translate.google.sk/translate?sl … d%3D671978
toto je najaktualnejsie, co som nasiel. ked tom spravne rozumiem, do aprila 2014 prebieha posudozvanie vplyvov na zivotne prostredie
translate.google.sk/translate?sl … d%3D671978
toto je najaktualnejsie, co som nasiel. ked tom spravne rozumiem, do aprila 2014 prebieha posudozvanie vplyvov na zivotne prostredie
preco to chcu v 2x3 variante? sa zblaznili? ![]()
co to mali len premalovat? ![]()
stav cca 10.50
goo.gl/maps/kihoc
180 km/1:33 hod
goo.gl/maps/HXDm6
81 km/45 min.
goo.gl/maps/SVyGG
19 km/12 min.
goo.gl/maps/4GBks
25 km/14 min.
vysledok 305 km/164 min. je 112 km/h
Google berie udaje o aktualnej premavke z mobilnych telefonov, pricom porovnava ich aktualnu rychlost s maximalnou moznou rychlostou na jednotlivych usekoch. Pri aktualnej premavke na dialnici mozu a bezne aj su tieto udaje znacne irelevantne, pretoze 112 km/h je bezna priemerna rychlost nasich vodicov na dialniciach. Na Rakuskej dialnici ti Google ukaze bezne vyssiu rychlost, pretoze tam vodici jazdievaju v priemere rychlejsie ![]()
Naposledy som šiel PO-KE maximálne 120tacho a tak sa mi podarilo dostať na google čas
Fričovce-Jablonov je silne podpriemerný úsek, lebo je tam dlhá 60-tka okolo Beharoviec a 80-tka v Branisku - také nebude nikde na dokončenej D1
ja neviem kde presne su ake obmedzenia ale okrem BA a KE som zadaval body hodne vzdialene od zaciatku a konca dialnice aby sa nikto nevyhovaral ako minule.
oproti sviatkom sa casy predlzili len velmi mierne, npr. na BA-ZA ako najvytazenejsi usek ma aj najvyssiu priem. rychlost. cize priem 120-ka a cas 3,5 hod moze byt dosiahnuty len nasilu jazdenim v rychlom pruhu aj vtedy ked pravy je volny co je proti predpisom a zvysenou spotrebou.
treba si uvedomit ze useky najlepsich parametrov su uz zvacsa postavene, tusim ds-tur je posledny useky s navrhovou 120-kou., hp-ds bude 10 km tunelov, tur-hub pri akomkolvek variante bude mat obmedzenia tiez, pred casom aj hub-iva niektori nazyvali husenkovou drahou, aj pri PO ma byt tunel.
OT: Tunely sa budu robit na aku rýchlosť?
Navrhova rychlost 120 km/h znamena max.povolenu 130 km/h. Zvysne useky budu 100 km/h, keby to bolo 130 km/h, tak cesta BA-KE nebude 3:30 ale 3:15.
Ano, a 120-kou budu vsetci jazdit povinne, pretoze to povedal devil ![]()
niekedy fakt neviem ci sa hras na nechapaveho alebo si nechapavy.
130-kou sa da ist aj na navrhovej 100-ke aj 120-ke. pri 120-ke je je ale jazda komfortnejsia a lahsie sa dosahuje vyssia priemerka. velka cast dialnice ma a bude mat len 100-ku. ti z tazkymi nohami jazdia vrchom aj teraz, “idem tadial lebo je tam vela dialnic” osobne som sa tym stretol a ja som len rad. pre toho kto pocita aj naklady to jednoznacne nebude.
Cize sam konecne uznavas, ze tych 3,5 hodiny bude mozne bez problemov dosiahnut ![]()
Severna dialnica bude hotova tak okolo 2020. Ak sa nevyskytnu komolikacie, juzny tah, hoc mozno aj ciastocne s polprofilmi, mozno o 2-3 roky neskor. Severny cas tak zrejme nebude relevantny dlho.
Juzny tah bude suvisly pri optimistickom odhade tak ku koncu dalsieho desatrocia. Do konca dalsieho prog.obdobia v r. 2023 budeme radi, ak bude okrem kratkeho useku ZV-Krivan a par obchvatov aspon Soroska a Ozdany-Figa. Pritom na polprofiloch bude povolenych max. 110 km/h.
