Skanska SK a.s

Skanska sa pripravuje na dialničný tender PPP na D 1 :arrow_right: www.stavebni-forum.cz/detail.php?id=10006

Skanska ide do päťdesiatmiliardového tendra :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=8991

Do tendra sa prihlási materská firma, slovenská a česká pobočka by vykonávali časť prác podľa voľných kapacít.

Skanska ide do 50 mld. tendra :arrow_right: www.ekonomika.sme.sk/c/3665820/Skanska- … endra.html

Skanska střídá šéfa, firmu povede Komárkův muž :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=8957

doprastavak - problém odkazov zo sme.sk je ten, že po 3 mesiacoch je odkaz neplatný, lebo je spoplatnený a len pre registrovaných užívateľov SME, preto je lepšie dávať celé články do MT a odkaz potom do konkrétnych tém. :wink:

Viem, mám poruchu s jednym klavesom a do odkazu neviem preto napisať jeden znak.

:arrow_right: www.skanska.com

Nový holding Skanska CS zastrešuje 4 dcérske spoločnosti :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9044

Skanska BS,a.s. vybuduje priemyselný park v meste Vranov nad Topľou.

V akých nákladoch :question: A kto je investorom :question:

Investor je mesto Vranov nad Topľou

náklad 101 023 064 Sk bez DPH

Aj to platí samotné mesto :question:

Zdá sa že hej, ale možno získali aj dotáciu od vlády.

Skansku v Banských stavbách víta ambiciózny spoluvlastník :arrow_right: firmy.etrend.sk/23529/firmy/skan … luvlastnik

PS: trochu starčí článok, ale veľmi zaujímavý :bulb:

Do PPP projektu sa prihlásila materská firma švédskeho pôvodu Skanska Infrastructure Development AB (Švédsko), ktorej tržby sú na úrovni cca. 13,5 mld. EUR :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9103

Krajiny, v ktorých sa podieľa na cestných PPP projektoch: Poľsko, Fínsko, Čile, Brazília, Nórsko, Mozambik, Veľká Británia. (chýba tu USA)

Nie je to táto suma. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9114

Nenávratný príspevok 127 miliónov korún dostane mesto Vranov nad Topľou zo štrukturálnych fondov na vybudovanie infraštruktúry priemyselného parku Ferovo.

To len Skanska bude mať taký obnos kontraktu, ostatné financie si rozdelia ďalšie firmy, lebo Skanska nedokáže kompletnú infraštruktúru postaviť samotná. :wink:

OK, tá cena čo som uviedol bola uverejnená vo vestníku-víťazi VO a platná pre Skansku BS,a.s. to som neuviedol.

Skanska+Vinci postúpili do 2. kola PPP spolu s ďalším konzorciom Doprastav+Váhostav+Colas+…, ostatné 4 vypadli pre nesplnenie podmienok.

Takže můžeme očekávat několik odvolání.

Nepredpokladám problémy ani pri odvolávaní. Ide o projekt financovaný súkromnými zdrojmi a splácaný len štátnymi, nie o eurofondy, nemá kto by zasiahol. Slovensko má plné právo vybrať si kohokoľvek. :bulb:

A použil by som príklad ČR a výber mýta, kedy tlačila celá EÚ a niekoľko firiem na opakovanie tendra a nielenže sa tender neopakoval, ani si nikto nič nepomohol … to len vy právnici vidíte všade problémy. Okrem toho, poznám podmienky oboch konzoricií a majú tzv. právne záruky - pomôžu SVK s prípadnými problémami, lebo to je o “svetovom poli”, …