Vas nazor na vladu Smer, SNS, HZDS 2006+

vseci idu opacnym “Smerom”! .. sa spieva v jednej pesnicke ktoru snad kazdy pozna…

ked “Ficko” splni svoje predvolebne prdy tak sme vseci tam kde to najviac smrdi…

… heh no uvidime o 4roky … ked mu klesnu preferencie na 1/2 tak bude jasne kto mal pravdu …

Mne nejde o to, z akych stran vznikla vlada - myslim, ze si odbocil od myslienky mojho prispevku, ktora je
Pomer sil vo vlade neodpoveda pomeru sil v parlamente.

Nekritizujem tuto vladu - nie je zatial za co - 100 dni ma kazda “imunitu”
Pridam iba dva postrehy:
DY: SMER sam nemoze zostavit vladu…
All:Post predsedu parlamentu zobral tiez SMER → este vacsi nepomer.

P.S. toto bolo iba o poctoch, vobec nie o “sile a dolezitosti” rezortov. :sunglasses:

Už aj reaguje:
www.blizsienaokolo.com
V smútku za ministrom dilettantissimom a pánom predsedom vlády, ktorý v mene SDK, SDKÚ, SDKÚ-DS potmehúdsky realizoval diaľničný program Strany Nepriateľov Slovenska: všetko na Žilinu na večné časy a nikdy inak.

Bude horšie, SNS si odteraz svoj program bude môcť realizovať aj sama. Prudko, mocne, rýchlo sa budú vyhrabávať tunely okolo Žiliny, miliardy budú vyplieskané na vodnú cestu a krpaté letisko. Možno zvýši aj na obrovský dvojkríž nad mestom ako pomník víťazne kvičiaceho barbarstva. Kto nejasá, je nepriateľ.

heh, to mesika dobre muselo napinat :slight_smile:

ale co mna osobne velmi ale velmi stve a som hlboko sklamany, ze HZDS dostalo ministerstvo spravodlivosti, ale hlavne ze ten hulvat harabin by mal byt ministrom spravodlivosti, vsak to je vysmech.

clovek, ktory sa prepasiroval snad vsetkymi moznymi a nemoznymi stranami, ktory robil na najvyssom sude nenormalny bordel, dokonca ak si dobre pamatam sa ozraty dobijal do sluzobneho bytu hasicskou sekerou, manipuloval hlasovanie o najvyssie sudcu … to je ozaj katastrofa :unamused:

ostatna cast vlady vyzera napocudovanie vcelku obstojne, a v mnohom su to aj velmi odborny nominanti.

Ak bude VM robiť nejaké politické problémy strane Smer-SD, tak ho nebudú chcieť ani pravicové strany. :laughing:

Čo nebude v Bratislave, to bude inde. :laughing:

B;

základná myšlienka toho, prečo je tento pomer síl je v tom, že je o jedného ministra menej celkovo, čo by ťa ako daňového poplatníka malo potešiť. :bulb:

Chápeme sa :question:

11+3+2 = 16 ministrov - dnešný variant
10+4+3 = 17 minitrov - tvoja kritika, prečo to je takto

A k tomu, že čo kto môže. Tak Smer-SD by mohol zostaviť sám vládu, tak ako aj napr. SMK, avšak po zostavení vlády musí táto dostať podporu v NR SR - to len, aby sme dodržiavali presné postupy. :bulb:

Pomer síl v NR SR a vo vláde SR je taký, na akom sa dohodli dané strany.

a to je prave obrovska chyba, kedze bratislava bola od roku 1990 do roku 1998 absolutne nechana bokom co sa financovania projektov tyka.

Z tohoto jediného v rámci plánovaných postov vlády som sklamaný aj ja. :unamused:

Na druhú stranu, zase v rámci rokov 1998-2006 dostala toho dosť veľa, to musíš uznať. :bulb:

Dy, nie nedostala, stale je to menej ako by mala dostat ked si zoberies ze 8 rokov sa tam nedialo vlastne nic … a to co sa dialo v rokoch 1998 az 2006 bolo skor latanie toho co tam uz davno malo byt.

aj ked stale s jednou velkou vyhradou, usek D1 mierova - senecka sa mal stavat na 3+3 aj za cenu zdrzania.

Dostala v rámci toho, čo sa postavilo v nej a čo sa nepostavilo v rámci celého územia SR a za týmto svojim tvrdením si aj stojím.

