Spojenie Bratislava-Košice .. kedy bude ?

Ake su dialnicne poplatky na tej trase cez HU ? Mam namysli rocne poplatky

Prijemnych 175e…

ja by som túto tému neuzatváral, bolo by zaujímavé, keby sa tu uvádzali konkrétne skúsenosti s týmto spojením KE-BA. Reálne si myslím, toto spojenie bude využívať mizivé percent. Pre východ toto spojenie má skôr význam, pre cesty na západ a hlavne juhozápad, čiže všetko južne od viedne. Zasa na druhej strane, ked niekto išiel napr do CRO, a mal pred sebou cca 1200km, tak túto trasu využíval aj bez M30, z téjto strany je to len príjemné zlepšenie. toto spojenie, by bolo zaujímavé, keby existoval severný obchvat BP, čo tak skoro nehrozí. Podľa, mňa pre spojenie KE-BA, je len také politické divadielko, ale reálny prínos to má minimálny.

Tu mas konkretnu skusenost :slight_smile: "Do Košíc po diaľnici.. streamable.com/iqtcbl " Akou trasou sa momentálne oplatí ísť z BA na východ? - #3251 podľa DrX

Severny obchvat BP tak skoro nehrozi. Pre madarov je vyhadzovat take peniaze kvoli par minutam (cestu to skrati o 15km?) v jednom smere nedava zmysel (na rozdiel od nasho zilinsko-presovskeho pristupu).

Mimochodom, aj Budapest - Poprad teraz uz vychadza najlepsie cez KE google.com/maps/dir/Poprad/ … d47.497912 (mimochodom, v planovaci googla je uz aj obchvat PO, aj ked nie vzdy na neho navedie)

no tak na 4 auta ktore nam pendluju BA- presov sa to neoplati platit,

premnmaje dolezite aka premavka je na tej trase ked sa vyrazi z BA v piatok o 12nastej? to video na markize je prenas nepouzitelne lebo testovali trasu case kedy je kazdy este v praci a cesty prazdne

inak ale tie kamiony na madarskych cestach to je iny hardcore, vodici co mi jazdia na autach vacsinou nechcu ani pocut o trase cez madarsko,

Veď aj Nemci s Poliakmi spojili diaľnicou Ústí nad Labem s Ostravou a nerobili vtedy z toho články o Veľkej ríši do všetkých médií ani v Nemecku, ani v Poľsku. To len ujo Orbán so svojim mopslikom Pétéreom si potrebujú vzájomne pohonkávať a ešte sa tým chváliť aj do médií.

Viktor I. Chválenkár (Rongyrázó). Mimochodom viem, čo znamená nemilý výraz “rongyrázó”, ale len tak z plezíru som ho hodil do vyhľadávača a “vypadlo” i toto: Ilyen emberek például a fideszesek az élükön a rongyrázó bumburnyák Orbánnal. Rázzák a rongyot mások kárára: lopnak, csalnak, hazudoznak s teszik az agyukat./Takými ľuďmi sú napríklad fideszáci na čele s hrubým ozembuchom, otrhancom, Orbánom. Natriasajú handry (“šaty”) na úkor iných: kradnú, podvádzajú, klamú a robia sa múdrymi/(tu [KE-BA] skôr povýšenecký či namyslený). [size=77]1680[/size]

ale treba dodat ze existuju regionalne znamky po 19 eur co ak dobre pocitam treba ich 5 cize nejakych 95-100 eur. da sa to vselijako kombinovat.
e-autopalyamatrica.hu/sk/

Porovnas neporovnatelne.

Ostrava a Usti je 3. a 7. najvacsie mesto v CR. O spojeni konkretne miest Ostrava a Usti nikto poslednych 30 rokov nerozpraval aj napriek tomu ze to Poliaci a Nemci spojili skor, tak dialnicne spojenie cez CR uz od 2016 existuje.

Bratislava a Kosice je 1. a 2. najvacsie mesto v SR. O spojeni Bratislavi a Kosic ako dvoch najvacsich miest rozpravaju politici aj siroka verejnost poslednych 30 rokov nonstop. Aj napriek tomu ze to Madari spojili skor, tak dialnicne spojenie cez SR minimalne dalsich 5 az 10 rokov nebude.