V tuneloch bude 100 a najpomalšie úseky budú teda s obmedzením na 100-110, to je neporovnateľné s 60-80 okolo Braniska. 60-tka pri Beharoviach má takmer kilometer. Na trase PO-KE je zase privádzač, na ktorom sa jazdí pomalšie, ako po najhorších úsekoch R1-tky.
na juhu sa aj vdaka tym obchvatom bude jazdit za 3:50 kym na severe o 5-10 min. kratsie -aj to v pripade ked budu tur-hub aj PO obchvat- ale o 35-40 km viac. pri priem. 120 sa moze na severe jazdit mozno o 20 min. rychlejsie ale za cenu ze spotreba bude este vyssia, kym na juhu pri suvislej 80-100 bude prakticky idealna. cize Andrej, da sa, ALE NACO ? a ked sa bavime ze co bude po 2020 tak som presvedecny ze aj myto do 3,5 ton. to uz bude jednoznacne vyhodnejsie juhom lebo platit za 100-150-200 km navyse je dost. samozrejme ratam s tym ze na cestach I. tr. sa platit nebude a mozno na nesuvislych poloprofiloch tiez nie a urcite by sa nemalo platit tam kde nie je paralelna cesta popri R1.
je naozaj pritiahnute za vlasy porovnavat tieto google cisla lebo pozname realnu situaciu a dobre vieme, ze tie cisla neznamenaju to, ze sa neda ist priemerne rychlejsie a to aj pri dodrzani MPR…
resp. opacne, je to priemer, cize ludia jazdia aj rychlejsie aj pomalsie ako je priemer a drviva vacsina vodicov jazdi menej ako je MPR, vela vodicov jazdi na dialnici aj 20-30 pod MPR…
tak, ako pise Andrej, napr. v Rakusku je ina kultura jazdenia a napr. aj na obmedzenych usekoch napr. na 80 sa tam jazdi 90 - 100, tym nechcem naznacit, ze sa nema dodrziavat rychlost, ale rozumne vyuzit moznost sa da, google toto ale neukazuje…cize aj napriklad od googlu by bolo rozumnejsie dat tam cas prejazdu od do a tym padom by si tam viac ludi naslo svoj cas a nie striktne sa drzat google priemeru, oproti ktoremu napr. ja stale usetrim aj ked dodrzim MPR ![]()
ja som nikde netvrdil ze sa neda ist rychlejsie, proste toto je realita a mna zase nezaujimaju hypotezy ako to vyzeralo keby vsetci jazdili mpr.
ale tak potom to nema zmysel, pozerat sa na tie cisla od googlu, ked realne sa da ist rychlejsie aj pri dodrzani MPR resp. rychlosti pod MPR…
keby to bolo tak, ze sa da ist maximalnou priemerkou nejakych tebou spominanych 112, tak je to o inom…ale ak je mnoho vodicov schopnych prejst po nasich dialniciach priemerkou nad 120 a to aj pri dodrzani predpisov, tak su cisla od googlu smerodajne len pre tych par vodicov, co jazdia priemerne…
a dalej je tu nieco take, co sa tu spomina, ze sa jazdi “tacho” a mnoho vodicov ani nevie, ze “tacho” je vo vacsine vozidiel viac ako podla gps…cize, ak ide vodic “tacho” 130, tak ide podla gps menej a to najviac ovplyvnuje tie google cisla… ![]()
ak by vsetci vodici jazdili podla gps a nie podla rychlomerov v aute, tak je aj ten priemer vyssi…
youtube.com/watch?v=31HfVd-0XEQ
Štrba-Košice v nedeľu krátko po obede. Šiel som 130 a na Štrba-Jánovce aj PO-KE som google predbehol o 1 minútu. Tie úseky majú 30km, takže na 300km to s využitím limitu môže kľudne byť o 10 minút menej, ako “priemer”
R7 jednoznacne az po Lucenec. Ten region kriticky v prvom rade potrebuje poriadne napojenie na BA a KE (teda aspon pokym este je sucastou Slovenska
). Ale je mi jasne, ze naokoloblizsie-tunelarom sa to nepozdava, lebo ked R7+R2 bude, tak to bude jasne najlepsie spojenie V-Z Slovenska, a potom pride na rad otazka: preco sme vyhodili desiatky miliard eur a obetovali desatrocia obmedzeneho rozvoja kvoli vystavbe zbytocneho predrazeneho “naokoloblizsie hlavneho dialnicneho spojenia D1 Bratislava-Kosice”, ked to nikto na spojenie BA-KE nepouziva.