Ked beries s pohladu standardnych dlhorocnych trhovych ekonomik, tak nie je, teda aspon klasicka stredna trieda. Mozno je z tychto standardnych pohladov na nu zavedena na byvalom Zapadoslovenskom kraji, ale inde este veru nema tuhy korienok. Najjednoduchsie si to zistis na tom, ze ake a kolko novych aut sa predava , kolko firmam s odpoctom DPH, kolko fyzickym osobam, kolko je hypotek na naozaj taku sumu aby si si mohol postavit standardny dom, nie nejaky typu ekonomicke stavby. Toto tu este chyba. To je stredna vrstva…plati, aby nelyncovali…
Ja si zase myslím, že každá krajina má svoju strednú vrstvu, len má iné hodnoty ako najvyspelejšia alebo najchudobnejšia - aj tá má strednú vrstvu.
Stredná vrstva by mala byť najširšia, 40%, ale určite to nie je definícia pani Martinákovej:
lekári, učitelia, vojaci, dôchodcovia, študenti VŠ, štátna a verejná správa, malí živnostníci a radoví zamestnanci veľkých firiem, lebo to je potom väčšina SR. a to nie je pravda.
Ty teda vies cloveka potesit A ako myslis ze to daleko moze zajst, popripade ako vidis sance na jeho odvolanie? Podla mna ani SNS a Smeru nie je jedno, ze taky neotesanec sefuje spravodlivosti
Slota kandiduje ako primátor ZA a dostal podporu ĽS-HZDS a Smeru, takže Slota sa Mečiarovi stavať nebude, nemá dôvod. A Mečiar si za Harabinom stojí. Na ťahu je Fico, tomu by to nemalo byť jedno, ale ide o to, že možno aj on chcel týchto ľudí odvolať - pre mňa osobne nie je podstatné médium, ale bezpečnosť na ulici.
Vidím ako začiatok, tieto zmeny po 8 rokoch. Budú veľké zmeny. Toto sú len začiatky.
Nevím jak je to na Slovensku, ale myslím, že od ČR se to neliší, že předseda soudu nerozhoduje o tom, jaké má soudce (může se pouze k nim vyjadřovat), ale o tom rozhoduje ministerstvo. Když soudce dělá procesní chyby, tak mu to přeseda leda tak může dodatečně vyknout a posílat ho na víc školení, ale jeho chyby nijak opravovat nemůže (to může jen senát vyššího soudu na základě odvolání), jinak by to byl protiústavní zásah do soudcovské nezávislosti. Předseda soudu může být odpovědný především za to, kdyby v důsledku organizačních chyb nebyly některé věci vyřizovány v přiměřené době nebo kdyby řádně nefungovala kancelář soudu, ale ne za to, že při vyřizování věci soudce, kterému věc byla přidělena, udělal chybu.
To urcite, ide o to, ze ak v minulosti priznal byvaly minister, ze naozaj je dnes problem na Sk ten, ze bohuzial kto ma viac penazi, vyhra sud
A za tohto ministra skoda reci, ten nezmeni nic, ten to moze len este viac pokazit. Skoda reci.
SR nikdy nebude takou krajinou ako Švédsko, Fínsko, Nórsko alebo Dánsko. Lebo takéto krajiny nie sú Ani Rakúsko, Švajčiarsko alebo Nemecko. Severské krajiny EÚ môžeš vo svete porovnať len s Kanadou. A určite nemôžeš porovnávať Kanadu s USA. A USA môžeš porovnať len čiastočne s Veľkou Britániou, tú podobne s Kanadou, ale len v pár oblastiach.
Politická kultúra Tak to teda nie, žiadne spoločné črty tu nie sú, vôbec žiadne. A už vôbec nie v hospodárstve, nemôžeš porovnávať krajiny, ktoré aj keď na to nemali, tak investovali do high tech, dnes majú prakticky len high tech a SR nemá totálne nič. Energeticky je na tom najlepšie Nórsko, infraštruktúru má najlepšie Dánsko, dobieha Švédsko. Fínsko má zdravé trhové prostredie, vyvážený životný štýl.
Ak si myslíš opak, je to tvoj názor, ale mylný.
Ja nespochybňujem vládnutie, ja spochybňujem porovnávanie neporovnateľného.
SR keď bude mať šancu, bude Írskom, Portugalskom alebom Slovinskom.
na slovensku politicka kultura nebude, najma ak sa dost casto na premierskom kresle vyskytuju ludia, ktori maju paranoiu. vid predstava verejnopravnosti alebo vynucovania si prispevkov etc etc
dalej tu nikdy nebude politicka kultura, ked sa tu budu robit kde jake demarske alebo navrhy na sledovanie situacie.
nehovoriac o takom spinavom predvolebnom boji ako sa teraz na slovensku zvykne robit…
Infraštruktúra sa bude budovať rýchlejšie, než za uplynulé 4 roky, pretože diaľnice sú prioritou, podobne opravy ciest II. a III. triedy a aj modernizácia na železniciach bude prebiehať ďalej, na letisko v BA štát investuje 4 mld. SKK, čo je tiež viac, než dodnes. To sú proste fakty.
A že to nie je možné, lebo proste ľavica, tak omyl, možné to je, pretože rastie HDP krajiny, prebiehajú reformy, nie je úplne všetko sociálne a SR bude mať príjem 430 mld. SKK z EÚ, takže ten schodok bude naozaj nižší a je to dobre, lebo ja si nemyslím, že SR si môže dovoliť rast splátok dlhu z 30 mld. SKK na hore, v minulosti bolo aj 40 mld. SKK, ale veľa spravil kurz SKK a ten mimochodom je čím ďalej tým lepší.
uvidime ci sa bude alebo nebude aj realne budovat rychlejsie nez uplynule 4ri roky. narodny referencny ramec sa meni doslova kazdu hodinu, je tam rozpatie od 600 milionov euro do 3,5 miliardy euro.
na letisko BTS stat eurofondy nedostane, takze som zvedavy z coho to chcu financovat.
vsak tato vlada zatial nema ani na zakladne veci po tych socialnych experimentoch a nepremyslenych tahoch ako prilis vysoke zvysenie minimalnej mzdy (ktora mimo ine viaze okrem odvodov aj socialne davky), 13tych dochodokoch, zvyseniu platieb pre zdravotnictvo a polnohospodarstvo.
a ze to nie je mozne, lebo lavica sa dozvieme o 5 rokov ako v madarsku…
nechces sa nahodou zamysliet nad tym, ze preco je z V4 na slovensku ako v jedinej krajine po hospodarskej stranke klud ? ze vlada si neprebera rozvratene hospodarstvo ?
a to som zvedavy na rozpocet. to bude taky prvy maly signal ako bude tato vlada bacovat.