Ten verejny zaujem je pri BA-KE ovela vacsi a tym padom aj politicky kapital. Ja Orbana vobec nemusim, ale nech sa dialnicou BA-KE kludne chvali, to ze sme si to nezvladli spojit skor je chyba nasa a nie Madarska.

pred covidom som pravidelne jazdil KE-BA cez HU (2~3x do mesiaca a ano zvacsa podvecer) a dovodil som si to nasledovne:

• bezpecnejsia jazda (z pohladu jazdnych podmienok) v kazdom rocnom obdobi, ale hlavne jesen/zima - sneh, zaveje, poladovica, hmla - ale aj v ine casti roka na slovenskych cestach dost spravi voda na ceste - a to je jedno ci to porovnavam s R1/R2, alebo s D1, kde je casto aj pri slabom dazdi aj 90kmh vela
  • bezpecnejsia jazda - radovo menej zveriny
  • bezpecnejsia jazda - dramaticky menej casty vyskyt “strelcov” v protismere cez horizont, alebo v zatacke a celkovo predbiehajucich v najhorsom moznom mieste ..
  • predikovatelnejsia doba jazdy - rozdiel medzi max. a min casom bol do pol hodiny - cez SR bol rozptyl vyrazne vacsi
  • co sa tyka doby jazdy bola porovnatelna, resp. kratsia s jazdou cez SR (najkratsi cas sa zmestil do 15min intervalu, ale po takej jazde cez SR som este po dojazdeni dalsiu hodinu “soferoval”)
  • a v neposlednom rade “predikovatelnost” merani rychlosti (vzdy znacka 200m pred a po kratkom case to uz riesi automaticky)

a z mojej skusenosti som na cestach (a to dost casto) stretaval vela aut z ECV: KE, HE, TV, VT, MI, SO

preto si viem velmi dobre predstavit, ze tuto trasu (pri pravidelnom jazdeni) uprednostni dost inych vodicov

Len je otázka, či do postavenia R4 okolo Košíc má pre obyvateľov Zemplína M30 význam v porovnaní s trasou cez Slovenské Nové Mesto. Úspora času je nejakých 10 minút, čo sa ale v pracovné dni dá ľahko stratiť na moste VSS.

Orbán a ľudia, ktorí sú ešte stále urazení kvôli Trianonu, môžu oslavovať. Teraz už len čakať, či je to fakt také Terno ako sa hovorí alebo to ľudia odignorujú.

Nie je to take terno, ja to skor vnimam ako vtipnu kuriozitu nez nieco co by realne ludia vyuzivali. Vynimky sa samozrejme najdu

pre tych co jazdia (jazdili) cez SNM asi M30 vela vyhod nepriniesla, to uz skutocne zalezi na individualnych detailoch a mozno aktualnej premavke na jednotlivych trasach, ale taktiez nema pre nich ani velmi vyznam menit svoje zvyklosti a ostanu na madarskej dialnici (ci uz s alebo bez M30, R4) .. naviac zvacsa nemaju problem s madarcinou..

ale pre drvivu vacsinu (co si tuto trasu vyskusali viac ako raz) ma najvacsi prinos v zimnych mesiacoch - v podsate ziadne obmedzenia/prekvapenia co sa tyka neprejazdnosti a podobne .. a vlastne, ked si uz kupi znamku na par mesiacov, mozno priplatok za celorocnu uz nie je velky ..

tak to kupujes velmi draho .. na madarskej benzinke ta to vyjde ~130e (resp. zalezi podla kurzu) .. samozrejme najdrahsie je to na hranici od agenturnych predajcov

v piatok o 12-tej je uz tak na hrane .. to uz hrozi, ze v BP stihnes predvikendovu spicku .. v takom case by som to osobne dal cez ZV, RS .. teda este zalezi od rocnej doby a poveternostnych podmienok, lebo v zime aj to zdrzanie v BP moze byt vyrazne kratsie ako zdrzanie na slovenskych cestach ..

onlinevignette.com/e-vignette-ungarn/
e-autopalyamatrica.hu/en

165-175

ematrica.nemzetiutdij.hu/

125e cca na oficialnej stranke, stale tu kupujem, najlacnejsie a najrychlejsie

Ja viem madarsky 10 slov, a bez problemov, skoro vsetci madari v obchodoch, pumpach vedia po anglicky, a ak natankujes v SK ani na H pumpe nemusis tankovat

hovorim o kupovani znamky na madarskej benzinke, kde rocna znamka stoji (na osobak) 44660HUF(coje podla aktualne kurzu ~130e)