Slovenské letiská

ešte som našiel par obrazkov z Hričova, čo som kedysi spravil:

dráha zo smeru 24 - ten prach v pozadi sposobuje vystavba dialnice
dialnice.info/album_page.php?pic_id=1466
dráha zo smeru 06
dialnice.info/album_page.php?pic_id=1467
svetielka
dialnice.info/album_page.php?pic_id=1465

v prispevku je, ze z Kohezneho fondu a to je trosku rozdiel

Tým, že Vážny povedal, že z Kohézneho fondu, povedal správnu, realizovateľnú vec alebo nie (článok som nečítal) :question:

aha, neviem preco som si to precital ako strukturalny :wink: preto ma to zarazilo,lebo je to samozrejme ine ako kohezny, ale aj tak je sanca temer nulova na EU fondy na letisko

je to realizovatelna vec (skor z Kohezneho fondu ako zo strukturalnych)

ma to dve ale - povodne letiska sa neplanovali podporit v nasledujucich rokoch - cize do operacneho programu Doprava to bude potrebne zapracovat

• EU nam to musi schvalit

neviem posudit sance

ale teraz boli u nas letiska podporovane - iba v malom - dake bezpecnostne systemy sa im dodali za tie peniaze - Piestany, Poprad a asi Sliac

ale ak si dobre pamatam, jeden z prioritnych projektov EU bolo letisko Malpensa - asi v Milane je

Letisko Sliač bude podporené NATO, 2 mld. SKK dá NATO a 2 mld. SKK dáva ministerstvo obrany.

Minister sľúbil milióny na rozšírenie haly letiska v Poprade. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4737

Schwechat začne stavať tretiu dráhu o päť rokov skoršie. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5096

Dôsledok slovenského rozhodnutia nepredať Viedni podiel v bratislavskom letisku.

[Štát sa snaží o mimosúdne vyrovnanie s TWOONE.)

tak a je to tu.

zrazu sa stat snazi o mimosudne vyrovnanie s konzorciom TwoOne, kvoli hroziacej medzinarodnej arbitrazi za zastavenie privatizacie.

kedy to malo stat slovensko aj 20 miliard, prajem im aby nad vladou konzorcium vyhralo.

potom uvidime, aky bude fico velkohuby.

mali to dat abertisu podla zmluvy a tendera a bolo by vybavene.

Tiez som fandil Abertisu, tak je nakoniec vidno, ze sekciu dopravy viedol “genitalne” Prokopovic, no a minister Vazny mu zacina vazne konkurovat. Hoci je vacsi odbornik.

aquila,

20 mld. SKK zaplatí štát, nie konkrétne Fico.

vsak som napisal, ze keby to malo stat slovensko 20 miliard :wink:

sa priznam, ze toto je najciernejsi bod ficovej vlady, neprivatizacia letiska abertisu.

Abertis nevyhral, nezavádzaj. :wink:

na druhej strane bolo jasne povedane, ak do nejakeho datumu neziska suhlas protimonopolneho uradu 2:1, vlada ma pravo predat letisko dalsiemu v poradi.

Dy, nezavadzam, skor ty sa niekedy az nezdravo snazis obhajovat velke preslapy tejto vlady :wink:

ale ako som povedal, to co urobila vlada s BA letiskom, je to najhorsie co mohla. v podstate odsudila BTS na tretotriedne lokalne letisko.

aquila, nezhodneme sa. :imp:

nemusime sa, ale v tomto pripade je to, bohuzial, 100% pravda.

Nie je aquila, nie je. :wink:

a v com konkretne nie je pravda, ze stat si nechal letisko, na ktore nema a nebude vediet adekvatne rozvijat ? ze sa dalsich 100 rokov budume ako pasazieri vozit na autobusoch a o nejakom pohodli nastupovacich mostov mozeme zabudnut.

alebo ze este niekolko desiatok rokov bude v mode parkovat v BTS na poli ? :slight_smile: