napisane “ceny su bez dph”.
Rovnako zrazu prisiel na to, ze ked zavedie dan na dividendy, pripadne ine dane, tak medzinarodne spolocnosti najdu sposob, ako preliat zisky inde. Rovna dan podla vsetkeho viac-menej ostane takisto.

vid nasledujuci koment

cize, presne, nakoniec fico zo svojeho programu neuskutocni nic, nezmeni ziadnu reformu, len sa povezie na uspechoch tejto vlady …

v principe si bude uzivat minimalne do roku 2009 vysoky hospodarsky rast a stovky miliard z EU …

Uvidíme, či všetky reformy od r. 1998 do r. 2006 zostanú tak.

Ja tvrdím, že nie. :bulb:

Dy, tie podstatne zostanu, lebo aj fico si uvedomuju, ze zmysel maju. ci uz rovna dan, alebo dochodkova reforma sa zda ze zostatnu nedotknute ..

Dôchodková reforma ako taká zostane, ale je veľa ďalších, ktoré nie. :bulb:

napriklad ?

• reforma zdravotníctva
  • reformy v ministerstve práce - minimálna mzda, zákonník práce, niektoré sociálne dávky
  • aj tá daňová reforma bude zmenená. Tak DPH ako aj rovná daň
  • aj dôchodková reforma bude korigovaná, hlavne čo sa záruk týka, možno aj vstupu do nej
  1. tu uvidme co sa mimo “zajacoviek” realne zmeni

2. tam sa nebude menit temer nic

3. danova reforma zmenena nebude. jedine bude zavedena dalsia sadzba DPH. rovna dan zostava

4. v com bude dochodkova reforma korigovana ? uvidime. osobne si myslim, ze v nicom podstatom.

cize suma sumarom, fico NIC nezmeni… len oklamal volicov. ale to je na slovenskej politickej scene tradicia.

ako povedal vlado, je po volbach, zvykajte si

Jednoducho s tebou nesúhlasím, je zbytočné to ďalej rozoberať. :bulb:

mas na to plne pravo, a ani v tom nie je problem :wink:

skratka som len chcel povedat, ze nova vlada (ako to zatial vyzera podla vyhlaseni), sa velmi pekne zvezie na vlne uspene presadenych klucovych reforiem a bude len velmi kozmeticky menit veci, ale nic podstatne nevyhutaju.

co myslim, nie je az take zle ako to povodne vyzera. viac menej, nova vlada prebera zatial najlepsie nastartovanu ekonomiku, financie vo velmi dobrom stave, 450 miliard korun z eurofondov …

v principe sa ani moc snazit nemusia a pojde to aj samo …

a ako som uz na zaciatku povedal, striedanie pravice a lavice je uplne normalna zalezitost.

ohladom danovej reformy, dph je suverenne najvacsi prijem rozpoctu spolu so spot. danami asi 2/3. niekolko 10 mld vypadok nie je mozne nahradit ziadnou milionarskou danou (dpfo su v porovani s prijmami z dph “drobne”.). a je silne otazne ci sa nieco vyrazne zlacni. takze to bude silny zasah di danovej reformy.

Zavisi od toho, ktore tovary pojdu do nizsej sadzby.

Stavebníctvo, knihy, lieky, základné potraviny.

devil, ja to za zasah do celeho konceptu danovej reformy neberiem. aj ked DPH je samozrejme vyznamna polozka statneho rozpoctu. a DzP FO statny rozpocet aj tak nezaujimaju, kedze to ide na samospravy … a keby aj milionarska dan sa nekona, a ani zdanovanie dividend.

uz aj v nedelu sa fico vyjadril, ze bude zavadzat kroky “ak to ekonomika dovoli”. sudiac podla vlady.. minister financii, co jazdi na porsche a byva pod slavinom, zrejme nebude az tak moc socialne citiaci:) resp celkovo podla nominacii to skor vyzera, ze ficova vlada nejake extra velke zmeny nebude robit na prijmovej casti rozpoctu, z coho zaroven vyplyva, ze ani na vydavkovej.

dalej, minister hospodarstva .. byvaly riaditel plastiky nitra. ked zacinal mala firma asi 2000 zamestnancov. teraz ledva 200 a ledva preziva ..

moj osobny tip bude, ze sa znizi DPH na ozaj zopar zakladnych potravin, respektive kategorii, telekomunikacie/knihy a lieky. ale pochybujem, ze to bude nejako extra plosne znizenie DPH. temer urcite tam nepojdu paliva, energie. pochybujem aj o stavebnictve. realne to pomoze len pri telekomunikaciach a liekoch. a pri liekoch skor statu, teda obcanom len nepriamo ..

jeden citat z novin:
sme.sk/clanok.asp?rub=print_sprav&cl=2791913

Starosti mi robi posledna veta - pozitivne hodnotenie od sucasneho ministra :sunglasses: :laughing: :laughing:
:laughing: :laughing: :laughing:

a ide aj o to, ze aky pomer chce zachovat .. ten oficialny, alebo neoficialny :laughing:

a tak, zase cukrar zvykne perlit :wink:

To s tou nizsou sadzbou je sice pekne, urcite prosti tomu nikto nebude protestovat, ale v reali, uz vidim ako tie knihy, lieky a akoze zakladne potraviny zlacneju o tolko o kolko sa snizi sadzba dane. A stvebnictvo je kapitola sama o sebe.
Po zavedeni jednotnej dane 19 percent sa snizili niektore sadzby DPH na vyrobky a sluzby ale v reali nic nezlacnelo. Tu to bude take iste. Nevidim priestor na znizovanie ceny u rohlikov a podobne, akurat sa zvysia marze obchodnikov . Nemyslim si ze ruka trhu tu nieco spravi.
Ak to myslia s takymi knihamy dobre a stym, ze na Slovensku v poslednom case nic skoro Slovensky nevychadza, nech skusia znizit sadzbu na nulu. Rozpoctu to neublizi.
A co sa tyka vystavby dialnic zrovnopravnenim severnej a juznej vetvy, tak to bude strasna vyhra, ani jedna kompletna dialnica v dohladnom case. Namiesto kumulovania kapitalu sa bude delit…to urcite znizi cenu vystavby o 15 percent. To vyzera na noveho “cukrousa”
:wink: