Stredne Slovensko (R1 R2 R3)

to som nepovedal ani ja :slight_smile: len usek od HB po ZH bol budovany ako RC, nie ako privadzac…a ak by nim aj bola vedena R3, tak by to bola peaz 2 RC…

Zatial je planovane do roku 2020 postavit dialnicu 2x2 od M1 az po Kesztölc (18+23 km) a to bude cca 4 km od centra Dorogu, cca 10 km od planovaneho mosta cez Dunaj a 13 km od terajsieho hranicneho priechodu v Sturove.

A kedze sa to ma napojit na cestu 117, ktora je ako obchvat Dorogu, zostane od konca obchvatu k terajsiemu hranicnemu priechodu v Sturove cca 6.5 km obycajnej cesty.
maps.google.com/maps?saddr=Kesz … 4&t=m&z=14

II. programciklus (munkaütemezés szerint 2017–2020)
M10 autóút Üröm – Kesztölc 23,0 km autóút 2x2
M0 autóút M10 – M1 gyorsforgalmi utak között4 18,2 km autóút 2x2

jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/ … 610.342073

len je otazne nakolko su tieto plany realne. D/RC na ostrihom sme tu preberali vela rokov dozadu a dodnes sa ani nezacala stavat pricom inde sa postavili stovky km dialnic.

Pol-profil, na konci KO, nadvazujuce useky v nedohladne… Z toho by sa este mohla vyklut moznost, ze R3 pojde popri Kremnici a R2 sa napoji len cez Sklene…

Nie nemyslim, Expwy pisal ze sa pripravuje uz iba R3 cez Raztocno a tomu by som aj celku veril

Po víkendovom víťazstve asi dôjde k zmene finančných plánov..Neviem si dosť dobre predstaviť, že Kotleba presadí napríklad R1 do RK. Asi sa s tým už môžme rozlúčiť..Mám len názor, že teraz štát bude robiť všetko napriek, aby dokázal, že Kotleba je neschopný.

bolo by to isto rozumnejsie riesenie :bulb:

to sice moze skusat docieloit, ale minimalne padne cely nezmysel menom R1 smerom do RK. ak bude rozumny tak bude tlacit na R2 a sam sa vyjadril, ze sa bude orientovat na cesty. uvidime ako to poriesi.

Okrem toho zvitazil s najvacsim naskokom v Brezne, ktoremu by velmi pomohlo pretrasovanie R1 do Brezna, a nie krizom cez narodny park, kde ho medvede volit nebudu.

Pretrasovanie R1 do BR by sposobilo len mnohorocny odklad akejkolvek vystavby v tomto regione - obchvat BR, krizovatka pri Predajnej a podobne stavby by sa neriesili, kedze by sa cakalo na R.

To je mozne, ale zasa by to mohlo urychlit pokracovanie rozsirovania Donovalov na 2+1

Cize najviac by paradoxne pomohlo pretrasovanie R1 zo ZV na KE :slight_smile:

ma dvovod na slovensku planovat dve totozne trasy J - S, R1 a R3? Ak sa potiahne po Handlovu R2, R3 bude prioritou. R1 > Brezno

Dobrý deň,

Ako pri všetkých takýchto projektoch, otázky na všetky neznáme nám dá štúdia realizovateľnosti. Jej úlohou je nájsť najvýhodnejšie riešenia, a to z dopravného, ekonomického či technického hľadiska, tiež dopadom na životné prostredie a geologickými rizikami.

Preto podobne ako na trasu rýchlostnej cesty R1 medzi B. Bystricou a Ružomberkom, aj na cestný ťah R3 medzi Martinom a Šášovským Podhradím sa pripravuje štúdia realizovateľnosti. Tá ukáže, ktorá z týchto dvoch plánovaných paralelných ciest sa bude stavať, kedy, ako, a samozrejme, z akých zdrojov. Až potom môže padnúť definitívne rozhodnutie.

Predpokladáme, že štúdie realizovateľnosti na tieto dve rýchlostné cesty by mohli byť hotové v priebehu budúceho roka.

Ďakujem,

Martin Kóňa
Hovorca Ministerstva dopravy,
výstavby a regionálneho rozvoja
+421 918 825 059

By stacilo trochu porozmyslat a nie vyhadzovat peniaze na zbytocne studie…

Prave naopak, konecne sa robia studie, ktore jasne ukazu kedy, kolko pruhov, akym postupom z akych zdrojov, resp. ci vobec sa dany tah ma postavit. Doteraz to bolo takmer vylucne o rozhodnutiach politikov pri kazdom useku zvlast, takmer bez akejkolvek koncepcie. A kym na studie sa minie radovo v stovkach tisic eur, neodborne riadenie vystavby nas stoji stovky mil. €.

Ja ale velmi neverim, ze tie studie su 100% objektivne a nezavisle…

Pod toto sa podpisujem. :slight_smile: Strednému Slovensku by oveľa viac pomohli reálne investície do ciest I. triedy doplnené investíciami do RC tam, kde je to finančne únosné a kde je aj dostatočná spádová oblasť v podobe populácie ľudí, nie divej zvery. Myslím tým teda R2 a R3 a investície do jednotiek všade inde.

Tak si to zhrnme; juzna R3

Sahy - Krupina - Zvolen vs. Sturovo - Levice - Hronsky Benadik

V obidbvoch pripadoch treba postavit plus minus rovnaky pocet kilometrov.

Jednoduchsi / rovnejsi teren: 2
Obsluha vacsieho poctu obyvatelov: 2
Dlzka trasy E77: 1

A mozte doplnat…

Ja by som tam pre uplnost doplnil aj Sahy - Levice - HB.
Z kriterii investicne naklady.

• este jedna vyhoda tahania na Levice - ak raz niekedy v buducnosti dobudujeme R7, bude to efektivnejsia struktura dialnicnej siete ako Sahy-ZV.
  • tahom na Levice sa vyhneme trojitej peazi R1, R2, R3 pri Zvolene (i ked budeme mat dlhsiu dvojitu).

A co sa tyka dlzky trasy, zavisi, kam to merat. Podla mna hlavny koridor bude skor na Martin a Polsko ako na Zvolen a tam su trasy Budapest-MT tusim takmer rovnako dlhe (pisem z mobilu, tak to teraz neskontrolujem).