SSÚD - Údržba dálnic a silnic

Vtedy ich je vidno

To sa neda, lebo by si musel ist 40, aby si zastavil. Ak za Tebou pojde Q7cka co len 80, uz je pruser.

Tak ty ich asi nevidíš, keď nevieš ako vyzerajú spredu, zozadu a aká je to značka auta. :stuck_out_tongue:

Že by mala diaľnica iba jeden jazdný pruh ? :smiley:

A navyše, 40 ísť nemusíš, v pohode stačí 60-80 km/h, taká viditeľnosť je a ak nie je, tak sypače sa takto neotáčajú :exclamation: Klasika, iba teoretizuješ, mudruješ o niečom, čo v praxi sa nedeje. :wink:

Cize pri zlej vidietlnosti sa sypace priamo na dialnici neotacaju?

Pri veľmi zlej nie.

To som netusil. Tak potom je to spravny postup.

Však to by bola samovražda aj pre toho vodiča sypača. Ak by bol zrovna natočený kabínkou a nie už pluhom, tak ak by išiel nejaký kamión alebo iné nákladné auto, tak tam ide o život. A taký kamión s tovarom ako palivo aj keď ide v takomto počasí do 80 km/h, nemá už šancu výraznejšie spomaliť, nie to ešte zastaviť.

Ale skutočne porovnávať to s tým, že tu ide Audi A8 rýchlosťou 200 km/h a on “sypač nevidel” je od cesty zmýšľanie … to je ako chudák Langoš, … že mu multikára vošla do dráhy, … no však keď išiel tak rýchlo, tá multikára ho vtedy nemala šancu ani len vidieť … detto ten chudák tuším Tóth čo kdesi pri Šelpiciach zrovna nedával pozor keď išiel cez koľaje, … proste ani limuzíny nepomôžu, keď sa človek správa ako “neporaziteľný frajer” … viď rakúska polícia keď ministra Ruska zastavila, a to ho 8 km prenasledovala, lebo on “predbiehal kolónu asi 12 kamiónov”, akurát rýchlosťou 240 km/h … keby nebol vytiahol že kto je, tak nie je šanca sa ubrániť papierom.

100% suhlas.

Ja sa priznám, ja som išiel asi 3-4 týždne dozadu do BA zrovna keď dosť snežilo a bola hmla a po D2 som išiel 110-120 km/h a to som bol ešte ten rýchlejší … je nechutne arogantné, keď rumunské kamióny predbiehajú v takomto počasí a mal som sto chutí to nahlásiť, ale zas je fakt, že na čele tej kolóny bol džíp (neviem kto šoféroval) a predbiehalo sa rýchlosťou 70 km/h, … tak sa nečudujem ani tým kamionistom, … sú tam jasné označenia (ZDZ dočasného charakteru), že sa tam otáčajú vozidlá údržby a je tam aj žlté svetielko … cudzinec čo nevie po slovensky si to neprečíta, ale je to tam s tým svetielkom jasné aj s tou rýchlosťou, … ja som mal šťastie/smolu, zrovna bola v protismere nehoda a sa tam sypač točil … je to krajne nepríjemné z toho pohľad že v tom osobnom aute je zvláštny pocit z takého obra ešte aj s tým pluhom … ale bolo to v pohode a dalo sa ísť 80 km/h v pravom jazdnom pruhu, … jak sa radil potom to neviem, ja som odbehol lebo neznášam ísť rovno za posypom … na D2 nie sú tak často MÚK a je to relatívne prehľadná diaľnica, ale neotáčajú sa ani tu vždy, ozaj keď je zlé počasie tak sa tu neotáčajú, idú na MÚK a otočia sa tam.
Ad stará technika: akože používa sa, ale iba vtedy, keď je kalamita alebo mimoriadne zhoršené počasie, ale stará technika sa neotáča na D/R.

Pri pozeraní najnovších fotiek z výstavby SSÚR Nitra (Selenec) na R1 :arrow_right: nitralive.sk/vystavba/infrastruk … 1bina.html a
SSÚD Považská Bystrica (Sverepec) na D1 :arrow_right: dialnicapb.blogspot.com/,
ma napadlo, že tu na fóre asi ani nemáme tému ohľadne údržby diaľnic a rýchlostných ciest, pre prípadné otázky, postrehy, keďže s postupnou výstavbou ďalších nových úsekov RC a najmä D pribúdajú i tieto strediská údržby…a predsa. Len si myslím, že by sa mal troška editovať/premenovať ten súčasný názov tejto témy, čo na to administrátori :wink: :question:.

Rýchlostná cesta R1 Stredisko správy a údržby rýchlostnej cesty (SSÚR) Nová Baňa.
Víťaz Hastra s.r.o, Hodnota: 6 158 806,9500 EUR

Vcera som pri levoci stretol v lavom pruhu posypovac ktory siel velmi pomaly (odhadom tak 30-50km/h) nesypal a pluh mal hore. To tak bezne chodia? Nechcem aby to vyznievalo vyryvacne, som len zvedavy.