Severo-východná spojka D1 a D3

Tak potom hadam vychodne od Ziliny :wink:

Podla mna sa sev.-vych. spojka tak skoro nevybuduje, bude sa jazdit po privadzacoch cez ZA. Na krizovatke D1 a D3 je podla mna ta dlha oblukova vetva z D3 od severu na D1 smerom na vychod uplne zbytocna :unamused:

Je mozne, ze vnutromestka doprava bude taka husta, ze to bude rychlejsie “okolo”.
Alebo sa to administrativne prikaze pre nakladnu dopravu.

Myslis, ze by spravili na cca 15 km dlhom useku o 20 km dlhsiu obchadzku?

Zilina asi nie je bezne velkomesto, kde sa taketo obchvaty bezne prikazuju,
ale mozne to je.
Zavisi hlavne od hustoty dopravy, konkretne v ZA moze ( za predpokladu dostavanych HP-LL-DS) hrat rolu dopravny prud dodavatelov pre Hyundai - ti co robia dodavky aj pre Kia.
Potom moze prevazit aj ekologia v meste, kde nehladis na stratu 20 km pre nejaky kamion sukromneho prepravcu.

Na tvoju otazku: Myslim, ze uplne dobrovolne vsetci nie, niektori ano kvoli pohodliu.

P.S.
Poznam ludi co aj osobnym autom uprednostuju obchvat v Ba napr pre DNV-Raca

To jsem asi nepochopil.

Mě šlo o tohle:
pro směr z Kysucí na Turiec je současně navrhované spojení D1 a D3 k ničemu. Pro tento směr se dá buď trasa vybudovat východně od ZA v délce cca 20km a nebo využít uzkého místa mezi dálnicemi D1 v Horkách a D3 na Strážově a vybudovat asi 6 km dlouhou spojku. Když se spočítají kilomerry, které by musel takhle projet řidič z Kysucí na Turiec, vyjde to víc, ale ne o tolik, jako při východním “obchvácení” ZA.

Zda sa, ze vôbec nepoznas tu danu situaciu, viaceri prispievajuci Ti na Tvoju otazku spravne odpovedali a radia, aby si si to ujasnil predovsetkym Ty sam, ze co chces a o co Ti ide..? Asi moc nepoznas dan teren, spojka medzi Hôrkami a Strážovom je nezmysel, neviem ake uzke miesto tam mas na mysli(su tam kopce), to samotne prepojenie predsa riesi po rovine dialnicny privadzac od LL(aj ked cez mesto). Pre smer z Kysúc na Turiec by bolo riešením spojka, ktora by obchadzala aj samotne mesto, podobne ako tu: dialnice.info/album_page.php?pic_id=2599

Miluju tyhle odpovědi - místo argumentu napadneme autora pro neznalost situace, nebo nekompetentnost. a kromě toho mi ukaž kteří jsou ti “viacerí”, kromě Ria13.zm. Chtěl jsem jen otevřít diskuzi o variantě o které se dosud nemluvilo.

Na té mapě je řešení, které je dlouhé asi 25 km a nejméně 4x dražší. terém mezi těmi obcemi znám, je hornatý, chce to samozřejmě zemní práce ve velké míře a nejméně jeden tunel (vrcholový u Strážova).

Navržené řešení prochází v Tebou odkázané mapě na severu prochází ještě kopcovitějším terénem a kromě toho přechází řeku (kopce na jihu u Višňového pomíjím.

Pokud se týká přivaděče - ten řeší bude i v budoucnu řešit především výpad, tj. taky ve velké míře předměstskou dopravu, a je otázka, co se stane, až se vyčerpá jeho dopravní kapacita.

Když píšeš, že řešením by byla východní spojka, proč by nebyla tahle? Rád se nechám poučit o tom, že jsem mimo, ale jedině tak, že např. je to cenově dražší než východní varianta, je tam mnoho pozemků různých vlastníků, což předpokládá výkupy na “sto” let, podle územního plánu je výhodnější stavět tam něco jiného, atd.

Rio13.zm - ten ti akosi nerozumie

B; - opravuje tvoj pohľad na “vychod od Žiliny” (lebo ty si najprv tvrdil západne od Žiliny a v ďalšom príspevku už píšeš smerom na Martin, i keď to mohli byť z textu iné veci, ale B; je druhý

mirkobb - ďalší

To sú 3 a teda sú viacerí. De facto Andrej k tomu. :sunglasses:

Z toho mi vyplývá, že jsme se prve nepochopili, ok, moje chyba, teď už je to ale snad jasné.

ja navrhujem sa tu nedotahovat a Thomas ty by si mohol nakreslit na nejaku mapku tvoje riesenie, rad si pozriem ako by si si to ty predstavoval

Ad Thomas: Si nejaky “precitliveny”.. :wink:

Ale nechajme emocie stranou, dovolil som si nacrtnut Tebou spominanu spojku pre lepsiu predstavivost aj pre ostatnych, no a kedze som nechcel vkladat do galerie na tejto stranke “akesi skice” mapy, tak som si vypomohol funkciou merania vzdialenosti v mape a sem vkladam iba odkaz. Je to sice priama spojnica Tebou spominanych bodov(v realnom terene by to islo inak), ale na predstavu posluzi.
mapy.cz/#x=143090688@y=13307 … 048-167936
Samozrejme, ze to pripojenie na D1 pri Hôrkach(Bitarovej, LL,..) môze byt ine ako v naznacenom obrazku, ale v podstate asi takto nejak by to podla Tvojho popisu malo vypadat, ak nie, “nakresli” podobnym spôsobom svoju verziu.

To iste prepojenie ako si naznacil Ty, sa ale da docasne poriesit dialnicnymi privadzacmi Brodno-ZA-LL, mapy.cz/#x=143090688@y=13307 … 072-228352, takze netreba vynakladat dalsie prostriedky na de facto paralelnu spojnicu Strážova s Hôrkami, ktora by bola len 3 km zapadne v zlozitom terene. Je to sice cez mesto, ale ako docasne riesenie kym nebude severovychodna spojka (hlavne pre tranzit) posluzi. :wink:

s tym nemozem suhlasit :arrow_right: pokial nebude SV spojka a bude dostavana D1,D3 v okoli ZA, tak nech pekne kamiony jazdia po dialnici ako v kazdej normalnej krajine a nie stredom cez mesto.

pre dialkovu dopravu tych 15-20km naviac nie je vela.

O.K. Vsak ja to taktiez neschvalujem, riesenie cez privadzace Brodno-ZA-LL bolo iba hypotetickou odpovedou na Thomasovu hypoteticku uvahu ohladne spojky Strážov - Hůrky, pretoze postavit tam take nieco by bolo fakt uz “ujete”.. :wink:

niekedy v buducnosti by nebolo na skodu tam postavit tu severo-vychodnu spojku, napojit na nu KIU

Carlos, a ako to chceš zabezpečiť?

myslim ze jednoducho, DZ pre tranzit a urcit im smer jazdy :slight_smile:

ta navrhnuta spojka D1 a D3 je kusok mimo …

D1 a D3 su prepojene v HP … niekedy vyhladovo bude spojene D1 a I/18 a to bude dostatocne ..

ked dokoncia privadzac juhovychod a severovychod.. plus prerobia kosicku na MUK, tak nem problem …

Ked si dobre pamenta, este za hlbokeho socializmu, tak povodne dola D1 planovana cez strecno, pomocou estakad, a tam figurovala a j S-V prepojka s D1 a vlastne dialnice okolo ZA tvorili uzavrety trojuholnik.