Spojenie Bratislava-Košice .. kedy bude ?

Tá tretinová ceny je z kategórie “osem mesiacov pod snehom”, alebo je to myslené vážne?
Ak hore na tie intenzity netreba D, tak dolu už vôbec netreba R. (na obsluhu lokálnej dopravy od fóliovníka k trhovisku.. :wink: )

a to sa veelmi mylis. na tranzitnom tahu na polovicnu R staci bodova zavada a plnu R aspon 10.000 buduca intenzzita na danej R. na D toto nestaci. pre mna intenzita “hore” nie je pri TN ale niekde pri PP. a tam dialnica nema zmysel. takisto nema zmysel pri nakladoch 20-30 mil. za kilometer. a uz vobec nema zmysel skladat sa lokalke aby prisla do prace a skoly o 5 min. skor. nech si zaplati plne mytne…a stat nech radsej opravi vsetky cesty I-II-III po ktorych jazdi vacsina aut.

Pri výstavbe D/RC treba brať do úvahy nielen intenzity, ale i zvyšovanie bezpečnosti cestnej dopravy (→ znižovanie počtu dopravných nehôd a ich následkov).

vsetko plati do urcitej miery, npr. cesty 9,5m su casto bezpecnejsie ako cesty 11,5m. na 11,5m si dovolia predbiehat aj ked ide auto oproti, lebo vsak ma kde uhnut…

Myslel som tým hlavne smerovo rozdelené cestné komunikácie s mimoúrovňovými kríženiami a križovatkami s ostatnými komunikáciami (aj keď občas niekto i tu ide v protismere :neutral_face: ). Hazardérovi stačí i uzulinká cestička, aby sa bezohľadne pchal hlava-nehlava. Aj poľná/lesná.

na vysoku intenzitu lokalnej dopravy sluzia vsade vo svete viacpruhove a smerovo rozdelene cesty I. tr. ze u nas ich je tak malo je dalsia velka chyba Sk cestnej koncepcie.

Kratka vzdialenost je okruh do zhruba 70km od mestskych centier.

na sme je clanok “strihanie pasky…” aj s vypoctami usetrenych casov. kto ma piano mohol by to dat do MT. zratane je to dobre az na srdcovku VUD ZA hp-ll 8 min + ll-ds 14 min. zvlast nech vychadza na viac aj ked v sucasnosti asi nikto cez ll nejazdi. takze to co som tvrdil, usprosa asi hodina oproti sucasnosti cize par minut pod 4 hodinami. cize tolko kolko bude mat juh po vyrieseny 3-4 bodovych zavad.

tými 3-4 bodovými závadami myslíš tých 3-4 vodičov, čo na spôsobujú kolóny na úsekoch, kde nie je 4-pruh?

bodovymi zavadami myslim bodove zavady na juhu.

niekolko bodov (3-4?)
Zvolen - obchvat, Pincina, Rimavska Sobota, Bakta, Batka, Coltovo, Bohunovo, Plesivec, Soroska, Drienovec, Moldava, Cecejovce, Saca
a to som vymenoval len tie “hlavne”

Tu je ten clanok: viewtopic.php?f=35&t=19641

Asi som sa poriadne sekol, keď som hlasoval -optimisticky- za možnosť: 2019-2020. :unamused:

Ale coby, je dobra sanca, ze madari M30 po hranice do 2020 dotiahnu. A ak sa postavi aj Soroska a Zv-Krivan, tak bude stav takmer idealny.

no prave nie, zabudol si mytnu a vymenoval si take ktore ani nie su realny problem…rimavska sobota alebo pincina, ta ma mozno 500 metrov realne tam stratis nejake sekundy.

ZV prejdes sice pomaly ale vdaka 3 MUK plynule. buduci obchvat by pri sucasnej intenzite usetril min. cas, nakolko obchvat trasu trochu predlzi, skutocny vyznam bude mat okolo 2020.

kto tadial isiel vie ze to su bude kratke prietahy alebo okraje obci, od tornale po KE je priem. rychlost nad 80 km/h a keby bola soroska tak je to asi 5 min. menej a priem. rychlost nad 85 km/h.

soroska, bakta-batka, mytna-lovinobana dokopy 10-15 min. celkovo pod 4 hod, menej km, menej PHM, menej poplatkov.

V porovnaní so súčasnou cestou to bude po obchvate dlhšie, ale keď započítame aj asi 1km “privádzač” pri Zv.Slatine, tak to vychádza narovnako. Podľa mňa je chyba, že sa úplne ignoruje obchvat ZV a namiesto toho sa pripravujú megaestakády medzi Kriváňom a Mýtnou.

vo ZV sú len 2 MÚK :wink: nie je možné aby Rka súvislo pokračovala 25km na východ, to BB lobing nepripustí, pokiaľ ich Rka končí na hranici mesta…

podla ndsas.sk 10,5 km od x sliac + asi 7 km po budcu - 9 min. a po sucasnej trase 13 min. identicky cas dostanes (samozrejme pri rovnakej vzdialenosti) od krivana na lovinobanu alebo od mytnej po tomasovce.

Vlados, OK, ale pocitam pusty hrad, na vjazde do centra a novu MUK. s tym ze su odbocovacie pruhy tak sa kapacita velmi zvysila.

…viewtopic.php?f=35&t=19683 - tu pekne vidno, prečo je severný ťah potrebnejší, než južná spojnica BA-KE.

este pridte s nejakym tupym od veci argumentom. podla vasej logiky a tej fotky by sa na slovensku v porovnani napr. s polskom nemali stavat ziadne dialnice (alebo by v polsku boli potrebne 20-prudovky). a uz vobec to nie je argument pre 10x drahsie tunelarske naokolo blizsie severom. kedze spojit treba hlavne centra na vychode a zapade, a to sa cez menej kopcovity juh da spravit za ovela lacnejsi peniaz 100x rychlejsie.