Nemýľ si význam toho, čo ja tvrdím. Netvrdím totiž, že by sa v BA nemalo viac investovať. :laughing:

Asi stale celkom nie.
Nejde o pocet ministrov ale pomer poctu ministrov
mozem ti to prenasobit 16/17, aby bol stav aktualny k poctu ministrov.
Mozno staci aj cislo
50:35 = 10:7 ako pomer sil v parlamente == 11:7,7
A cislo 11:5 co sa rovna pomeru ministrov= sil vo vlade

Mne z toho vychadza, ze maju (SNS+HZDS) mensie zastupenie vo vlade, ako by mali mat.
A nemaju ani predsedu NRSR.
Takze museli urobit ustupky v tejto matematike za cenu, ze sa stali sucastou vlady.
That is my point - nehodnotim to politicky to opat zdoraznujem, to sem nepatri, mozme neskor rozdebatovat co sa udeje na MDPaT a MF.

A:
Samozrejme, ze sa zhodneme na tom, ze sa na tom dohodli, to nespochybnujem.
Aj na tom, ze ma tesi ked je menej ministrov. :wink:

Je urcite vyhodne ze je menej ministrov, ale treba si pockat na to, co spravia s prebytocnymi zamestnancamy. Medzi namy, minister spravodlivosti Harabin…to hovori za vsetko. :imp:

Nie, to hovorí len za jedno. :laughing:

Mečiarov majetok v roku 1998 - malá korzička a byt v paneláku. Celý svet požadoval prešetrenie človeka, ktorý spôsobil izoláciu SR, … Mečiar, ktorý zrazu kúpil a zrenovoval Elektru, Baračku, zrazu má AUDI A4, … Dzurinda to aj spravil, vtrhol s kukláčmi do elektry … a v tej chvíli zazneli z EÚ slová: “toto sa nerobí, to je politické štvanie”. :unamused:

A Mečiar potrebuje ešte 4 roky na premlčanie. To sa aj stane. Obhajovať to tým, že je zakladateľom štátu, je možné. :question:

mna tiez stve, ze aj fico a aj pravica vlastne amnetostovali kompletne meciara ..

Ja si dokonca myslím, že toto (prístup Mečiara k svojmu majetku a občanom, svojou agresivitou voči novinárom atď.) spôsobilo odchod jeho vlastných poslancov (Mikolaj, Tkáč, Gašparovič - aj jeho zvolenie za prezidenta veľa naznačovalo), potom to bola strata ĽS-HZDS v regiónoch a nakoniec toto dokázali aj voľby do NR SR. Strana sa celkovo za tých viac ako 10 a menej ako 20 rokov prepadla po 10%, takže jednoducho nedajú sa niektoré kroky obhajovať tým, že: “My sme založili tento štát”, pretože de facto ho aj v niektorých oblastiach zničili - zahraničná politika.

Iná možnosť nebola - a okrem toto milší je mi Mečiar v koalicii zo Smerom ako s SDKU - tý by mu dali aj modré z neba aby mohli vládnuť.

ja som sa uz v tomto smere vyjadril, ze aj ked SMER mi nereze, tak striedanie lavice a pravice je uplne normalny jav.

ale jedneho sa hrozim, co zatial pocuvam, tak fico len slubuje co kde da ale nikde som zatial nepocul odkial na to zoberie.

ked som si len zbezne pozrel ze pri com slubuje znizenie DPH na 5%, zvysenie financii na skolstvo, zdravotnictvo a logicky aj infrastrukturu, dalej zrusenie zajacoviek, bonifikaciu hypotekatnych uverov, zvysenie odpocitatelnych poloziek, vianocny prispevok dochodcom … tak to vychadza vypadok/zatazenie statnych financii o zhruba 30 az 50 miliard korun navyse.

navyse rovna dan zostava, dividendy sa zdanovat nebudu, nebudu ani dodatocne dane monopolov.. jedine co mozno bude, zdanovanie urokoveho diferencialu, co ale prinesie 1 max 2 miliardy …

ano na buduci rok je sice predpokladany rast okolo 7%, ale to ho aj tak nevytrhne ..

a nehovoriac, ze chce splnit kriteria na EURO 2009 ako aj znizit inflaciu… vsak to sa ani len v idealnom pripade neda skombinovat, bez toho ze by sa nezvisil deficit a zadlzenie ..

• ja len neviem ako túto vládu presne pomenovať. Fico je akožeľavica, Mečiar je to čo treba aby bol pri moci a ten Slotov jediný bod volebného programu - zrušíť SMK - ten sa dá označiť ako pravicový či ľavicový? :laughing:

Ja predsalen dúfam, že vzíde z tejto vlády aspoň jedno pozitívum. A to, že snáď bude v SNS a HZDS opäť nejaké štiepenie, a že sa pred všetkými tak zhovadia, že sa tieto dve strany už nikdy, nikdy nedostanú do parlamentu. So Smerom to bude horšie, bo bude asi ťažiť popularitu z reforiem urobených v minulom období…