Už je medializovaná aj dĺžka trate - od Hanisky pri Košiciach po Bratislavu (prístav?) 432 km. Ak sa potvrdí, že projekt je pre Slovensko výhodný, najneskôr do troch rokov by sa trať mohla začať stavať.
Tak tým trom rokom neverím, ani keby to celé mala zaplatiť EÚ alebo Rusko O výhodnosti financovania pre Slovensko, ak by to malo platiť z vlastných prostriedkov, radšej ani nehovorím
Je uz urcena presna trasa? ..Zaujimalo by ma kadial to presne povedie a tiez ma zaujima, kadial to chcu tahat cez BA smerom na W..
Kedze predpokladam ze to nebude mozne viest v linii terajsich trati (uz len kvoli tej spominanej roznej vyske el. vedenia, ale aj kvoli roznej sirke rozchodov), tak tym padom sa nebude dat pre SrT pouzit zeleznicna cast pristavneho mosta a teda tym padom za tohto predpokladu bude treba postavit uplne novy zeleznicny most (mozno kombinovany s cestnym/dialnicnym mostom?), co bude dost drahy spas.. Odhadol by som tak cca 400 az 600 mil. € len cisto na nove premostenie Dunaja.
Ale mozno nasi ministerski radcovia maju v talone nejaku inu fintu, ako dostat tieto “ruske” vlaciky na druhu stranu Dunaja..
to si nemyslim, ukrajinske nakladne vagony bezne jazdia po sieti ZSR (napadli ma konkretne cisterny) s vymenenymi podvozkami na 1435mm. Merkantny rozdiel ktory som si vsimol boli spriahadla, pri ktorych chybaju narazniky
mino: Ale len tie, ktore sa vlezu do naseho prechodoveho profilu. Na samotnej Ukrajine maju niektore vagony aj vacsie … ziarivy priklad su kontajnerove vozne, priechodovy profil v byv. ZSSR umoznuje nakladat 2 kontajnery na seba …
Nastastie. A verim, ze najblizsich 20 rokov ani okolite staty nic take ani nenapadne.
Btw, aj tak to bolo nerealne, aby SR stavala stavbu za 5 mld. €, ked nema modernizovany ani jeden zel. koridor a este minimalne 10 rokov ziaden ani nedokonci
no tak pokial viem tak v pripade, ze to nepojde cez nas je ako nahrada madarsko a ti, ze len cakaju na to ako sa SK rozhodne. Cize rusom to je jedno, kadial to potiahnu ci cez nas, alebo cez madarsko. No uvidime ale pocitam, ze to uz rusi maju osetrene.
Ziaden stat nebude financovat stavbu niecoho, co mu neprinesie ziaden osoh. Ze to pojde cez madarsko bol len zakryvaci manever, aby to u nas akoze malo opodstatnenie.
Rakusaci zjavne velmi chcu - minuly tyzden bolo v spravach, ze im taliani+greci vyfukli plynovod northstream. Tak mozno teraz este viac budu tlacit na SRT. Ja som sa, pokial sa popri tom naplanuje/realizuje aj poriadna juzna zeleznica pre osobnu dopravu.